pro tools vs. logic

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Andrey Bobrov
Profesionál
Příspěvky: 98
Registrován: 05 říj 2012 20:31

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Andrey Bobrov » 19 úno 2014 20:55

To je subjektivní, někdo má dobré, jiný má záporné zkušenosti. Zpravidla za to muže synchronizace kompentů počítače nebo jeho slabý výkon. Pro tools nikdy nebudou dobře fungovat, pokud máte ilegální plug-iny. Jel jsem přes 5 let na Win Xp s orig licencema, to znamená minimálně 500sessions a NIKDY mašina nepadla. Co se týče Logicu nevím, nepouživám, ale pokud vím, tak je více vhodný na mastering. Poslední pro tools jsou lepší než byli a jsou vylepšené, o tom žádná.

Myslím, že patřím k určitýmu typu PT haterů, protože ta firma mi vysála spoustu peněz za nesmyslné updaty a upgrady. To je hlavní důvod proč uživatele nejsou spokojený. Jinak, zda použiváte PT nebo Fruity loops je relativně jedno až na otázku zda zkutečně poznáte rozdíl. Je to jenom kalkulačka dat, musí být přesná a stabilní.

2Liquid Sound
Ano Cubase, Audition se podobají Pro Tools. Ano, pyramix je jinde.. uplně jinde :) Pro tools však ma automatický backup, který je nastavitelný a velice užitečný pokud dojde k podobné scéně.
Studiový zvukař, producent a umělec
http://www.soundcloud.com/kaze_records

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Liquid Sound » 19 úno 2014 21:57

Jo Pro Tools jsou prostě drahý. Pro toho kdo nechce drahý daw jsou na trhu jiný produkty. Reaper třeba. Samo i mě to sere, ale prostě beru to jako hotovou věc. Ostatně krom jedněch klientů se Samplitude, nemám kolem sebe nikoho kdo by dělal v něčem jinym. Všichni jedou Pro Tools.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Andrey Bobrov
Profesionál
Příspěvky: 98
Registrován: 05 říj 2012 20:31

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Andrey Bobrov » 27 úno 2014 13:30

To je přesně ten zatracený problém. Když si to spočitáme co nám to stojí každý 2-5 let, je to paleta. Dřív jsem chtěl HD, teď se radují, že jsem to tenkrát rozmyslel.
Studiový zvukař, producent a umělec
http://www.soundcloud.com/kaze_records

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Liquid Sound » 27 úno 2014 14:01

Nevim. Nedokážu na to odpovědět. Buď tuhle jejich hru člověk přijme, anebo musí jinam. Nadávaj na to všichni, ale jen málokdo odejde k jinýmu sw.

Ostatně všechny daw uměj totéž. Je hlavně o workflow a integraci v rámci nějaký pracovní koncepce. Dost lidí se to pokoušelo obejít tim, že si pořídili právě třebas Logic nebo nějaký Cubendo. Pak s úžasem zjistili, že přenosy sešen tj. různý "vyjíždění šál" a sraní se s OMF (který dřív zdaleka nefungovalo tak dobře napříč daw), trávěj obří množství času, kterej jim samozřejmě nikdo nezaplatí. Ve výsledku se na to vykašlali a vrátili se k Pro Tools. Realita je tvrdá.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Andrey Bobrov
Profesionál
Příspěvky: 98
Registrován: 05 říj 2012 20:31

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Andrey Bobrov » 27 úno 2014 14:46

Plně souhlásím a +1. Nic jinýho nam nezbývá
Studiový zvukař, producent a umělec
http://www.soundcloud.com/kaze_records

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3105
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od hombrefeo » 27 úno 2014 14:50

moderne otrokarstvo.
bezbolestne, idealne...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 27 úno 2014 14:52

delam nejaky veci do tv, ktery si tam dal michaji v pt a pres aaf to resim (z cubenda) vpohode. je pravda, ze nez jsme to vyladili, chvili to trvalo, ale ted uz je to bez problemu a je to pro me par minut navic, ktery ale dobre vyvazi rychlost, diky makrum, ktery mam naprogramovany pro nuendo, a diky kterym jsem o rady rychlejsi v michani nez v pt. ale je mozny, ze jsem jen mel stesti, implementace AAF jsou soft od softu v ruzny mire spatny.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od dendy » 27 úno 2014 14:55

ked uz si spomenul AAF .. len na okraj s touto temou - keby niekto potreboval mobilne pracovat s AAF .. tak na iPade Auria vie import/export AAF .. vzhladom na hrby fakt kvalitnych pluginov od FabFilter a PSP rozhodne pouzitelne ako mobilne riesenie ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2014 00:13

U nas v studiu ide vsetko v Nuende .. Netocime orchestre .. Len VO .. mesacne tak 100-150 spotov .. Muzikanti nosia muziku vacsinou z Cubase .. Cize s nimi je kompatibilita dobra .. Strizne (finalcut) vypluvaju von OMF , co nuendo cita v pohode .. Vobec nam protools nechyba .. I ked ho tam mame , ale celu eru fungovania studia , sa zapol tusim 2x .. Je to urcite o tom , co komu vyhovuje , na co je zvyknuty a s kym naokolo komunikuje .. Softy su dnes uz vsetky pouzitelne ..

Andrey Bobrov
Profesionál
Příspěvky: 98
Registrován: 05 říj 2012 20:31

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Andrey Bobrov » 01 bře 2014 11:10

.. Je to urcite o tom , co komu vyhovuje , na co je zvyknuty a s kym naokolo komunikuje .. Softy su dnes uz vsetky pouzitelne ..
Objektivní pravda.
Studiový zvukař, producent a umělec
http://www.soundcloud.com/kaze_records

pazzout
Příspěvky: 2
Registrován: 04 bře 2014 09:43

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od pazzout » 04 bře 2014 10:10

Taky by me moc zajimalo jaky DAW zvolit. Zacinal jsem na fruity loops 3 a myslim ze jsem byl u fl az do7. Problem byl export wav 44100hz. Ten fl neumel. Tak jsem presel na cubase, kterej toho umi opravdu hodne. Ale neprijde mi moc intuitivní. Zvazuji pro tools... hlavne z toho duvodu ze ho vidam u profesionálů ve studiich. Vetsina z nich ma ovsem apple. Na ceskem webu je to stale dokola. Kazdy haji to v cem dela. Pokud vite o nejake zajimave strance v cechach venovane hudebni produkci sem s ni :oops:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Pytkin » 04 bře 2014 11:41

podla mna je pre muzikanta protools zbytocny .. to je dobre pre produkciu ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od dendy » 04 bře 2014 12:39

pazzout píše:Taky by me moc zajimalo jaky DAW zvolit.
je UPLNE jedno aky DAW zvolis .. na tvoju vysledu tvorbu to bude mat uplne mimimalny dopad .. vyskusaj si viac, alebo asi aspon o nich precitaj, a potom si nejaky subjektivne vyber .. NEEXISTUJE objektivne lepsi a horsi DAW ...
pazzout píše: Zvazuji pro tools... hlavne z toho duvodu ze ho vidam u profesionálů ve studiich.
toto je jeden z najhorsich (najnezmyselnejsich) dovodov na vyber DAW .. kasli na profesionalov. kasli aj na amaterov. zvol si vlastnu cestu, ktora ti bude najvaic vyhovovat. preto je tych DAW k dispozicii tolko, aby si kazdy mohol vyberat ten co mu vyhovuje najlepsie

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od delay » 04 bře 2014 14:23

Nedavno jsem zkoušel PT a Studio One, jinak mam zkusenosti pouze s Cubase. Zatímco v PT jsem se narazil na nekolik zcela zásadních odlišností a vše mi šlo o dost pomaleji, ve Studio One mi šlo zase vše asi 2x rychleji, hlavně to, jak tam funguje drag and drop skoro na vše, a určitá předvídavost práce to je fakt hodně příjemný (třeba jen blbinka - označím dvě stopy a hned se mi nabídne "create group for tracks" a další X věcí...

Odpovědět