"jak ty rikas "Behringer bashing" je u nas neco jako zvukarsko-muzikantsky narodni sport" Ty se pořád snažíš implikovat myšlenku, že nadávání na Behringer je jenom drbání. Já tvrdím, že to má racionální základ a těch stěžovatelů je tolik právě proto, protože většina z nich na Behringeru vcelku pochopitelně začínala a je ráda, že se postupně dovybavuje lepším gearem. Jasně, část lidí si tím možná řeší problém identity, svého zařazení ve společnosti a vydělení se z lowendových vod, ale mě to přijde, že se snažíš tohle "snobství" generalizovat na jakoukoli stížnost na Behringer.
Naprosto chápu tvůj zápal pro obhajování této značky. Nijak ti nepodsouvám myšlenku, že tě částečně živí, spíš jsem přesvědčen, že to je trocha mesiášsko-donkichotského zápalu. Mám něco podobného s mikrofony Oktava, taky jsem ochoten je iracionálně hájit kdykoli a kdekoli. Je mi to sympatické, jak jen to jde. Ale sestřelit názor toho Svátka s tím, že je to noname ňouma, který navíc ze zlé vůle Muzikusu plácá objednané bahno na Behringer, to mě trochu zaskočilo. Proto jsem napsal, že stejný názor uslyšíš od většiny zvukařů, kteří mají rozpočet na to, aby Behringer nemuseli kupovat. Kdyby byly ty výrobky tak dobré, aby se nemusela brát v potaz myšlenka "za ty peníze...", tak by přece úplně logicky koukaly z gearlistů na důstojném místě mezi ostatními značkami. Při vší úctě, nekoukají. Právě proto, protože pokaždé při jejich hodnocení zazní ta fráze o ceně a výkonu. Cena je široko daleko jedna z nejnižších a ten výkon tomu odpovídá... Ta analogie s auty docela sedí. Dacií se prostě nechlubíš a jízdu v ní si neužíváš, přesto tě ale doveze z bodu A do bodu B (pokud se ovšem, jak už to tak bývá, neporouchá). Focus tě odveze mnohem pohodlněji, nebojíš se s ním na dlouhou dovolenou a navíc se s ním dá udělat i nějaká ta paráda. Aston Martin v téhle analogii nechávám stranou

Myslím, že je všechno tak, jak má být. Behringer se dobře prodává, lidi mají na čem tvořit i když nevydělávají velké peníze a ti, kteří mohou a chtějí upgradovat, tak si případně koupí něco dražšího. Názor na to můžeme mít různý, ale znovu opakuji, že mám pocit, že nejsme na úplně jiné vlně... Vše je otázkou srovnání. Srovnávám-li DJ mix Behringer s Omnitronicem, je relevantní řešit, co je lepší. Při srovnání s Rodec už to ale je vlastně zbytečné... Nic víc jsem tím nechtěl říct.
Saša