Kč při nákupu hard disku). Připadá mi to naprosto nehorázné. Podle této logiky každý kdo si koupit třeba harddisk už je tím pasován na potenciálního zloděje a odvádí poplatek za věci,které si následně ukradne.
A platí každý, i ten, kdo disky a média používá výhradně na své věci.
Komu se tyto poplatky platí ? Ochrannému svazu autorskému ? A jak tento svaz s těmito poplatky konkrétně nakládá ? (kromě rozdělování mezi členy představenstva - a málo to určitě nebude).
Tato absurdní praxe mi připadá téměř nezákonná a do nebe volající a nedovedu si představit jak něco takového mohlo být schváleno(respektive dovedu

Další věc, kterou tato slavná organizace praktikuje (když už jsem se o ní zmínil), je též hodně absurdní - vyžaduje od organizátorů , aby platili jakési "desátky" z koncertů, jejichž interpreti ani hudba nemají s touto organizací NIC společného (můj případ například). Ted se s tím zrovna potýkám u jednoho připravovaného koncertu.
A nedávno dokonce vyžadovali od majitele jednoho obchodu v Českých Budějovicích, kde pouštěli hudbu z mých CD, moje písemné prohlášení o tom, že nejsem členem OSA - to už jsem je ale poslal někam daleko s tím, že snad by měli sami vědět kdo je a kdo není jejich členem ?
Nemůžu se zbavit dojmu, že tato organizace je mi nějak málo sympatická ...