Budování nového studia - online
Kromě toho pořád nechtějí schnout vnitřní omítky. Už je to tam otevřené (dveře okna) skoro měsíc a je to pořád vlhké (prý byly vlhké cihly). Čili se to nedá malovat. Uvažuju o zapojení nějakého výkonného vysoušeče ...
To, že není zatím elektrika (resp. se půjčuje jen od sousedů) brání v otestování podlahového topení a v následném položení plovoucí podlahy ... Snad už se to všechno nějak prolomí ...
To, že není zatím elektrika (resp. se půjčuje jen od sousedů) brání v otestování podlahového topení a v následném položení plovoucí podlahy ... Snad už se to všechno nějak prolomí ...
- Pierre niko
Tak to je poděl. No koukam, ze ani mala lez se nevyplaci. No doufam, ze se ti nepodělá ten rockwool. Zajimalo by me co vsechno je tam za vrstvy v tom sendvici
malba-fajnova-vyrovnavaci omitka-pricka- ? -rockwool(nebo co)- ? -stavajici zdivo- atd.
Bojim se totiz kondenzace par a nasledne plisne izolace. Mohl bys mi to trochu popsat? Prece jen je ve me jeste kus stavare a tyhlety technicke lahudky me fakt bavi
Dilu Zdar...
malba-fajnova-vyrovnavaci omitka-pricka- ? -rockwool(nebo co)- ? -stavajici zdivo- atd.
Bojim se totiz kondenzace par a nasledne plisne izolace. Mohl bys mi to trochu popsat? Prece jen je ve me jeste kus stavare a tyhlety technicke lahudky me fakt bavi

Údajně by rosný bod měl být v pohodě (podle mého bývalého stavebního dozoru, ze kterého jsem minulý týden udělal nezaměstnaného).
Skladba zdí je celkem jednoduchá: 30 cm původní zed z tvárnic, 5 cm rockwool, 15 cm vnitřní stěna z plných cihel, omítka ...
Za "lež" to nepovažuju. Je to jen plavba ve absurdním úředním oceánu. Po vnější stránce věci zůstávají stejné, jen se jinak nazývají. Ted dáváme dům + přístavbu k územnímu řízení a dojde ke "změně užívání stavby" a najednou vše bude v pohodě. Ale bude to trvat docela dlouho. Kdybych na začátku trval na tom, že chci "hudební ateliér" a ne garáž, tak by to doted zarůstalo travou ...
Jdu v pondělí zkusit uhrávat věci na úřad. Původní projekt se pro stavební povolení dělal jen proto, že se tam plánovalo zvýšení stropu a sedlová střecha. Nic z toho se nakonec nedělalo, čili vlastně kolaudace ani není třeba ... Jen to čísličko ... A kdyby na kolaudaci trvali, prý se občas děje to, že při přislíbení termínu kolaudace (do jara apod.) to číslo můžou dát předem. Záleží na benevolenci úřednice. Že bych vzal s sebou housle a něco ji zahrál pod oknem ?
Ono 1Kč vs. 4 Kč/kW je hodně bolestný rozdíl (zvláště při elektrickém topení)
Skladba zdí je celkem jednoduchá: 30 cm původní zed z tvárnic, 5 cm rockwool, 15 cm vnitřní stěna z plných cihel, omítka ...
Za "lež" to nepovažuju. Je to jen plavba ve absurdním úředním oceánu. Po vnější stránce věci zůstávají stejné, jen se jinak nazývají. Ted dáváme dům + přístavbu k územnímu řízení a dojde ke "změně užívání stavby" a najednou vše bude v pohodě. Ale bude to trvat docela dlouho. Kdybych na začátku trval na tom, že chci "hudební ateliér" a ne garáž, tak by to doted zarůstalo travou ...
Jdu v pondělí zkusit uhrávat věci na úřad. Původní projekt se pro stavební povolení dělal jen proto, že se tam plánovalo zvýšení stropu a sedlová střecha. Nic z toho se nakonec nedělalo, čili vlastně kolaudace ani není třeba ... Jen to čísličko ... A kdyby na kolaudaci trvali, prý se občas děje to, že při přislíbení termínu kolaudace (do jara apod.) to číslo můžou dát předem. Záleží na benevolenci úřednice. Že bych vzal s sebou housle a něco ji zahrál pod oknem ?
Ono 1Kč vs. 4 Kč/kW je hodně bolestný rozdíl (zvláště při elektrickém topení)
Fakt ? Ono asi záleží na konkrétním člověku na té energetice. Ten ale v mém případě vypadá trošku zabedněně. Díky, sousedemidimidi píše:Ono to jde. U mne zmenili sazbu ze "stavebni elektriny" na beznou "domaci sazbu" jeste pred kolaudaci a zadne kolaudacni rozhodnuti nakonec nechteli ani videt. Chteli akorat revizni zpravu.

Je to pan z liberecke firmy Varima (velmi solidni firma). Napis mi do mailu, poslu Ti kontakt. midimidi@quick.cz
Je už hotový speciální "poloabsorbční" strop

Mám připravený orsil a vyrobené lišty na konstrukci rohových absorbérů

Zvenku se dělají poslední dozdívky dírek mezi původními stropními panely a stěnou

Už konečně dobetonovali základy k přístavbě ("kancelář" + keramická dílna)

Připojuje se elektřina z vnějšího rozvodu dovnitř

Další konkrétní pozitivní krok k cíli jsem učinil dnes - dovezl jsem si nový stůl do studia a v sobotu by měl být hotový i nový rack ...

Mám připravený orsil a vyrobené lišty na konstrukci rohových absorbérů

Zvenku se dělají poslední dozdívky dírek mezi původními stropními panely a stěnou

Už konečně dobetonovali základy k přístavbě ("kancelář" + keramická dílna)

Připojuje se elektřina z vnějšího rozvodu dovnitř

Další konkrétní pozitivní krok k cíli jsem učinil dnes - dovezl jsem si nový stůl do studia a v sobotu by měl být hotový i nový rack ...
Tak jsem se dnes usilovně (a vlastnoručně) pustil už do prvních opravdových akustických úprav - rohové absorbéry:

Věřím že přes víkend zvládnu všechny rohy. Je to docela náročná práce (vrtání, šroubování, řezání atd.,) zvláště "výškové" práce budou obtížnější. U zadních rohů musím navíc trochu zmenšit jednu stranu trojúhelníka,aby se tam vešly všechny QRD difuzéry.
Přes každý roh se pak napne na lišty igelit (parotěsná zábrana) pomocí nastřelovací sponkovačky a v samotném finále pak esteticky lahodící silnější látka. Přes záhyby se pak přibije ještě jedna ozdobná lišta, takže si nemusím dělat až tak velké starosti s přesným přichycováním všech záhybů ...
Nejsem žádný Ferda Mravenec, ale výsledek mě těší 100x víc, než kdyby mi to někdo dělal

Věřím že přes víkend zvládnu všechny rohy. Je to docela náročná práce (vrtání, šroubování, řezání atd.,) zvláště "výškové" práce budou obtížnější. U zadních rohů musím navíc trochu zmenšit jednu stranu trojúhelníka,aby se tam vešly všechny QRD difuzéry.
Přes každý roh se pak napne na lišty igelit (parotěsná zábrana) pomocí nastřelovací sponkovačky a v samotném finále pak esteticky lahodící silnější látka. Přes záhyby se pak přibije ještě jedna ozdobná lišta, takže si nemusím dělat až tak velké starosti s přesným přichycováním všech záhybů ...
Nejsem žádný Ferda Mravenec, ale výsledek mě těší 100x víc, než kdyby mi to někdo dělal

Ivo cece nebojis se tam davate difuzery kdyz ti to spatne schne ? Myslim tim aby to pod tim nezaclo plesnivet ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz
Difuzéry zatím nedávám ... Rohy jsou naprosto suché. Úplně suchá není jen omítka na některých místech ... To zatím nechávám být. Příští týden už tam namontují okna a dveře, dám tam pak speciální vysoušeče. Pak se vymaluje a pak se teprve budou dávat difuzéry atd.safa píše:Ivo cece nebojis se tam davate difuzery kdyz ti to spatne schne ? Myslim tim aby to pod tim nezaclo plesnivet ...