Antivir (NOD) na DAW

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 28 led 2008 23:07

Dano, NOD by ti isiel aj na 386tke a nemal by si extra problemy.. tak pri sucastnych masinach ani nevies ze tam ide.
Tak isto mam na hudobnej masine antivir, firewall, net a hry a neviem co.. a nemam problemy.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2008 23:08

Hosi .. Toto ma byt o tom ci Antivir ano, alebo nie na DAWke .. Nie o tom , ktory antivir je ako dobry .. Drzme sa temy ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 29 led 2008 09:12

Vypada, to, ze zkusenosti lidi jsou ruzne, takze asi nejlepsi je vzit stopky a chvili pracovat s antivirem a firewallem a chvili bez nej na nejakem narocnejsim projektu a podle vysledku mereni se rozhodnout jestli je mit pri praci pustene.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 09:58

fova : skorej ide o to , ci pri naberani antivir nemoze sposobit dropy .. drobne dropy pri mixazi nevadia ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 29 led 2008 10:27

To mas pravdu. Krome zpomaleni aplikaci muze dochazet i k vypadkum pri nahravani.

U sve sestavy Win XP/Sonar/Avast/Zone Alarm pri dvoustopem :-) nahravani nemam problem s vypadky. Bezi to na Pentiu D930/3GHz s 2GB RAM DDR2. Nekdy nahravam i na 96kHz sampling rate a 24-bitove hloubce.

Podle me plati, ze cim vicestope to nahravani bude, tim horsi to bude s temi vypadky. No a pak bude hrat roli samplovaci frekvence a bitova hloubka. Zase cim vyssi cislo, tim hure.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 29 led 2008 12:28

2 Pytkin: zadne dropu nepozoruji pri Live - 1x audio, 8x VST, nahravam najednou. Mam 1 GB ram, mizerne cpu celeron 1.2 MHz. Proste ani nevim, ze tam antivirak je, navic ma NOD integrovany firewall, proto jsem do nej sel.

BTW: pokud chcete nekdo legalizovat, najdety si anonymous proxy v US, prihlaste se do US shopu, hodte do kosiku, pak se vratte na svoji proxy a zaplatte v USD, vydelate na tom 1/4. Smejdi v CZ nas akorat okradou.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 29 led 2008 13:12

Pytkin píše:fova : skorej ide o to , ci pri naberani antivir nemoze sposobit dropy .. drobne dropy pri mixazi nevadia ..
tak nevim jak dropy, ale nam treba kdysi za dob studia W-track delal AVG to ze se LOGIC Audio nechytal korektne na TIMECODE a coural se pozadu ... ale este pokazdy jinak. Po dlouhem laborovani jsem dosel k odinstalaci AVG, pak to zaclo fungovat spravne. Na druhou stranu to byl rok 1999 minuleho stoleti ... dneska to muze (a nemusi) bejt OK.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 13:55

upman : istotu nemas nikdy .. Ja teda nevidim dovod mat na DAWke antivir .. Nechcem si predstavit , ze ma phil collins bije palickou po hlave , ze preco v tej nahravke su dropy ..

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 29 led 2008 14:07

:) souhlasim, mit moznost mit 2 compy oddelene, tj. netahat na daw ruzne pochybne instance, tak tam taky antivir neda, odpojim to od site a budu na net pristupovat vzdalene. Puvodne jsem to tak chtel delat ale nakonec jsem dospel k nazoru, ze jeste nejsem takovy profik, abych to potreboval:)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 led 2008 16:04

Pytkin píše:upman : istotu nemas nikdy .. Ja teda nevidim dovod mat na DAWke antivir .. Nechcem si predstavit , ze ma phil collins bije palickou po hlave , ze preco v tej nahravke su dropy ..
tomu hovorim argument za vsetky :-) asi to ani ja nebudem komplikovat, ved vsetko si mozem skontrolovat v !nehudobnom" wine.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 29 led 2008 17:21

Já používám NOD už asi rok a no problemo. Jen občas vypnu ručně scan právě používaných souborů, protože to při načítání testuje každej wav (jen jednou) ato pak trvá dýl.
Takže antivir ano. (podle, nejen mých zkušeností - Nod32)

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 29 led 2008 17:33

Co se tyce testovani .wav - nema NOD32 nastavitelne vyjimky jako treba Avast? Sam mam Avast + ZoneAlarm, a uplne bez problemu.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 29 led 2008 17:43

No čoveče má, ale nějak se mi to nepovedlo zatim nastavit, ale to bude asi moje chyba ... má tam dokonce celé složky, které lze vynechat, ale nejsem si jistej, ale možná se to týká jen Whole testu, ten na pozadí možná na vyjímky nereaguje, ale nevim, fakt si nejsem jistej.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 30 led 2008 15:15

ESTE DVE VECI:

1. NEHUDOBNE WIN - HROZBA DOSTANIA VIRU ALEBO SPYWARU PRI OTVORENI EXPLORERU ZA UCELOM STIAHNUTIA PROGRAMU NOD:
Ked mam cerstvo nainstalovany windows a idem si stiahnut NOD zo stranky ESET, je mozne nakazit si comp pocas tejto operacie? Lebo vtedy este nie je pocitac chraneny a pri prvom spusteni Explorera (neskor ho nahradzam Mozzilou) sa najskor nalouduje Microsoft a potom hned zadavam Eset. Je mozne nakazenie pri navsteve tychto dvoch stranok?

2. HUDOBNE WIN - HROZBA DOSTANIA VIRU ALEBO SPYWARU PRI AKTIVACII WINDOWS CEZ INTERNET BEZ NAINSTALOVANEHO ANTIVIRU:
Ak som sa rozhodol nemat pod hudobnym win ziadny antivir a sietovku mat offnutu, mozem win aktivovat cez internet? Alebo to radsej neriskovat a aktivovat ho cez telefon? Cize: mozem dostat do compu nejaku pliagu pri aktivovani winu bez antiviru?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 led 2008 15:52

dano :

1. cisto teoreticky hej .. Ja ale neverim ze by eset nemal svoju stranku poriesenu .. detto microsoft .. v kazdom pripade , ked nahodis NOD , tak by mal nakazeny komputer rozpoznat a upoznornit ta, ze mas vir ..

2. moznost je , ale 99,99% nepravdepodobna ..

Inak skorej si pri hudobnom WINe treba davat pozor na USB kluce .. NESMU SA DAVAT DO PC !!!

Odpovědět