Jak vypadá váš pracovní/hudební koutek?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Jak vypadá váš pracovní/hudební koutek?

Příspěvek od Pytkin »

vobec nikto ho nepouziva :) je to uplne zbytocne ..

Tranzistor

Příspěvek od Tranzistor »

Pytkin píše:vobec nikto ho nepouziva :) je to uplne zbytocne ..
...takze ani nevite jestli funguje :D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

No fungovat asi funguje... Priznam sa, ze ja som na neho zatial nesiahol.. Pri Vegasoch mame ten vacsi shuttle pro a tiez na neho nikto moc nesiaha.. V starej praci sme to tiez mali v strizniach a strihaci mi rovno povedali ze je to na nic .. Ja som to pouzival pri logovani a printovani na betacam.. Ale to som bol asi jediny.. Ono ked ma clovek jednu ruku na klavesnici, druhu na mysi, tak mu chyba tretia ruka na ovladanie shuttlu..

Citat: vy mate treti ruku? Samozrejme.. Tady na brise.

Magion

Příspěvek od Magion »

Já má shutlle pro a taky mi dlouhou dobu ležel jen tak na stole. Nedávno ( i v rámci threadu přetaktujte svoji workflow) jsem si ho nastavil podle svých potřeb, a nedám na něj dopustit. Klávesnici při práci používám tak z 5%. Ruce mám na myši a shuttlu a je to paráda. Ae ten malej shuttle je asi na nic. Výhoda velkýho je, že má dost tlačítek, na který si dáš svoje nejčastější operace ( i makra :wink: ) a klávesnici pak fakt takřka nepotřebuješ... Rozhodně je příjemnější na zápěstí, než normální klávesnice.

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Shuttle pro můžu potvrdit, pro mě je to skvělá pomůcka a urychlovač. Pravá ruka na myši, levá na Shuttlu/Vegas.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo .. PRO ma vela tlacitiek , tak dokazes eliminovat klavesnicu .. potom je to pouzitelne asi .. len nastane problem , ak robis v roznych studiach , potom ta to serie , ze nemozes robit tak , ako si zvyknuty .. ked si zvyknuty pouzivat klavesnicu , tak tento problem nikde nemas .. i ked aj na klavesnici je problem , ked si ludia prestavia skratky na svoje potreby .. ale reset to defaults sa da spravit rychlo ..

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Tak, dokončil jsem revizi a přestavění studia tak, abych neměl každou blbost, kterou potkám a aby bylo všechno relativně při ruce. Tj. sundat nástroje z posledních pater, přeorganizovat, nově vzniklo dedikované sequencerové pracoviště.
Chvilku jsem uvažoval nad nahrazení digipultů analogem, ale pak převážila proti (prozatím), stejně tak myšlenka macku s apple logicem dosud nepřevládla, ještě zůstanu věrný poslední PC verzi logicu (VST (které moc neumí) nepoužívám). Ale zrovna tomu macku dávám do letoška dost šance.
main_1200_resize_500.jpg
window_1200_resize_500.jpg
Obrázek
Drum Station

Obrázek
Dss1 a Pluto

Obrázek
K2500X, Alisa, Solaris

Obrázek
RedSquare a modulární Shruthi

Obrázek

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

mat take nieco doma, asi by som sa zblaznil, ale vyzera ze cenou to uz je za jednym milionom korun :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bodyia : celkom fajnovy vyhlad z okna mas :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bodo hezky. vypada to ted vic "funkcne", tak doufam, ze brzo prijde i dalsi tvuj autorskej pocin ;)

jusuf

Příspěvek od jusuf »

Bodyia, parádne . Zaujíma ma, tie synty na stene , skoro zvisle, používaš len cez MIDI, alebo sa dá takto na nich hrať ? Alebo nejaký výsuvný / sklopný systém ?

Pod poslednou fotkou racku to vyzerá na popis : "16x Pille, vsti ENIAC" -)
Naposledy upravil(a) jusuf dne 16 led 2012 10:56, celkem upraveno 1 x.

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

bodyia: Nádhera! Nejvíce se mi tam líbí ten modular synt s dřevěnýma bočnicema. Jinak koukám že jsi toho Ensoniqa (DP/4) nakonec neprodal. Dlouho jsem o něm uvažoval!

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

bodyia: parada, mas to fakt pekny, za toho Jupitera bych Ti urval ruce :)

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Díky, funkčnější to rozhodně je, měl jsem hlavně problém, že SH-5, CS30 a Avatar byli mimo přirozený dosah , tímto se stav napravil a baví mě jejich znovupoznávání; jsou to krásné stroje.

Na steně je prakticky jen JP4, který je ale perfektně přístupnej od pultu, má MIDI, čímž ovládat lze zvenku. Pak DSS-1, pro kterou mám editor v logicu, krom loadování zvuků na ní není třeba sahat. A Omni nad Jupem je jen dekorace, která potřebuje opravit. Jinak metoda umisťování synth na zeď je prostorově efektivní, nicméně hraje se pak na ně s obtížemi, samostatné stojany jsou lepší.

Na DP4 chodily celkem nesmyslný nabídky, řada jejich efektů je velmi unikátní, zůstane doma. Stejně tak OBMX a DSS.
Momentálně jsem se dostal do vnitřního míru spokojenosti s tímto stavem, o ničem na prodej nevím a ke koupi něčeho nového taky nemám moc nutkání... ale to se samozřejmě brzy změní;) Spíš něco postavím, v krátkodobém plánu je nový polivoks filtr do shruthiho a další digiboard k němu, pak rozšíření modularu o nějaké shapery, wave animátory a podobné neběžné moduly.

jackies

Příspěvek od jackies »

demsky píše:mat take nieco doma, asi by som sa zblaznil
Jak víš že bodyia ne ?
Blázen určitě je :)
(v dobrém slova smyslu)

Odpovědět