Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Magion » 14 lis 2013 09:02

teda FM modulace filtru zní famózně. První demo co mě nadchlo - jinak mi Pulse2 zatím připadal dost studenej, skoro jako by ani v něm nebyly analogové oscilátory.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Poklop » 14 lis 2013 09:52

Já myslim, že oscilátory se tolik analogově neprojeví jako filtr. Pulse je taková analogie k Moogu a zatím jsem moc Moogovských ukázek neviděl. Tak doufám, že to nebude zas nějakej úlet jako Blof.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Magion » 17 lis 2013 21:50

určitě filtr je zásadní, ale osc jsou taky důležitý. Stačí třeba poslechnout Oberheim SEM Pro se zcela otevřeným filtrem a hned krásně vynikne, jak zní kvalitní analogový osc oproti digitálnímu - třeba jen saw. Ten rozdíl je dost značný. Pulse2 mě zatím ve svým čistým jednoduchým zvuku nepřesvědčil že by osc měl nějaký extra. Pulse1 se mi zatím jeví, že zní víc "analogově" . Pulse 2 má víc možností a dost jiný zvuk, kterej je zase trochu novej.

charonme
Příspěvky: 1145
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od charonme » 17 lis 2013 23:07

Ten rozdíl je dost značný
hod sem wavka

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Poklop » 17 lis 2013 23:49

Vpodstatě problém je v tom, že oscilátor jde softwarově jednoduše nasimulovat. U filtru je to naopak průser jak mraky. Musí se nasimulovat kondenzátor a to už znamená řešit různý druhy frekvencí a umět je odfiltrovat. Všechny filtry v počítači proto zněj jako malej chlapeček oproti HW.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Pytkin » 18 lis 2013 01:34

ja si myslim ze dnes v pocitaci neni problem naprogramovat dobre filtre .. sak aj kopa SW syntakov znie vyborne.. s HW je ale vacsia zabava ..

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Magion » 18 lis 2013 08:49

wavka nemám, ale i z youtube jde slyšet že i obyčejný saw zní v podání SEMu nějak neobyčejně :) :

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od dendy » 18 lis 2013 10:24

iSEM aj na ipade znie o 2 triedy lepsie nez akykolvek iny synth na ipad a mam pocit ze lepsie nez AKYKOLVEK SW synth co som kedy pocul (s vinimou impOscar2 ) .. a podla ohlasov na nete od ludi co maju SEM hw je to fakt mrte blizko ..

inak nad Pulse2 cim dalej tym viac intenzivne uvazujem ... z ukazok sa mi dost paci ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Amorph » 18 lis 2013 10:38

hm, me se ten pulse2 z ukazek libi nejak cim dal tim min. Je to nejaky studeny. SEM zni supr, ale je to uz trochu mimo muj rozpocet.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od dendy » 18 lis 2013 10:43

jj je taky studeny.. ale takym tym severskym nordackym sposobom, asi preto sa mi paci.. take ostre zubate zvuky z toho lezu .. analogovo pevne, serversky claviacky studene :)) hmm .. i like that :-)))

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Magion » 19 lis 2013 11:01

porovnání iSemu a Sempro. U mě sempro zvukově vyhrává na celé čáře (neřeším poměr cena/výkon…). Sem pro je super , ale je fakt dost drahý. :(

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Poklop » 19 lis 2013 13:53

SW filtry znějí pořád stejně a blbě. Mám teď mimo jiné MS-20 mini a musim říct, že rozdíl mezi SW verzí a tou novou HW je asi tak jako mezi 2D a 3D, prostě jinej rozměr.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Pytkin » 19 lis 2013 14:01

MS20 mini je 2D alebo 3D ? :)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Poklop » 19 lis 2013 14:03

3D samozřejmě

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Pytkin » 19 lis 2013 14:24

cize SW verzia je lepsia ? lebo 2D je lepsie ako 3D ..

Odpovědět