Jak vypadá váš pracovní/hudební koutek?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 27 srp 2008 15:22

Pytkin píše:poshook : myslel som ze tie tvoje focaly su dake vacsie ..
6,5" spodok, 11Kg

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 27 srp 2008 15:45

Poshook píše:
Pytkin píše:poshook : myslel som ze tie tvoje focaly su dake vacsie ..
6,5" spodok, 11Kg
jak hrajou basy v porovnani s bm6a? staci ti to?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 27 srp 2008 15:47

Jentak se chci zeptat, nebudu kvůli tomu otevírat téma - vypínáte třeba na noc aktivní monitory?
Totiž ty moje když jsou zapnuté a nic nehrají, stejně trošinku hřeje pasivní chladič vzadu, tak je radši na noc vypínám.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2008 15:51

jindy : AIRy sa vypinaju sami ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 27 srp 2008 15:52

Jindy2 píše:Jentak se chci zeptat, nebudu kvůli tomu otevírat téma - vypínáte třeba na noc aktivní monitory?
Totiž ty moje když jsou zapnuté a nic nehrají, stejně trošinku hřeje pasivní chladič vzadu, tak je radši na noc vypínám.
jasne, ze vypinam, nemam doma sukromnu elektraren...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 27 srp 2008 15:56

Poshook: mě by ten odběr zase asi tak nevadil, spíš mi jde o to, aby se to časem nějak nepoškodilo, mám rád věci pořád jako nové...

a také nevím, jestli by nevadilo je vypínat zásuvkou s vypínačem, možná by to lupalo - mě to lupe, když repráky nevypnu dřív, než počítač...snažim se je vypnout dřív, než comp, to lupání nezní že by těm reprákům dělalo dobře ;)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 27 srp 2008 16:11

Brooklyn / juanita juarez píše:
Poshook píše:
Pytkin píše:poshook : myslel som ze tie tvoje focaly su dake vacsie ..
6,5" spodok, 11Kg
jak hrajou basy v porovnani s bm6a? staci ti to?
basy su excelentne, velmi pevne a citatelne. BM6A hraju v basoch tiez dobre, ale mne prisliel celkovy zvuk BM6A cely prilis "nabudeny" ako ked pouzijes na master graficky ekvalizer a cely zvuk "vylepsis". po par minutach miesania na BM6A by som musel mat hlavu ako melon.

ked som bol v klangfarbe so skusobnym CD (rozne zanre, rozne zdroje, ale prevazne elektronicke bicie), mal som dojem, ze niektore skladby boli miesane na Dynaudiach, pretoze na BM6A hrali ako usite a Focal, Adam, Genelec sa nechytali, stale im nieco chybalo. potom som si pozical nejake CD priamo od predavacov (newjazz, jazz, rock, hodne akustiky) a vsetko bolo zrazu inak. Focal excelovali v priestore, prirodzenosti, cistote a boli jednoznacne najrovnejsie v celom frekvencnom pasme.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 27 srp 2008 16:21

Jindy2: Ja je zapinam vzdycky az po zapnuti pocitace a vypinam, nez ho vypnu, ale nejcasteji je zapnu, kdyz chci delat neco se zvukem/poslouchat hudbu a pak je obvykle zase hned vypnu.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 27 srp 2008 16:25

Cyril: Tak to dělám taky no, jenže vypínat pokaždé zezadu dva vypínače je otrava...ty je máš zepředu no, takže to máš lepší ;)

já je ale zepředu nechtěl, většina výrobců vypínače atd. nerozmisťuje na střed symetricky...už takhle mě trochu vadí, že Fostex musel dát led diodu vedle nápisu napravo a ne pod něj doprostřed...jsem na symetrii "trochu" ujetej :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 27 srp 2008 16:27

2 jindy2: vem prodluzku s vypinacem, do ni pichni

a) L bednu
b) P bednu
c) mix

No a pak staci slapnout na vypinac na zemi a mas zapnuto vsechno. Urcite na noc vypinat.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 27 srp 2008 16:33

upman: mix nemám, hlasitost ovládám softwarově, gain nastavenej někde nad polovinou...mám strach je jentak dát do prodlužky s vypínačem, ale asi to zkusím, když to nebude lupat, bude to snad ok...

EDIT: ok, nelupe to, paráda, akorát to hrozně jemně v bednách cvakne, ale to je asi v pohodě a dělalo to možná i normálně přes ty vypínače...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 27 srp 2008 16:55

poshook: sympaticku a efektivne zariadenu mas tu kuticu... aj ked nechapem ze si sa tak rychlo vzdal tych Genelecov... si pamatam jak sme ich u teba skusali a bola to pecka! skoda ze is ich nedaval vtedy za dvacku ked som kupoval svoje :-)
inak nemas problem s hlukom zvonku? Predsa len Racko je Racko.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2008 17:20

inak my tu v studiu nic nevypiname .. Cize aj vsetky analogove repraky bezia stale .. mate pocit ze im to vadi ?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 27 srp 2008 17:22

Pytkin píše:inak my tu v studiu nic nevypiname .. Cize aj vsetky analogove repraky bezia stale .. mate pocit ze im to vadi ?
a jake to ma prakticke vyhody?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2008 17:42

AP : no vacsina ludi to nevie ani povypinat .. casto krat sa robi 24 hodin denne .. proste niekto skonci o 3tej rano .. a o 4tej rano uz pride dakto iny robit nieco ine .. je nerealne vypinat nejaku technologiu , lebo ostatne s nou suvisia ..

Odpovědět