Antivir (NOD) na DAW

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 led 2008 11:12

bassline : no .. neviem ci to ide .. ale na officovskom pocitaci mi nevadi , ze tam ne antivir .. a do DAW nevkladam cudzie USB kluce .. nehovoriac o tom , ze DAW je v riti v racku , a je nepoholdne k nej chodit :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 31 led 2008 11:14

Pytkin píše:Excom : TIez som dlho nepouzival antivir a nikdy som s virmi nemal problemy .. ak ti ale nosia cudzie USB kluce do PC , tak musis mat antivir ..
tak to hej.. to mas recht... takto som nad tym neuvazoval :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 31 led 2008 11:27

pytkin:...ale ako ti ten autorun.inf sposobil skodu z kluca ? ten subor rovnako funguje aj pre USB kluce? Nie je to len pre CD/DVD ?

http://autorun.moonvalley.com/autoruninf.htm

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 31 led 2008 11:34

teraz nie som si isty ci po vlozeni USB nabieha tiez autoplay ako pri CD....ak hej, tak potom autorun funguje tak isto...cize potom zakazanim autoplay sa automaticky nenacita CD/DVD alebo USB kluc..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 31 led 2008 11:38

uhm zial nabieha autoplay

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 led 2008 11:41

bassline : funguje uplne rovnako .. aj ked je na disku / usb kluci .. sa spusti .. vyskusaj to .. daj si notepad.exe na kluc .. sprav autorun.inf do neho open=notepad.exe .. a zastrc kluc ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 31 led 2008 11:43

no da sa to vypnut:

http://www.howtogeek.com/howto/windows/ ... sb-drives/

Takze vypnut to a je pokoj :lol:

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 31 led 2008 12:22

rastis píše:neviem, ale to uz je dost paranoidna predstava, ze nachytam virusy cestou k aktualizacii antiviru :). ako urcite je to teoreticky mozne, ale bavime sa o desatinach promile pravdepodobnosti podla mna...
To je ovsem zasadni omyl, vubec nejde o desetiny promile.
Obzvlaste lidi ktery nemaj o fungovani pc ani paru by meli mit antivir i firewall na kazdem pc.
Znamy je starsi pripad NESOUBOROVEHO viru Win32/Sasser, sveho casu ho mel kdekdo jakmile se pripojil k siti (dnes uz je zaplata v XP servis packu 2).
To je jen priklad, jsou i jine bezpecnostni hrozby.

viz www.viry.cz:
Detailněji: červ se šíří pomocí speciálního síťového paketu, zaslaného na TCP port 445 na celé řady IP adres PC, které jsou připojeny k Internetu. Paket, který využije bezpečnostní díru je rozesílán paralélně (celkem 128 "vláken") a celkově je schopen během jedné sekundy zaútočit 5 120krát.

Bezpečnostní díra v aplikaci LSASS.EXE způsobí, že se červ Win32/Sasser.B usadí v souboru windows\avserve2.exe, který je následně spuštěn přes registry při každém startu Windows.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 led 2008 13:15

vuid : do vnutra sa ti predsa na port 445 nic nedostane ..

a to o com pisal rastis je o tom , ci na webe windowsupdate.microsoft.com a www.eset.sk mozes chytit daky virus .. ja si tiez myslim ze je 99.99% pravdepodobnost , ze nie ..

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 31 led 2008 13:16

Vuid - davas priklad cohosi, co riesi SP2 na XP... cize ziadna hrozba... cize pravdepodobnost nulova, kto instaluje nieco starsie ?

nechcem robit mudreho, ale roky pouzivam obycajne AVG free a posledny virus chytil bracho v roku 2001 ked mal prvy tyzden internet...

nevravim, ze nie su zakerne viry co narobia skodu... vravim, ze trpnut pri cerstvej instalacii wins, aby clovek nechytil virus cestou k aktualizacii je cista paranoja, nic viac...

Uživatelský avatar
bledule
Příspěvky: 104
Registrován: 29 pro 2005 22:33

Příspěvek od bledule » 31 led 2008 15:16

Nevím do jaký míry jsem ignorant,ale už pár let jedu s vypnutým antivirem i štítem a zakázanou aktualizací cracklých XP,je fakt že mi do počítače neleze nikdo jinej než já sám,používám Operu jako prohlížeč.Nedavno jsem konal krajně riskantní činnost a vira jsem chytil ,prostě jsem pustil ten mizernej Avast /kterej mívám pořád vypnutej/ a bylo to tam.Nepomohl mi ani ten Avast ani Nod.Vypráskal jsem to až nějakým Combo fixem,ale investice do antivirů nebo legálních windows se mi jeví jako zcela zbytečná.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 31 led 2008 15:32

Zesveho DAWu lezu na Internet, prestoze mame doma jeste jeden pocitac. Nechce se mi prechazet k tomu druhemu :-)

Posledni virus jsem mel asi pred 14 dny :wink:

Objevil jsem ho pri skenovani disku. Prestoze mi rezidentne bezi firewall, anti spy ware program a antivirak, obcas se mi neco pres ne do pocitace dostane. Proto si myslim, ze krome rezidentniho behu tehle programu je treba jednou za cas proskenovat cely disk.

Posledni utok z Internetu na nejaky port jsem mel minuly tyden a opakovalo se to celkem 3x v prubehu 2 dnu. Firewall me o tom informoval.

Reklamnich robotu najdu v pocitaci kazdy tyden nekolik.

Z toho vseho plyne, ze clovek pripojeny na Internet neustale celi utokum. Riziko nakazy je zde podle me nekolikanasobne vetsi nez u flash disku.
Pokud jsi Bledule pripojeny na Internet a nepouzivas zadnou ochranu, tak hodne riskujes. Prestoze jsem za pomerne silnou hradbou nekolika programu, neustale neco malo pronika dovnitr. Nedovedu si predstavit, co vsechno bych mel v compu, kdybych tu hradbu nemel.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 led 2008 15:41

fova : Ako si pripojeny na internet , ked na teba utocia z internetu ?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 31 led 2008 15:47

Pres kabelovku. Mam od nich tenhle modem:

http://broadband.motorola.com/consumers ... efault.asp

Nemam pevnou IP adresu, ale prideluji mi plovouci pri kazdem pripojeni.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 31 led 2008 15:49

fova - co povazujes za virus alebo utok zvonku ? ja raz za mesiac preskenujem komp spybotom a vzdy tam su nejake 2-3 polozky na zmazanie. to naleze pri beznom browsovani vzdy.

ale virus ? bud chodis na pofiderne porno (ale fakt pofiderne, lebo mne zatial neublizil ani youporn :) ) alebo na pofiderny warez... teda podla mojich skusenosti :)

Odpovědět