Nehodlam respektovat kde co.
Pokud je zakon spatny a nemoralni, hodlam jednat nezakone.
Ano, souhlasim s tim ,ze je potreba autorksa prava nejak hlidat.
Ale:
1: ukaz mi jeste nejakou jinou soukromou firmu v cehach, ktera ma svym podnikanim posveceny prostor v parlamentu (zajimalo by me kdo kolik tenkrat platil a kdo kolik tenkrat dostal)
2: take mi neprijde celkme dobry stav, ze pokud ja si zrovna slozim v parku pisnkicku a zacnu ji zpivat jen tak pro radost, ma policie narok me pokutovat pro neutorizovanou projekci.az pote co jim zaplatim si muzu tu svou pisnicku jit do toho parku broukat
3: v podstate kazdy kdo posllucha nahlas na ulici volkamana a nejaky zvyk se dostane ze sluchatek ven, by mel ose platit.
4: pokud se ja jako autor rozhodnu nespolupracovat s OSOU a jimy podobnymy a vydam si cd vylozene na vlastni pest, nemohu to cd prodavat v music obchodech.
5: vyse poplatku a vydeju mi vylozene nesedi, jednak z toho tezi par profitujicich "umelcu".
staci si zjistit jmena majitelu osy,Janecek, Gott, Janda...mno...to je snad bez potreby dalsiho komentare.
6: ano..konkurenci opravdu OSA ma...ale ne moc valnou.
7: soucasne zakony a pusobeni OSY ( a jim podobnych) nahrava pouze mainstreamu a popove scene, ktera je v souladu s politickymy nazory soucasne vlasy..jinymi slovy plat a bud zticha.
To ovsem ale muze vyhovovat pouze podnikum typu diskoteky a velkorozpoctovych podniku.
V okamziku, kdy zacnes delat neco v alternativnim prostredi tezce narazis na dany stav.
8: znam nejeden pripad, kdy si skupina zaplatila veskere poplatkym, presne si ohlidala prodej nosicu cd a svete div se: nedostala to, co od OSY mela.
9:I dusevni vlastnictvi je vlastnictvi, ale mam pocit ze by se hudba mela rozvijet a ne podporvat soucasny stav, kdy se pouze rozviji hudebni prumysl na ukor autoru a hudby. Vzdyt je tolik zajimavych producentu, autoru a hracu, kteri se nemaji moznost dostat do medii.
A proto tu pisu to co pisu.