Spájkovanie a Pájení: ako na to

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
jazzym

Re: Spájkovanie a Pájení: ako na to

Příspěvek od jazzym »

ked sa mi zdá že by sa mohli prepojiť, oblepím jeden vodič izolačnou páskou alebo tam dam kus bužirky , ale ich prepojenie by malo za následok nepríjemne bzučanie. to by som počul.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ja si tiez myslim, ze tam budes mat nejaky iny zadrhel, nez pajkovany spoj. Skus zmerat odpor medzi zilami (resp. zilou a tienenim) aby si vylucil alebo potrvrdil co pise Stan.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

jazzym píše:ked sa mi zdá že by sa mohli prepojiť, oblepím jeden vodič izolačnou páskou alebo tam dam kus bužirky , ale ich prepojenie by malo za následok nepríjemne bzučanie. to by som počul.
Praveze bzucanie by si nepocul. V hranicnom pripade (skrat zily voci zemi) by malo nastat uplne ticho. Tak funguju predsa vypinace na dynamickych mikrofonoch. Nejaky medzistav (teda odpor medzi zilou a konstrou) by mal sposobit prave utlm signalu ako pise Stan.

jazzym

Příspěvek od jazzym »

Hammond píše: Praveze bzucanie by si nepocul........ by mal sposobit prave utlm signalu ako pise Stan.
:roll: Aha novinka pre mna .. nejak som si to pomýlil z tým že ked chytím jack tak bručí ..
možem tomu dať nejake percento pravdepodobnosti lebo tie konektory sa trošku ťažko zašrobovavaju a trochu kábel krútia , ale na tu izoláciu si dávam dosť pozor.

jazzym

Příspěvek od jazzym »

Hammond píše:Ja si tiez myslim, ze tam budes mat nejaky iny zadrhel, nez pajkovany spoj. Skus zmerat odpor medzi zilami (resp. zilou a tienenim) aby si vylucil alebo potrvrdil co pise Stan.
teraz už nič nezmeriam, tie káble som už preletoval niekolko krát , už maju sotva 50cm ... už som bol tak nervozny že je to asi uplne v háji s tým mojim spájkovaním .. momentálne sú obe funkčné len na dobré slovíčko :oops: ešte jeden pokus urobím v blizkej dobe. očistím poriadne konektory, od tej zapečenej striebornej pasty , a namažem olejom nech sa nekruti kábel :(

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jazzym : ked sme pri kratkych kabloch .. ja som si u thomanna kupil rovno taketo dake : http://www.thomann.de/cz/the_sssnake_sk ... hkabel.htm
hubert take dake tusim tiez predava ..

Obrázek

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Pytkin píše:inak ja pouzivam stare ciny s olovom .. nie tie nove so striebrom ..
presne ako hovoris...
Přílohy
IMG00060.jpg

charonme

Příspěvek od charonme »

ja ani kolofoniu nepouzivam (zda sa mi ze ju uz mam v "cine") a o "striebornej paste" som v suvistlosti s pajkovanim v zivote nepocul

toto je pekne: http://mightyohm.com/files/soldercomic/ ... mic_EN.pdf
ale ide skor o dosky, nie konektory

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja pouzivam kolofoniu hodne .. za socializmu som si kupil jednu taku tu huslisticku a tu mam do dnes .. ale mam kolofoniu aj v cine ..

invisible_E

Příspěvek od invisible_E »

Tak pani komu by to s tym pajkovanim slo moc dobre nech sa zabeha v tomto a objednavky sa budu hrnut:

http://www.e-licktronic.com/en/27-yocto ... tr808.html

jazzym

Příspěvek od jazzym »

aj ja som mal cín v ktorom bola v strede kolofonia .. minul sa aked som si taky potom pytal v obchode tak pozerali na mna jak puci :lol:

malo by sa ale hovoriť že mám olovo s cínom a nie cín s olovom lebo čistého cínu tam je 14-20% 8)

tá strieborná pasta čo som pužil perfektne priťahovala cín ..ale ako vravim stratil som dôveru v jej vodivosť.
http://www.triker.cz/p-270901005000/Pas ... s-sn97ag3/ niečo taketo to bolo :roll:

pytkin .. tie káble farebne u thomanna by som nepoužil na gitaru , mam vyhliadnute hotove od klotz http://www.muziker.sk/klavesy/kable/hot ... -AU-JJ0090 tie su aspon pozlatene.. ale vidim že ma už s tým nákupom hotových káblov chápeš. :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jazzym : no ja nemam nic proti hotovym kablom .. ale ked sa bavime o kvalite a spolahlivosti , tak lepsie su tie letovane .. proste ktore si zrobim sam .. tam mam istotu ze to bude fungovat .. ale tiez mam doma kopu kupenych kablov .. hentych farebnych mam mraky .. vsetky racky s tym mam popripajane do mixov .. a pohoda .. kym to je fix , tak to je OK .. na gitaru by som to rozhodne nepouzil ..

jackies

Příspěvek od jackies »

Taky mám jednu plnou přepravku těch barevnejch :wink:

charonme

Příspěvek od charonme »

jazzym píše:ked som si taky potom pytal v obchode tak pozerali na mna jak puci
niekde to oznacuju ako "pajka s tavidlom"

o tej "striebornej paste" mam silne pochybnosti ci je to urcene na elektricke spoje. urcite by som to nepouzival pri pajkovani elektriny

jazzym

Příspěvek od jazzym »

možno som našiel už chybu.. 8) pomeral som tie krátke káble a bude asi chyba v konektore ..možno sa nejak oddeluje ten stredný spoj od jackoveho konca chybou kvality výroby alebo dlhým natavením .. skáče tam odpor od 0,2 -25 -30 Ohm až po úplne vypnutie a pritom slušne silno pritláčam čidlá multimetra.

Odpovědět