Antivir (NOD) na DAW

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 31 led 2008 21:08

U te moji kabelovky to funguje tak, ze pouze nainstalujes driver modemu a v nastaveni TCP/IP zaskrtnes, ze je vse pridelovano automaticky. Tedy zadne slozite nastavovani a nemusi se mi nikdo hrabat v compu.

Dano, to, ze je tvoje adresa videt ze site zrejme znamena presne to same, co tu ted resim ja, tj. ze tvuj comp je "viditelny" (dohledatelny) na Internetu. Tim padem se stava potencionalnim tercem utoku - neni chranen za nejakym serverem tveho poskytovatele.

Radne se vyzbroj a priprav se na boj ;-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2008 00:09

fova : V upc je to tak isto .. nemusis nic instalovat , lebo to ma ethernet (ten modem co davaju) .. a prideluje ti neverejnu IP adresu ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 úno 2008 14:07

pytkin: neverejnu? ja mam tiez UPC ako som spominal, ale ked som si spravil ipconfig, tak mi zobrazilo nasledovne ip: 85...... a to neuvadzas ako neverejnu ip. alebo tomu zle rozumiem?
Naposledy upravil(a) dano dne 01 úno 2008 16:49, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2008 14:50

dano : Hmm .. pockaj .. teraz som zmeteny .. to je verejna co ty mas .. ale mam pocit ze u mamky skusal , tak mi davalo daku 10.X.X.X .. ale inak si ma zneistel .. mozno si to zle pamatam :)

Ale v kazdom pripade , ak mas verejnu IP , tak sa da k tebe dostat az do komputra ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 úno 2008 14:55

pytkin : tak to je fasa. teraz si ma potesil. a to sa s tym neda nic robit?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2008 15:01

dano : no musis mat firewall na PC .. windows ho ma .. i ked neviem ako je spolahlivi .. mozno skusit nieco od konkurencie ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 01 úno 2008 16:31

Zkus Zone Alarm

A Dano doporucuji smazat v tom tvem prispevku tu tvoji IP adresu ;-)
Nech tady pripadne jen jeji zacatek.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 úno 2008 16:49

fova píše:Zkus Zone Alarm

A Dano doporucuji smazat v tom tvem prispevku tu tvoji IP adresu ;-)
Nech tady pripadne jen jeji zacatek.
ok uz sa stalo:)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2008 17:25

dano : alebo vypni/zapni modem .. a mal by si dostat inu :)

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 01 úno 2008 17:28

Pytkin: DHCP není úplně padlý na hlavu - většinou ti přidělí stejnou IP co jsi měl naposledy. Udržuje si záznamy, aby volný adresy zbytečně nevyplýtval na tvůj modem jen proto, že jsi ho vypnul a zapnul. :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 úno 2008 18:00

uhm vypnutie tu adresu nezmenilo

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 01 úno 2008 20:02

Testu firewallu:

http://personal-firewall-software-revie ... views.com/

http://www.firewallleaktester.com/tests.php
Windows Firewall je docela tragedie.

http://www.goorooreviews.com/firewalls/brand/

Celkove se Zone Alarm Pro drzi na prednich prickach, ale to je placena verze. Ja pouzivam lite free verzi, ktera ale take neni hodnocena spatne. Porad asi lepsi nez firewall integrovany ve Windows.

Test bezpecnosti vaseho PC:

http://test.bezpecnosti.cz/
Muzete si otestovat vas firewall

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 02 úno 2008 00:38

Mit verejnou IP adresu neni zadna tragedie, vetsinou se za to providerum plati.
Tragedie je spolehat se na win firewall, jak zminuje Fova vyse.

Dokonce i na pc ktery NENI pripojeno k siti je dobry mit firewall, pro kontrolu aplikaci ktery se chteji prihlasit nekam na net - takovy aplikace jsou pro hudebni pc mnohem horsi nez rezidentni antivirus:)

Ten test bezpecnosti taky vypada dobre. Ovsem ma smysl jen pokud mate verejnou IP.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 02 úno 2008 01:46

Vuid píše:Mpro kontrolu aplikaci ktery se chteji prihlasit nekam na net - takovy aplikace jsou pro hudebni pc mnohem horsi nez rezidentni antivirus:)
Tím chceš říct, že ta aplikace v opakovaných pokusech připojení se na net, vytěžuje PC víc než rezidentní antivir ?! tak jsem to pochopil

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 02 úno 2008 11:22

elektri píše:
Vuid píše:Mpro kontrolu aplikaci ktery se chteji prihlasit nekam na net - takovy aplikace jsou pro hudebni pc mnohem horsi nez rezidentni antivirus:)
Tím chceš říct, že ta aplikace v opakovaných pokusech připojení se na net, vytěžuje PC víc než rezidentní antivir ?! tak jsem to pochopil
Celkove ne, ale v DAW pc muzou necekane a caste pokusy o pripojeni na net zpusobovat skokovou zatez CPU a tim zcela zrejme potize pri nahravani napriklad (drop-out). Zatimco rezidentni antivir pri nahravani nebude delat nic, zadna zatez CPU.

Odpovědět