na tomhle jsem zacinal pred 10 letydano píše:PC Intel 486 DX2, 32 MB RAM, SB AWE 64 Gold, MS-DOS 6.22, Win95, Impulse Tracker, COOL Editthemon píše:U Abletonu se mi vyplatilo používat funkci "tripple swing", kterej nahrazuje ten šafl... alias humanizing... jinak nevim
na takejto zostave sa musi Ableton spravat ako gulovy blesk
nepresnosti, humanize, swing, groove....
= themon =
PC AMD 1.1 GHz, 512 MB RAM, MAYA 44 MKII
= kytara, basa, bici =
= kytara, basa, bici =
themon, to s tym pitchovanim basy je konina... presedel som nad takouto basou cele tyzdne a aj tak sa dalo pocut ze je to gitara... bolo pocut prazce a pitchnutim to dalo nechutne pazvuky. plus zlyhavali vsetky postupy jak z toho spravit dobru basu, bol to taky tenky gumeny shit... nakoniec sme angazovali basaka; nie sice najpresnejsieho na svete, ale aj tak to bolo nebe a dudy
(hlavne mal dobru basu a vedel na nej hrat)
pravda! basak je basak a bubenik je bubenik akorath ten se blbe nahrava...kexik píše:no ono pojde asi dost o styl... trebalo nam taku dost konkretnu rockovu basu do popiku... vo vysledku mala dost trcat, takze neslo robit nejake extra kejkle. basak je basak, to je tak
= themon =
= kytara, basa, bici =
= kytara, basa, bici =
verim tomu ze koncert bude v pohode. nepochybujem o nich ako o muzikantoch ani nepodcenujem ich napady. len naozaj nechapem, ako sa niektore kapely 80tych rokov tak namotali na MIDI a uz vobec nepochopim kapely, ktore pouzivali tie strasne bicie (myslim sa to volalo ze Simmons???)...Pytkin píše:dano : vypocuj si Level 42 - Live album Physical Presence .. Level studiovky vzdy zneli sterilne ..
mna by zaujimalo ako skladate virbel, resp "flare"
prekryvate jednotlive kusky, ci nie
nechavate ich na jednom pitchu, ci nie
kombinujete dva sample, ci nie
pomahate si delayom, atd
ako striedate velocity?
ja pouzivam jeden sampel aj jedno ladenie na vsetky noty, noty ktore idu na dobu a jej nasobky davam hlasnejsie ale davam aj rezance co idu uplne mimo, ale tichsie. a delay pouzivam dost, ovsem spravidla automatizujem wet
pomahate si delayom, atd
ako striedate velocity?
ja pouzivam jeden sampel aj jedno ladenie na vsetky noty, noty ktore idu na dobu a jej nasobky davam hlasnejsie ale davam aj rezance co idu uplne mimo, ale tichsie. a delay pouzivam dost, ovsem spravidla automatizujem wet
kexik píše:mna by zaujimalo ako skladate virbel, resp "flare"
pomahate si delayom, atd
ako striedate velocity?
Jak si to myslel s tim ladenim? Proste pouzivas jednu sadu bicich?
Jestli je velocity mysleno dynamika uhozu, tak tu delam rucne. Neznam este tolik nazvoslovi. Pripadne mam midi pady s 4stupnovou velocity. Je to malo, ale staci to. Obcas vemu palicky a nabusim si hajhatku...
Virbl je snad nejdulezitejsi clen kapely proto vrstveni je podle me dobra volba. Zkousel sem vzit z jednoho virblu treba náběh a z fruhýho treba dozvuk a fungovalo to. Ale zase v drummachine v abletonu - nic jinyho neznam. Delaye na tvorbu rytmu bicich jsem zkousel, ale zamotal jsem se do toho a nevedel, kde je prvni doba, ale uznavam kdyz to ma nekdo vychytany, coz neprislusi zacatecnikovi jako ja
= themon =
= kytara, basa, bici =
= kytara, basa, bici =
zasa tie pojmy... v mojej otazke virbel nerovnasa snare (bubon) ale sposob "hry" (zavirenie na snare, boze to je vyraz; pod flare som myslel onuo co v reali vznika ked sa drzi palicka volne a po dopade na blanu sa necha udriet viackrat posobenim pruznosti blany, neviem jak to bubenici volaju oficialne, bezne v jazze, funky atd)
s tema bicima á la 80. roky mam taky obcas dost velky problem. Dovolim si tvrdit, ze kdyz ten zvuk byl tenkrat moderni, tak u nas za zeleznou oponou se toho popaři chytli, jako nikdo jinej. Bohuzel. Ale jestli to cpou nekteri dodnes do svy muziky, tak to je svedectvi jejich konzervatismu, nesoudnosti a uzkeho pohledu na zvuk. Ale uznejte, ze nejvetsim prebornikem v tomhle zvuku byl Dalibor Janda, Sagvan Tofi a taky Michal David !!! 
= themon =
= kytara, basa, bici =
= kytara, basa, bici =