Autorské odměny ??
taky znám podobný případ.
Kapela má asi 90 vystoupení ročně, na kterých hraje cca 12 vlastních skladeb. Pořadatel pokaždé zasílá seznam skladeb a kapelník, coby autor je zaregistrován u osa, které smozřejmě za členství musel zaplatit.
A tak se rozhodl, ze jisti, jak je to s penezi, nebot osa ma proplacet tri roky zpetne. No, pani se zeptala, jak muze dolozit, ze se to hralo X krat v postu X kusu. A on odpovedel, ze rpece poradatel kazdy tyden dvakrat posila vyplnene playlisty soucasne s zadankou. A pani odpovedela, ze to je sice hezke, ale ona nemuze vedet, jake zaznamy my jine oddeleni, prece...
Tak se mi zda, ze je neco shnileho v OSA
Kapela má asi 90 vystoupení ročně, na kterých hraje cca 12 vlastních skladeb. Pořadatel pokaždé zasílá seznam skladeb a kapelník, coby autor je zaregistrován u osa, které smozřejmě za členství musel zaplatit.
A tak se rozhodl, ze jisti, jak je to s penezi, nebot osa ma proplacet tri roky zpetne. No, pani se zeptala, jak muze dolozit, ze se to hralo X krat v postu X kusu. A on odpovedel, ze rpece poradatel kazdy tyden dvakrat posila vyplnene playlisty soucasne s zadankou. A pani odpovedela, ze to je sice hezke, ale ona nemuze vedet, jake zaznamy my jine oddeleni, prece...

Tak se mi zda, ze je neco shnileho v OSA

prave, ze neni :-/
jde o to, ze ty zaplatis, aby te zastupovala, pak si zaregistrujes skladby, ale pokud nemas bonitu (svoboda a podobní skladatelé), tak si musíš sám ohlídat, jak tvý věci hrají a pak si od nich vyžádat odměny...
Pro ostatní muzikanty to znamená, že když chce někdo hrát tvou věc, nemusí žádat tebe, ale dá žádost na OSA. Ale ty vlastně musíš dokázat, že to hráli, protože z jednoho oddělení se to do druhýho prostě nedostane...
jde o to, ze ty zaplatis, aby te zastupovala, pak si zaregistrujes skladby, ale pokud nemas bonitu (svoboda a podobní skladatelé), tak si musíš sám ohlídat, jak tvý věci hrají a pak si od nich vyžádat odměny...
Pro ostatní muzikanty to znamená, že když chce někdo hrát tvou věc, nemusí žádat tebe, ale dá žádost na OSA. Ale ty vlastně musíš dokázat, že to hráli, protože z jednoho oddělení se to do druhýho prostě nedostane...
-
- Profesionál
myslim, ze se mylis... nevim, jak je to u tech zivych produkci, ale z radii i televizi proste chodi playlisty (na vypisu vzdycky vidim, 'co - kdy - kde').fantozzi píše:prave, ze neni :-/
jde o to, ze ty zaplatis, aby te zastupovala, pak si zaregistrujes skladby, ale pokud nemas bonitu (svoboda a podobní skladatelé), tak si musí%u161 sám ohlídat, jak tvý v%u11bci hrají a pak si od nich vy%u17eádat odm%u11bny...
Pro ostatní muzikanty to znamená, %u17ee kdy%u17e chce n%u11bkdo hrát tvou v%u11bc, nemusí %u17eádat tebe, ale dá %u17eádost na OSA. Ale ty vlastn%u11b musí%u161 dokázat, %u17ee to hráli, proto%u17ee z jednoho odd%u11blení se to do druhýho prost%u11b nedostane...
docela by me ale zajimalo, jak spolehlive tohle funguje ve spolupraci z cizinou. tady jsem skeptictejsi.
mimochodem, jednou jsem se chtel ze zvedavosti presvedcit, ze se mi neco pripsalo za mechaniky od vydavatele. zjistilo se, ze zadny vlastne neplatil. dluzno dodat, ze to potom osa pomerne rychle sama vyresila. (ale musel jsem tam osobne.)
a se zahranicim to bude stejny. posilaji tam penize na zaklade bonity autoru. Pochybuju, ze kdyz si z playlistu nedokazi vytahnout nas, vytahnou si sepulturu...
Byl bych rad, kdyby mi to nekdo presvedcive vyvratil a presvedcil mne, ze tohle byla vyjimka na zaklade neschopnosti jedne zamestnankyne... Protoze potom je OSA dost zbytecna vec a vydelava na ni par "TOP" sladatelu a zamestnanci osy.
Nehlede na to, ze vsude jsou radi, kdyz clenem osy nejsi...
Byl bych rad, kdyby mi to nekdo presvedcive vyvratil a presvedcil mne, ze tohle byla vyjimka na zaklade neschopnosti jedne zamestnankyne... Protoze potom je OSA dost zbytecna vec a vydelava na ni par "TOP" sladatelu a zamestnanci osy.
-
- Profesionál
ten pocit, ze v te budove o sobe jednotliva oddeleni moc nevi, jsem mel taky.fantozzi píše:a se zahranicim to bude stejny. posilaji tam penize na zaklade bonity autoru. Pochybuju, ze kdyz si z playlistu nedokazi vytahnout nas, vytahnou si sepulturu...
fakt ale je, ze mi proste zatim neco posilali, a vzdycky jsem videl, za co. opacnym smerem (ze bych vedel, ze se neco hralo a ve vypisu to nebylo) jsem zatim neresil.
-
Tak si někdo odvážný a bohatý zaplaťte právníka, analyzujte situaci z právního hlediska a potom vesele k soudu. Myslím že OSA nemá určitě všechno podchycené. A pokud ano, tak jedině založit konkurenci a vybírat od všech ještě jednou.
IMHO si myslím že by se fakt nějaká konkurenční společnost hodila.

<a href="http://www.soundclick.com/bands/pagemus ... ">Sinelife Music</a>