Co napájíte UPSkou?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby

<t>Co všechno napájíte UPSkou?</t>

Pouze PC
2
17%
PC a "casto editovany na/stroj"
1
8%
PC a nahravaci a poslechovy retezec
3
25%
Az na vyjimky temer vse
3
25%
Cele studio
3
25%
 
Celkem hlasů: 12

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 kvě 2007 14:26

Tak už mám jasnou koncepci: kromě koncového zesilovače bude přes UPS vše.
Zesák má (hned po PC) největší spotřebu a při samotném nahrávání ho stejně nepoužívám (všichni máme sluchátka).

Kermitak: co je teda Line Interactive? To je to dorovnávání kolísání sítě? Ale potom JE vlastně online, ne?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 kvě 2007 14:33

pavlii píše:... Motif je rovnó do zásuvky, ale asi druhý okruh.
No, jestli ho často edituješ, tak bych si ho na tvém místě taky zapojil na UPSku..

Krom toho si od zapojení celého studia na UPS (vše napájené z jednoho bodu) slibuji, že se definitivně zbavím i těch sebemenších zemních smyček (Korg TR-Rack jsem do teď musel mít odzemněný)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 kvě 2007 15:02

Tudy píše:Tak už mám jasnou koncepci: kromě koncového zesilovače bude přes UPS vše.
Zesák má (hned po PC) největší spotřebu a při samotném nahrávání ho stejně nepoužívám (všichni máme sluchátka).

Kermitak: co je teda Line Interactive? To je to dorovnávání kolísání sítě? Ale potom JE vlastně online, ne?
Neni, online je trochu neco jinyho. I kdyz mel jsem to napsat presneji, myslel jsem "dual conversion online", kterym se take rika "skutecne online", ale to jsou prave mrchy 1) velky 2) drahy. Mame tady jednu takovou 200kVA a vsechny co jsem videl, byly v radech minimalne nekolika kVA (spis desitek) az MVA, nejsem si jistej, jestli vubec nekdo vyrabi neco takovyho v mensim (stovky VA).

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 kvě 2007 15:04

Tudy píše:Krom toho si od zapojení celého studia na UPS (vše napájené z jednoho bodu) slibuji, že se definitivně zbavím i těch sebemenších zemních smyček (Korg TR-Rack jsem do teď musel mít odzemněný)
No, smycka ti muze krasne vzniknout za tou UPS, zvlast pokud v ni mas zapojene vsechno ;o)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 kvě 2007 15:15

su aj male online .. no male .. radovo KW ..

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9441941

online znamena ze vstup sa meni na jednosmerne napatie a potom zase naspat na striedave .. mozes si nastavit kolko chces 210,220,230 V na vystupe .. a podobne veci .. Ja mam obe MGE .. stara chodi dobre .. nova je moc nova , takze ma muchy .. pri starte nevie postupne zapinat zataze ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 kvě 2007 15:18

Kermitak píše:No, smycka ti muze krasne vzniknout za tou UPS, zvlast pokud v ni mas zapojene vsechno ;o)
Toto je prave vec ktorej nerozumiem s tymi sluckami .. ja tu mam mraky zariadeni .. vsetky poprepajane .. a nic mi nikde nebrumi .. dokonca mam spojene aj okruhy za trafom s normalnou zemou .. napriklad kazdy komputer ma 2 monitory .. jeden je v UPS , druhy nie .. tieto dva kable sa v pocitaci spoja .. cize zem sa spaja .. skutocne aj medzi zemou za trafom a normalnou zemou je nula .. medzi fazami a nulakmi je rozny potencial .. radovo 100V ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 kvě 2007 15:54

Pytkin píše:su aj male online .. no male .. radovo KW ..

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9441941

online znamena ze vstup sa meni na jednosmerne napatie a potom zase naspat na striedave .. mozes si nastavit kolko chces 210,220,230 V na vystupe .. a podobne veci .. Ja mam obe MGE .. stara chodi dobre .. nova je moc nova , takze ma muchy .. pri starte nevie postupne zapinat zataze ..
Ano, to jsou true online UPSky, ktere jsou schopne zvladnout treba i to, kdyz maji na vstupu 40Hz. Jeste jsou ale delta conversion UPSky, ktere sice jsou take online, ale s takovouhle situaci se nedokazou srovnat a poslou to i na vystup.

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 24 kvě 2007 16:59

> kermitak - no ta moje občas, někdy docela často, přepne na baterku, tak jsem předpokládal, že tak filtruje síť. když je nějakej problém, nebo tak, že jede na akumulátor. nebo ne? :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 kvě 2007 17:12

fantozzi : skorej mas podpatie .. alebo nieco take ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 kvě 2007 17:16

Kermitak píše:No, smycka ti muze krasne vzniknout za tou UPS, zvlast pokud v ni mas zapojene vsechno ;o)
Přitom, jaké si teď vyrábím napájecí kabely, doufám, že ne :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 kvě 2007 17:25

Tudy : jake ?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 kvě 2007 17:32

No jakože do každého racku vede jeden jediný kabel, pak je první zástčka, další kousek káblu, další zástrčka... ... až k nejvýš umístěné mašině.
Hlavní výhoda je v tom, že se v racku kolem signálových kabelů nemotá hromada síťových, ale vlastně tam vede jen jeden.
No a pak, že ta zařízení, která jsou spojena kostrou, nemají další 4-metrovou smyčku přes psa.

Vzhledem k tomu, že odběry těch efektů jsou minimální, tak v tom paralelním zapojení nevidím problém. Ale uvidíme, co řekne praxe :) . Počítám, že to dodělám dnes vnoci.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 27 kvě 2007 12:02

Juchaj juchaj juchajdáááá!!!!!! :) :) :)
Zemní smyčky jsou pryč i na TR-Racku, který jsem doteď musel mít odzemněný.
Čili: tohle zapojení síťových kabelů DOPORUČUJI!!! (viz předchozí příspěvek)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 kvě 2007 21:58

tudy : nerozumiem .. ved to je to iste ako pes ne ?

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 27 kvě 2007 22:09

> pytkin - taky jsem si to stokrat predstavoval a nejak mi nedoslo to revolucni zapojeni. fotku prosiiim

Odpovědět