Kdo v roce 2008 jeste posloucha hudbu (primo) z CDcek?
-
Taky ze jooooo !dano píše:este ze tak! keby si napisal ze si na tom ficis tak by si ma normalne ze vytocilPytkin píše:.. Co sa tyka nakupu digitalnej hudby , tak to povazujem za podvrh a nikdy by som si nic take nekupil ..ked si tak zrusil napalene original CD ako podfuck, tak toto ta musi doslova urazat

A podle tohzo to taky bohužel vypadá. I v autě na tuctovém rádiu má člověk někdy pocit, že poslouchá nějaké hodně komprimované rádio po internetu.matucha píše:muze... mp3 je napriklad standardni format pro radiovy spoty
Není. Je to nejhorší formát, co existuje. Přirovnal bych to k mpeg1. Vraždil bych lidi, co to používají na streamování, na které se to vůbec nehodí. 64kbps mono na 22kHz tam, kde by mohlo být klidně 44.1kHz stereo srovnatelné přnejmenším s FM rozhlasem.a podle me mp3 je pro internetovy potreby dobrej format, stejne jako je jpeg dobrej format...
Vraždil bych lidi, co to používají na archivaci a šíření nahrávek po internetu. To mělo svůj smysl, když se velikost disků počítala na stovky MB, připojení k internetu bylo 64kbps a navíc ho měli jenom šťastlivci a CD médium stálo 300Kč. Dneska už mi to připadá perverzní, když si na jednu stranu lidi běžně posílají po netu HD ripy filmů o velikosti několik GB a vedle toho mastí hudební alba na 128kbps mp3.
Vrchol perverznosti je ale, když v dnešní době nějaká gramofirma ještě preznetuje jako formát budoucnosti a chce za ten paskvil peníze. Čekám jenom, kdy někdo začně prodávat jednoCDčkové DVD ripy ořezané o bonusy, titulky a kapitoly a bude to prezentovat jako nástupní formát DVD. Eeeek.
Kvalita mp3 záleží především na tom, kdo, jak a čím to komprimoval. Už to je důvod, proč by ho nikdo neměl používat.Kdyz se budeme bavit o kvalite, tak ten rozdil tam je, je velikej a malej zaroven. Jsou veci, u kterejch je mi uplne jedno, ze jsou mp3.
Dále mp3 neřeší čisté přechody mezi skladbami. Další důvod, proč by to neměl nikdo používat.
Dále neumí multikanál a vyšší rolišení a frekvence. Další důvod.
Dále neumí pojmout žádná kloudá metadata kromě tagů. Atd, atd, atd...
Celé je to o tom, že 99% hudby je v mp3 a tudíž masy používají mp3. Je to tedy úkol hlavně pro lidi, co dělejí releasy.COBOLT píše:Mp3 asi nekdo nevymiti toby se musela zmenit konzumni spolecnost
Další věc je, že nějaký opravdu dobrý formát (nikoliv jenom komprese, těch je hafo), co dobře zvládal v jednom souboru distribuovat celé album se všemi náležitostmi, prakticky neexistuje. Kdyby existoval, mohl by to být dobrý impuls ke změně.
No já CD v autě, mám tam integrovaný rádio s CD a oživit aux znamená se v tom hrabat a rozebrat půlku palubní desky. Takže mp3 až v dalším autě pro případ nouze jsem s koupil takovou tu FM vysílačku do do zásuvky zapalovače ke který s epřipojí USB klíčenka a ono to už přehraje cokoliv. Bohužel kvalita nic moc.
Doma mp3 z home media centre (postupně si všechny CD předělávám do mp3 256 kbps, mi zní celkem snesitelně i když vinyl to nikdy nebude). Občas starý kazety.
Doma mp3 z home media centre (postupně si všechny CD předělávám do mp3 256 kbps, mi zní celkem snesitelně i když vinyl to nikdy nebude). Občas starý kazety.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
-
-
ok poslu ukazkuS_Bühler píše:mo%u17ená %u17ee o tom vím prd, ale midi jsou noty ne? to je tro%u161ku u%u17e mimo mísu%u159íkám to tady jako uplej amatér tak se nezlobte

Jeden priklad za vsechny:
http://209.197.86.65/19841988/rock/beat ... sNight.mid
Nepripada vam to snad jako maximalni ponizeni originalu?

posloucham mp3 a nestydim se za to. Už ani nevim, kde svoje originalni CD mam. Zatimco zalohovany na harddiscich je mam porad po ruce. V aute posloucham mp3 vypaleny na CD. Nekdy je kvalita horsi, nekdy lepsi, ale nehroutim se z toho. Gramodeska byla taky vic/min poskrabana, kazeta vic/min ohrana a cedecko dokazalo taky slusne zatopit u nejake roztomile ryhy