Smrad z PC (Ked sa nieco zacne srat, tak poriadne)
Smrad z PC (Ked sa nieco zacne srat, tak poriadne)
Ako keby nestacilo co riesim so zvukovou kartou, este sa pridala jedna vec.
Ked som zapol dnes rano PC, na chvilu bolo citit nieco spalene... Nie moc, ale bolo to. Prezrel som vnutro, aj jednotlive komponenty a vsetko funguje a toci sa tak ako ma. Napriek tomu neviem, ci tam nieco nemohlo odist. Mam sa tym zaoberat?

Naposledy upravil(a) dano dne 25 led 2009 23:02, celkem upraveno 1 x.
kde to tam v BIOSE najdem?kexik píše:ja by som povedal ze vsetky popisane trampoty budu mat spolocneho menovatela. spalenina je smoke v vykonovej casti cize bud zdroj alebo napajanie dosky. mimochodom, nabehni do biosu a skontroluj si napajania, bios by ich mal zobrazovat. pripadne skus speedfan, ale bios je istejsi
je tam na to extra zalozka ale vola sa zakazdy inak. obvykle je to posledna zaujimava, hned po nej nasleduje tie kde sa nastavuje heslo a natahuju prednastavene profilydano píše:kde to tam v BIOSE najdem?kexik píše:ja by som povedal ze vsetky popisane trampoty budu mat spolocneho menovatela. spalenina je smoke v vykonovej casti cize bud zdroj alebo napajanie dosky. mimochodom, nabehni do biosu a skontroluj si napajania, bios by ich mal zobrazovat. pripadne skus speedfan, ale bios je istejsi
dano: stotoznujem sa s nadpisom tohto topicu ... moje skore na tento tyzden (chvalabohu ze konci)
- pokazeny notebook (prehriaty/roztaveny power adapter konektor)
- odpaleny wifi router
- v piatok na 2 hodiny zahadne prestal novy router fungovat (uz som myslel ze zase odisiel ale potom zahadne zase zacal ficat)
- zamietnuta hypoteka v banke koli uuuplnej p*c*vine
- momentalne na mna lezie chripka
o kope dalsich drobnosti uz ani nehovorim....
dufam ze tento tyzden sa vycerpali zasoby smoly na najblizsich 10 rokov
- pokazeny notebook (prehriaty/roztaveny power adapter konektor)
- odpaleny wifi router
- v piatok na 2 hodiny zahadne prestal novy router fungovat (uz som myslel ze zase odisiel ale potom zahadne zase zacal ficat)
- zamietnuta hypoteka v banke koli uuuplnej p*c*vine
- momentalne na mna lezie chripka
o kope dalsich drobnosti uz ani nehovorim....
dufam ze tento tyzden sa vycerpali zasoby smoly na najblizsich 10 rokov

kexik: v biose mam taketo polozky:
1. soft menu setup
2. standard cmos features
3. advanced bios features
4. advanced chipset
5. integrated peripherals
6. power management setup
7. pnp/pci configurations
8. pc health status
ostatne su nezaujimave... mimochodom ak by sa odpalil zdroj tak by nebolo cudne ze mi comp nadalej stabilne slape?
1. soft menu setup
2. standard cmos features
3. advanced bios features
4. advanced chipset
5. integrated peripherals
6. power management setup
7. pnp/pci configurations
8. pc health status
ostatne su nezaujimave... mimochodom ak by sa odpalil zdroj tak by nebolo cudne ze mi comp nadalej stabilne slape?
Zda sa ze je vsetko uplne OK. Tu su data. Bolo by mozne aby v pripade ze nieco naozaj zhorelo vsetko fungovalo uplne v pohode? Nestava sa obcas ze takyto zapach urobi aj nieco ine? To teraz len spekulujem, bo ma udivuje, ze PC naozaj nema ziadny problem.
BIOS:
CPU Temp: 38 C
System Temp: 31 C
PWM Temp: 49 C
CPU Fan Speed: 1095 RPM
Sys Fan Speed: 1591 RPM
Aux1 Fan Speed: 709 RPM
Aux2 Fan Speed: 0 RPM
CPU Core Voltage: 1,32 - 1,35 V
DDR2 Voltage: 1,79 - 1,80 V
DDR2 VTT Voltage: 0,89 V
PCIe Voltage: 1,50 - 1,51 V
ATX +12 V: 12,25 V
ATX +5 V: 5,16 V
ATX +3,3 V: 3,34 V
SPEEDFAN:

BIOS:
CPU Temp: 38 C
System Temp: 31 C
PWM Temp: 49 C
CPU Fan Speed: 1095 RPM
Sys Fan Speed: 1591 RPM
Aux1 Fan Speed: 709 RPM
Aux2 Fan Speed: 0 RPM
CPU Core Voltage: 1,32 - 1,35 V
DDR2 Voltage: 1,79 - 1,80 V
DDR2 VTT Voltage: 0,89 V
PCIe Voltage: 1,50 - 1,51 V
ATX +12 V: 12,25 V
ATX +5 V: 5,16 V
ATX +3,3 V: 3,34 V
SPEEDFAN:

a to sa da ako zistit? ved v BIOS su aj tieto dve vetvy aktivne. mimochodom ten PCI slot v ktorom som mal AP192 bol napajany ktorou?
este mi skus odpovedat na tuto otazku: je mozne ze ten smrad nic neznamenal? teda nic vazne... som sa stretol s nazorom, ze to mohol zhoriet chuchvalec prachu (case som mal vtedy otvoreny, takze to bolo aj intenzivnejsie citit). co si o tom myslis?
este som spravil test cez Everest aj ten vyzera byt OK:

este mi skus odpovedat na tuto otazku: je mozne ze ten smrad nic neznamenal? teda nic vazne... som sa stretol s nazorom, ze to mohol zhoriet chuchvalec prachu (case som mal vtedy otvoreny, takze to bolo aj intenzivnejsie citit). co si o tom myslis?
este som spravil test cez Everest aj ten vyzera byt OK: