mne sa viacej pacia ty , co si zoberu noty , citaju ich a v hlave im to pekne hraje .. akoby si citali knihu, len im v hlave hraje hudba ..elektri píše:Ano přesně tohle je absolutní sluch..... "znám" člověka který si pustí skladbu a tak jak ta skladba hraje, tak on rovnou píše noty, netrefí se tak dvakrát za celou skladbu, ale to opraví, aniž by musel znovu poslouchat.
Je to varhaník.
Ma tu niekto absolutny sluch (certifikovany)?
ale vsak ja viem, aj som to uz pisal. ale tvrdim, ze cosi sa da nabiflit. som presvedceny, ze absolutny sluch je nenaucitelna vrodena vec, ktoru ovsem treba asi este najprv nacvicit.bassline píše:tak potom asi nemas absolutny sluch...ti co ho maju zrejme vedia trafit presne hociaky ton hociakeho nastroja...
zaujimave a sranda celkomfantozzi píše:třeba já jsem nikdy neměl problém trefit zpaměti kterejkoli tón. podle mýho to bylo tím, že jsem si odmalička brnkal na kůavír, taxem si to prostě zapamatoval. Ale naše hudebkářka na škole z toho byla unešenánicméně, od té doby, co hrajem v kapele podlazeně, trefuju ty tóny o půl tónu níž

rastis - ale netroufal bych si tomu říkat absolutní sluch. prostě mám do paměti vrytý jak kterej tón zní a tak to dokážu třeba zapískat. A taky bych si netroufnul říct, že se 100% přesností. Nikdy jsem to naštěstí nijak neměřil
Mimochodem, včera jsem si podle klavíru napravil ten půltón a už zase trefuju celý tóny, ale počítám tak do příští zkoušky s kapelou

Mimochodem, včera jsem si podle klavíru napravil ten půltón a už zase trefuju celý tóny, ale počítám tak do příští zkoušky s kapelou

Ivo: pokud neděláš něco jako lidé z http://www.midistage.cz/ tam to má maximální využití, pro vlastní tvorbu to ale význam fakt nemá
Promiň, ale v poslední době máš až příliš nutkavou potřebu být moudrý a zasvěceně hodnotit a komentovat jiné, což je myslím mnohem více mimo mísu v rámci jakéhokoliv tématu. Zkus se raději soustředit na psaní vlastních příspěvků k tématům (pokud k tomu máš co říci).Kermitak píše:Ivo: ten tvuj prispevek je uplne mimo misu, tady se debatuje o abslolutnim sluchu, a ty prijdes s timhle vykrikem do tmy
Na rozdíl od tvého příspěvku se totiž ten můj absolutního sluchu týkal.
No vyznam to podla wikipedie ma a negativny, pokial niekto hraje v kapele:Ivo píše:Ať už je absolutní sluch cokoliv ze zde zmíněného, je to myslím dost sekundární věc bez velkého významu - důležitá je hudba kterou člověk hraje a vytváří. A s její kvalitou má "absolutní" sluch společného jen málo nebo nic.
Ačkoliv tato schopnost dost usnadňuje vnímání a produkci hudby, přináší i mnohé potíže. Např. klavíristovi, který má absolutní sluch, činí potíže hrát na dobře naladěném, ale jako celek podladěném klavíru. Absolutní sluch v zásadě nesouvisí s hudebním citem jako takovým. Není tedy nutným předpokladem pro hudební vyzrálost. Nutným předpokladem pro provozování hudby je relativní sluch. Absolutním sluchem disponuje asi 0,1 ‰ populace.
Skutecne ? To jsem si nejak nevsiml, na to jsou tu jini experti. A zasvecene ? Nikdy nebudu mluvit zaveceneji nez ty...Ivo píše: ...zasvěceně hodnotit a komentovat jiné, což je myslím mnohem více mimo mísu v rámci jakéhokoliv tématu.
Me vyznel spis ve smyslu "hudba je jedina dulezita vec, absolutni sluch je nepodstatny". Vzdycky, kdyz je tu nejake tema, ktere uplne nesouvisi primo s hudbou, ale s nejakym pribuznym tematem, vzdycky se najde nekdo, kdo napise neco v podobnem smyslu. Proto jsem psal, ze je to znama vec, protoze podobnych vet je tu na ezone asi 1000 a opakuji se porad dokola. A kup si medvidka myvala, prospeje ti toIvo píše:Na rozdíl od tvého příspěvku se totiž ten můj absolutního sluchu týkal.

Naposledy upravil(a) Kermitak dne 28 zář 2007 14:23, celkem upraveno 2 x.