Článek - Stavba domácí DAW
Pytkin: Ale to nevadí, tak se neshodneme, nic se neděje. Nevidím pro laika velký rozdíl mezi Stavba domácího studia a nebo Stavba domácího Digital Audio Workstation, což v překladu znamená (víceméně) Stavba domáciho digitálního studia (vidíš podobnost s tvým návrhem? akorát je tam přidané slovo digitální, nic víc, jinak je to naprosto stejný název, akorát my DAW máme zažité prostě jinak). A že je místo studia slovo pracovní stanice, to je přece jedno.
Článek je určitě přínosem, podobnou osvětu dělám na fóru baskytara.com v sekci "počítač a baskytara"... Nicméně i z tohoto důvodu mi v článku chyběly nějaké podstatné věci... Většina uživatelů se třeba dokola ptá co je to ASIO, VST apd. Vím že jsi to tam vysvětlil svým způsobem, ale o exaktní rozkódování té zkratky uživatel stejně přijde. Přípomínky by asi našel každý a ke všemu, takže to dál řešit nebudu...
Co se týče názvu článku, přikláním se k Pytkinovi, pač DAW zní sice pěkně profesionálně, ale kdo z nás vlastně v době, kdy kupoval první zvukovku, soft atd. za účelem tvorby hudby věděl co je DAW...? Pro většinu běžných čtenářů je daleko srozumitelnější to "domácí studio", o DAW se klidně můžeš zmínit přímo v článku.
Co se týče názvu článku, přikláním se k Pytkinovi, pač DAW zní sice pěkně profesionálně, ale kdo z nás vlastně v době, kdy kupoval první zvukovku, soft atd. za účelem tvorby hudby věděl co je DAW...? Pro většinu běžných čtenářů je daleko srozumitelnější to "domácí studio", o DAW se klidně můžeš zmínit přímo v článku.
c900: díky
delay: díky...na název už kašlu, ten měnit nemůžu takhle dodatečně, byl by to zmatek...musim stejně už dělat na něčem jiném...
VST, ASIO...no, máš pravdu, vysvětlil jsem to tam dost encyklopedicky...předpokládám ale, že koho to zajímá, se bude o celou problematiku zajímat hlouběji...to znamená, že ne že já jim tam doporučil např. Adam A7 a že si je hned zítra někdo poběží koupit, to by byl dement...ať se o to sami zajímají, jestli je to zajímá...
all: sorry, jsem se tu včera večer "trochu" nacamranej rozkecal

delay: díky...na název už kašlu, ten měnit nemůžu takhle dodatečně, byl by to zmatek...musim stejně už dělat na něčem jiném...
VST, ASIO...no, máš pravdu, vysvětlil jsem to tam dost encyklopedicky...předpokládám ale, že koho to zajímá, se bude o celou problematiku zajímat hlouběji...to znamená, že ne že já jim tam doporučil např. Adam A7 a že si je hned zítra někdo poběží koupit, to by byl dement...ať se o to sami zajímají, jestli je to zajímá...
all: sorry, jsem se tu včera večer "trochu" nacamranej rozkecal

Nechcem sa hadat .. Neviem kto je MY , co mate zazite DAW ako studio .. Ja proste cely zivot bojujem s tym , ze ludia sa nevedia vyjadrit .. seriozne formulovat svoje otazky , pouzivat spravne vyrazy na to urcene .. atd .. Tvoj clanok je mozno fajn a degraduje ho len ten nazov .. Kedze je urceny pre zaciatocnikov , skutocne treba aby boli jednotlive nazvy a pomenovania presne ..Jindy2 píše:Pytkin: Ale to nevadí, tak se neshodneme, nic se neděje. Nevidím pro laika velký rozdíl mezi Stavba domácího studia a nebo Stavba domácího Digital Audio Workstation, což v překladu znamená (víceméně) Stavba domáciho digitálního studia (vidíš podobnost s tvým návrhem? akorát je tam přidané slovo digitální, nic víc, jinak je to naprosto stejný název, akorát my DAW máme zažité prostě jinak). A že je místo studia slovo pracovní stanice, to je přece jedno.
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Workstation
Ja mi jasne ze uz to nemozes zmenit .. Tak uz sa na to vyserme

-
- Profesionál
fantozzi: no...dostal jsem příštup k editaci, můžu si to skoro neomezeně upravovat...
je to jistě dobré doporučení, nadpis bych mohl upravit hned, ale je problém, že slovo DAW je v článku hodněkrát...
a další problém je, že ten článek už četlo 24885 lidí (unikátních přístupů)...najednou úplně vypustit slovo DAW je proto velký zásah, asi to radši dělat nebudu, to by neprošlo bez keců...už takhle se mi tam vyrojilo v diskuzi pár hovad co jsou chytrý jak rádio, úplně je ignoruju, na tom jsme se se šéfem dohodli...
jinak bych mohl napsat článek o stavbě PC pro DAW a výběru komponentů, tomu rozumím, ale nepřišlo mi vhodné se takovým tématem uvést na takovém veřejném serveru, oni by to prostě ty lidi tam nepochopili, já to vím z tamních diskuzí, jak se na podobné vyhrocené věci (jakou by PC na DAW v mém podání byl) tváří a tváří se špatně...
je to jistě dobré doporučení, nadpis bych mohl upravit hned, ale je problém, že slovo DAW je v článku hodněkrát...
a další problém je, že ten článek už četlo 24885 lidí (unikátních přístupů)...najednou úplně vypustit slovo DAW je proto velký zásah, asi to radši dělat nebudu, to by neprošlo bez keců...už takhle se mi tam vyrojilo v diskuzi pár hovad co jsou chytrý jak rádio, úplně je ignoruju, na tom jsme se se šéfem dohodli...
jinak bych mohl napsat článek o stavbě PC pro DAW a výběru komponentů, tomu rozumím, ale nepřišlo mi vhodné se takovým tématem uvést na takovém veřejném serveru, oni by to prostě ty lidi tam nepochopili, já to vím z tamních diskuzí, jak se na podobné vyhrocené věci (jakou by PC na DAW v mém podání byl) tváří a tváří se špatně...