Co právě posloucháte .....

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
biscuit

Re: Co právě posloucháte .....

Příspěvek od biscuit »

Pytkin píše:..ani kabat..
poslechl sis to dobre? od 0:35 rhcp a od 0:22 kabat. navic netvrdim, ze je to vykradeny, treba je to podobnost ciste nahodna. ale vzdycky kdyz slysim jedno, vybavi se mi druhy.

peteness

Příspěvek od peteness »

mne se psychobilly libi, akorat ta kapela mi rpijde ze to je strasna poza, ze tam ma kazdy z nich nakou jinou energii a agresivne to nuti lidem.
Predpokladam ze je to americka kapela, no tam to asi takhle funguje.
Mne se libi tenhle R.A.M.O.N.E.S. od Motorhead. Je to pisnicka co napsal Lemmy pro Ramones jako tribute a obe kapely to bezne hraji (hraly). A jeste jedno video z roku 1981 od Motorhead a Girlschool, taky docela punkove. Mozna to z dnesniho pohledu uz vypada humorne, ale libi se mi ten druh energie, ktery z toho jde. Je to spis takova zabava, z tech lidi vyzaruje energie a vzajemna radost z hrani, neni tam moc zbytecne agresivity. Ale je jina doba, to je jasne. :)

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

biscuit píše:
poslechl sis to dobre? od 0:35 rhcp a od 0:22 kabat. navic netvrdim, ze je to vykradeny, treba je to podobnost ciste nahodna. ale vzdycky kdyz slysim jedno, vybavi se mi druhy.
hovori sa tomu aj morficka rezonancia :) mne sa stala najvacsia sranda, ked som presiel zo ZX Spectra na Amigu a kutil som v lete nieco v trackeri. o tyzden na to v radiu zacali hravat nejaky hit od Chumbawamba, kde sa ten refren NAVLAS podobal na moj. islo ma z toho j*bnut

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

biscuit píše:
to myslis ten isty interval v jednom takte ? mas asi divne predstavy o tom co je rovnake .. je to v inej tonine , su tam ine ryfy, spev iny .. mne to pride uplne ine .. aby to nevyzeralo ze obhajujem kabat .. ten je mi ukradnuty .. ale to je uplne odveci co sa tu riesi .. kukni si tie videa co tu boli nalinkovane .. 100 pesniciek na 4 akordy .. to su uplne tie iste kila a uplne ine pesnicky .. atd atd ..

Eye

Příspěvek od Eye »

pete ness píše:mne se psychobilly libi, akorat ta kapela mi rpijde ze to je strasna poza, ze tam ma kazdy z nich nakou jinou energii a agresivne to nuti lidem.
Predpokladam ze je to americka kapela, no tam to asi takhle funguje.
Čeče, předpoklad se mýlí, jsou to Kanaďani :). Ale jinak jasně, chápu, že to tak může třeba vyznít. Nicméně je fakt, že co lidi na těch Creepshow párkrát byli, se vždycky vraceli úplně nadšený, že to bylo super, ale neviděl jsem na vlastní oči, tak nevim. A co se té pózy týče, to mám na psychobilly scéně spoustu jinejch kandidátek (zrovna třeba v té "candy" odnoži):
Z toho mám zase naopak reference od lidí, že se tomu live prostě vůbec nedá věřit. A co jsem tak koukal na videa, tak se vlastně ani nedivim...a to jsou Rakušáci. Ale je fakt, že coververze Roxette a No Doubt asi psychobilly cápky odkojený Meteors a Mad Sin nemají šance uspokojit :).

Jinak ta videa Motorhead dobrý, zpříjemňuje mi to odpoledne :). Přesně vim, co myslíš za feeling z tý rockový muziky v osmdesátejch...ti lidi se tim prostě bavili...rock and roll, prostě:
A furt to komprimuju, a furt je to zkreslený....aneb P.P. (žádný "doktor", ale "poučený posluchač")

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Ikdyz to neni muj salek caje, docela poslouchatelne a pekne videjko

peteness

Příspěvek od peteness »

Vlad: to uz tady bylo. Strana 26

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

Hans Zimmer - Time

http://www.youtube.com/watch?v=srrAm9Eiqcw

genialne jednoduche, jednoducho genialne.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Tak ono se dá hrát i rukama pánové a dámy (pokud zde nějaké jsou).

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

mONOGRAm píše:Hans Zimmer - Time

http://www.youtube.com/watch?v=srrAm9Eiqcw

genialne jednoduche, jednoducho genialne.
suhlas

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Na tom klipu se mi nejvic libi M149 a jak ten zpevak musi neco drzet v prackach tak tam aspon drti ten pop shield. :lol:

Ten novej album od Sevendust: Cold Day Memory se mi libi moc!!! :wink:
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

peteness

Příspěvek od peteness »

Posledni tyden furt dokola posloucham tuhle pisnicku do Led Zeppelin. Ani nevim proc. :oops:

Odpovědět