Budování nového studia - online

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 08 zář 2005 17:58

kexik píše:ivo: to s tym deklom ale pocitaj, ze to budes otvarat kazde dve hodiny... ja som za vypinatelny tichy ventilator. pri nahravani sa vypne uplne a pri mixazi bude robit 15-20dB co ta nemoze vzrusovat
To jo .. Ten dekl položím jen na svého půjčeného Dudka, který lehce brumí ... Na počítač nechám udělat sofistikovanější konstrukci s nuceným odvětráváním ...

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 08 zář 2005 19:40

Jojo, Kexik ma pravdu, kdyz poradyny vetrak (nebo dva- jeden nasavaci, druhy vysavaci) s poradnym prumerem a nastavis ho na velmi nizke otacky, garantuju ti, ze nic neuslysis. A snadno si to pak najde sveho majitele, protoze treba v panelaku nikdo do zdi diru vrtat nebude, a vytvoris-li takto funkcni indorove reseni, lidi ti s tim ruky utrhnou....

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 08 zář 2005 22:06

Jo jo, jdu do toho ... teď ještě čekám na slíbené velmi speciální schéma odvětrávání od svého akustického konzultanta

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 08 zář 2005 22:21

odporucam vetraky od PAPST...su sice o kusocek drahsie ale naozaj velmi tiche. (v cechach ich predavaju napr jsc-computers.cz alebo tntrade.cz)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 09 zář 2005 14:12

Teď jsem viděl v novinách reklamu Hornbachu na zahradní domky a ?uklo mě to do hlavy ... My ten domek stejně později budeme potřebovat na nářadí, kola atd. Kdyby se (cca 10k) koupil ted a postavil dočasně těsně vedle studia, můžu mít počítač tam a v pohodě si v tom velkém prostoru bude odvětrávat a proti dešti je ta střecha dokonale izolovaná ... (2x1,5 m v. 2,2 m) Tím by odpadla nutnost pracné konstrukce speciální krabice uvnitř s výsledkem, který není 100% jistý ... A pak se domek jen přesune na jiné místo ... Trošku ulítlé, ale docela mě ted tato myšlenka zaujala ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 zář 2005 14:32

vobec nie, dobry napad... kabelaz potiahnes v jednej rurke... aj k pocitacu sa dostanes disciplinovane. akurat zlodeji.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 09 zář 2005 14:35

kexik píše: akurat zlodeji.
Zloději myslím nejsou problém, jednak je to na velmi klidném neexponovaném místě, kde končí cestička (slepá ulice), pod bdělou kontrolou sousedů a hlavně bude tam napojeno čidlo bezpečnostního systému = alarm, siréna, signál na 5 mobilů při jakémkoliv pokusu o otevření dveří ...

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 09 zář 2005 19:53

to ivo: celkem se divim, ze to resis az takhle radikalne.... :roll: osobne si myslim, ze ty diskretni vetraky ten tvuj problem musej vyresit naprosto ultimativne... jinak sem podobne paranoidni, co se tyce strachu z kradezi, takze bych to do nejakeho zahradniho domku dal ledas pres svou mrtvolu... :mrgreen:

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 09 zář 2005 20:52

No jo... Prvotní nadšení se trošku usazuje ... Domek by kromě ceny s sebou nesl i další aspekty (nutnost rovného základu, extra trubky na kabely, provrtávání domku, provizorní izolace atd.). Takže variantu uvnitř ještě úplně nezavrhuju ...

black_j0hn
Příspěvky: 126
Registrován: 25 kvě 2004 19:12

Příspěvek od black_j0hn » 09 zář 2005 22:38

ten alarm na mobil neni zadny med. taky to mame a kazdou chvili zbytecne sprintuju ze zkousky s kombem a kytarou kdyz nekdo spatne zaalarmuje.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 10 zář 2005 02:07

no nesleduju úplně celou debatu, ale upřímně se divím, žes s nějakým zděným boxem v režii na uschování hlučnějších aparátů nepočítal už od začátku.... Pokud mohu mluvit za sebe, tak bych to v tvém případě řešil naprosto jednoznačně zděným (radši větším!!!!) boxem, který se dá pak využít jako zděný stolek pod racky, nebo něco jinýho. Kvůli zimní teplotě ( a hluku samotných větráků) bych radši udělal větrací trubice vedený do boxu ze zdi trochu delší a odizolovaný. Ve stěně zasazený (středně velký) větráky bych udělal zamřížovaný a se sítkem aby ti tam nevlítl bordel....
Samotnej zděnej box bys pak zevnitř vytlumil jak je libo- nejspíš rockwoolem či tak nějak.... a zepředu boxu bych nechal otevíratelný dvířka jak do skříně (samo taky zvukiově utlumený) aby s dalo s pisidlem a hlučným gearem jakkoliv lehce manipulovat....
No nevím, možná si to představuju dost jednoduše, ale sám bych to v takové situaci řešil nějak tak...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 zář 2005 22:59

Ivo : este ma (z vlastnej skusenosti) napadla jedna vec .. DVD napalovacku treba umiestnit do externej USB skrinky a polozit dakde po ruke .. Je dost otravne chodit vedla do miestnosti do racku a tam strkat cd/dvd media ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 12 zář 2005 23:07

Pytkin píše:Ivo : este ma (z vlastnej skusenosti) napadla jedna vec .. DVD napalovacku treba umiestnit do externej USB skrinky a polozit dakde po ruke .. Je dost otravne chodit vedla do miestnosti do racku a tam strkat cd/dvd media ..
No nakonec to směřuje ke speciální izolované krabici (se speciálním odvětráváním) přímo ve studiu, takže to zase až tak daleko nebude ...

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 13 zář 2005 09:22

Ivo: ja myslim, ze jsi dospel k dobremu reseni. Mimochodem, jak pokracuji prace? Se tesim na nejake fotecky.cest praci....

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 13 zář 2005 09:52

Hmmm ... práce nějak zamrzly. Bojuju s připojením elektřiny. Teď mi sdělili Jobovu zvěst, že mi nedají normální přímotopnou sazbu (jak slíbili - mám tam podlahové topení), protože nemám oficiální číslo popisné. Jjen tu nejdražší "stavební sazbu". Vzhledem k tomu, že je to povoleno jen jako "stavba garáže" a mám zazděné vrata, dvojité vakuové okna, masivní vchodové dveře, speciální strop atd., tak na nějakou "kolaudaci" bych asi nikoho volat neměl ... Ale pak ta elektřina bude nezaplatitelná ... Je to těžký problém ...

Odpovědět