Ivo píše:Já si to myslím ... Stačí třeba česká scéna , poslechnout si výběry písniček 60., 70. léta, to byly většinou velmi pěkné, originální písničky, často skvosty, které dodnes osloví ... Zpěváci uměli zpívat ...
Ja celkove mam 60 leta hodne oblibeny a myslim si, ze casto i produkcne byly zajimavejsi nez pozdejsi obdobi, kdy bylo vic moznosti. Podle me se to pak kazdym desetiletim ve strednim proudu vic a vic sesnerovavalo. Jenze neni vsechno stredni proud nastesti.
Ivo píše: To co zní dnes z rádií, televizí a vydává se, mi často připadá jako prázdný nenápaditý balast ... Abba, Genesis, Yes, Black Sabbath atd - kde je dnes něco takového ? Ani v náznaku. Hudební nápady obsažené v jedné skladbě Genesis by dnes vystačily na 5 alb dnešní průměrné skupiny ... Atd.
Nj zlata doba valciku je taky davno za nama

a kde sou vsichni ty novy mozarti?. I kdyz mam k tebou zminovanejm vecem nejakej respekt, tak nevidim jedinej duvod, proc by dneska mel nekdo aspirovat na jejich typ produkce. Kdyz otocis trochu uhel pohledu, tak najednou nejsou nijak dulezitejsi nez jiny. Neglorifikoval bych je. Tim ti samozrejme neberu, ze pro tebe to urcity ikony sou (lepsi slovo me ted nenapadlo).
Ivo píše: A tenkrát taky uměli hrát, zahrát a nahrát ... Ne jako dnes každý takt po jednom nástroji 10 000x až se to z toho nějak slepí, vyladí a dá do rytmu. A auto tune se používá už při živých koncertech ...
Zas bych se tu opakoval s tou "nostalgii co neni co bejvala", dneska je hromada lidi, ovlada svoje nastroje skvele. Stejne tak pred temi desitky let bylo x lidi, co zas tak skvele nehrali, ale meli cit, kterej to nahradil - viz nedokonalosti nahravek. Pro me teda osobne je casto daleko dulezitejsi clen kapely ten, kterej dokaze dvema tonama posunout skladbu o uroven vys nez virtuoz, ktery umi presne zahrat neco, co budto vubec nic nedela nebo to skladbe skodi.
Delat s neumetelama je samozrejme o nervy. U tech u kterejch je to marny, protoze jim nic nefunguje je to jednoduchy "cau...". Ale kdyz ma nekdo dobry napady/emoce a daj se s pomoci techniky zrealizovat, tak to myslim, za ty desitky overdubu a nejakej ten doladenej ton stoji.