Tak ono se dá říct že každý koncil byl vlastně papežský. Ivo zásadně nesouhlasím s tím, že knihy obsažené v bibli byli nějak svévolně revidovány.Ivo píše: Není to tak - bible byla dost revidována a cenzurována na papežském koncilu ve městě Constantinople roku 553 n.l., kde z ní bylo mimo jiné vyjmuto spousta "nepohodlných" pasáží. Evangelií existovalo kromě toho mnohem více, a to s velmi zajímavým obsahem a některá se dodnes nově nacházejí (viz třeba Svitky od Mrtvého moře). Bible v dnešní podobě je trochu nesourodý konglomerát různých vybraných pasáží různých autorů z různých dob - upravený většinou tak, aby se to hodilo do ideologického programu církve. Je velmi zajímavé přečíst si některá z evangelií, které v bibli nejsou - šíře myšlenkového a duchovního záběru (i co se týče smrti a umírání) je podstatně větší než co nabízí oficiální příručka![]()
Ježíš by se myslím dost divil ...
Kromě toho i v dnešní bibli jsou pasáže, které s tématem reinkarnace dost souvisejí ...
Mohl by jsi mně některou s těch pasáží týkající se reinkarnace jmenovat.
Galileo Galilei nebyl upálen to je další nesmysl , který se šíří kolem křesťanství. Já fakt kluci nevím jestli to děláte schválně, nebo jste tak neiformovaní což bych Vám fakt ani nezazlíval , protože hlouposti týkájící se křesťanství , které se u nás rozšířili po listopadu 89 nabývají dost obludných rozměrů pro mě osobně to má i tragikomický rozměr.Jindy2 píše:Papa Ratzinger prý nedávno začal obhajovat proces upálení Galileo Galileie. Jinými slovy tím Ratzi říká, že i dnes, v roce 2008, obíhá slunce kolem země. Ten člověk to asi nemá v hlavě v pořádku.