Špičkové DIY 3 pasmove monitory - průzkum

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Kermitak
Moderátor

Re: Špičkové DIY 3 pasmove monitory - průzkum

Příspěvek od Kermitak »

Jo jasne, za obe, blbe ctu. No i tak...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak píše:Zni to moooc zajimave, ale pokud to chapu dobre, tak tech 55k je pouze za menice a vyhybku. Dal je potreba pripocist bednu samotnou, vynasobit to dvema, pak jeste dva spickovy zesilovace a to se dostavame nekam mezi 150-200k, je to tak? Au... :) Jo jednou mozna, kdybych tak nepotreboval byt... ;) BTW co nunudac, jak to vypada s hlasitosti, wc a spol? (kdyztak PM)
160.000 sk stali tusim C3ojky z mediatechu .. tie hrali celkom fajn ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Relativne vzato je to za takovy bedny a dva spickovy zesilovace pakatel, ale absolutne vzato je to ranec, to jsem chtel rict.

Jens Ludwig

Příspěvek od Jens Ludwig »

to je ale hodně "hnusná" bedna:-D...

BtW: Nevíš Pytkine prosím, na kolik vyjde ten jejich pařez (Ellipse), jak to, myslím, kdysi nazval Ivo???

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jens : C3 je na obrazku celkom hnusna .. na zivo nebola az taka skareda :) ale hraju velmi prijemne .. take prijemne basy som uz dlho nepocul .. z tych som bol najviac prekvapeny .. a ziadne dunenie ..

Ellipse stoja okolo miliona .. Tie hraju fantasticky tiez .. Ale to uz je podla mna cenova kategoria , ktora mi pripada trochu uchylna .. Inak nedavno mi pan Nosko hovoril ze budu robit zjednodusenu verziu Ellipsov .. Tak uvidime ..

nunu

Příspěvek od nunu »

Kermitak - asi to zni divne, ale musel jsem to nechat nakreslit kolegovi, ja to brutalne nestiham, takze doufam ze se ro radne pohne... A pak ti pujcim ty hodiny, hahaha.
Mate vsichni pravdu, neni to zanedbatelna castka. Jenze za ty prachy nove nekoupim ani nahodou a ani ojetinu. A zesilovace nejsou potreba dva, ale na druhou stranu pomnuze to a to dost. Z tovarnich beden za 160 jsem uz vyrost. Rad bych mel trebas Utopie, Avalony nebo Krahmu, ale nemam na ne. Kdybych si nebyl jisty ze to dopadne na vybornou, nesel bych do toho.

atlantel

Příspěvek od atlantel »

Nunu> A nepride ti to jako prilis laboratorni proces ? AVACLONU je plny web s presnejma rozmerama beden s vyrobnim postupem, spusobem vytlumeni, perfektne navrzene passiv x-overy. Pripada mi to jako vymejslet a trapit se s tim co uz tady udelalo x lidi. viz SOUP ceramique, sandwich nebo nekompromisni kopie Marten AUDIO Coltrane od Tonyho Gee... ten delal vyhybky snad pulce Evropy....

nunu

Příspěvek od nunu »

Timto si prosel kolega ktery ma ava-kopie. Vyhybka byla nocni mura, na uverejnene konstrukce na netu muzes rovnou zapomenout, mam vetsi naroky. Nerikam ze je to nemozne, jen si myslim ze ten kdo to fakt umi, tak to nevystavi na web, u nas vubec a v cizine zridka. Nekolikrat jsem ty jeho budky ze zacatku slysel a byl to spis pruser, porad z toho neco trcelo, bylo to nezfazovane, v zadnem pripade se nedalo rict ze by to byl zazitek. Tim si nehodlam prochazet.

atlantel

Příspěvek od atlantel »

Nevim ktere bedny stavel Tvuj kolega, ale to ze je Tvuj znamej neznamena ze dodrzel pri stavbe vsechny prisna kriteria a komponenty , ktere si tak narocny projekt vyzaduje. Ono kdyz tady tak ctu prispevky k tomuto tematu , tak pro 80 % potencialnich zajemcu je problem poridit si menice , natoz civky a kondy do pasivni vyhybky za dalsich 12.000 - 25.000,- Na to je treba mit "koule" a vydrzet ty investice az do konce. Ono dat za hexawire civku s R= 0,12 Ohmu 3.500,- nevydrzi kazdej jedinec. Da tam neco z DEXONU s R=0,45 Ohmu a "boule" je hotova.... a pak se divi ze to neni ono..., ze dodrzel "vsechno presne jak tam bylo napsano " , jen se to geniovi "podarilo" za 1/3 puvodnich nakladu. Tolerance jsou 1-3 %, v extremu 5 %. www.humblehomemadehifi.com

nunu

Příspěvek od nunu »

Jsi presvedceny o svem, ja taky. Vyhybku z netu stavet nebudu. A uz vubec ne z kundorfu ktery je pouzity vsude kde se tam clovek podiva. Nicmene lidi kteri daji pajdu za menice a pajdu za drevo, maji koule i na tu vyhybku...

atlantel

Příspěvek od atlantel »

Nunu> Ano daji, ale tady je nenajdes. Vyhybku chces pasiv nebo aktiv ?

nunu

Příspěvek od nunu »

Pasiv s moznosti biampingu. Jinak takto vypada rozumna vyhybka.
http://www.czechaudio.com/Projects/SP01 ... _final.pdf

Vyhybka mne netrapi, nebo netrapi mne natolik abych si s ni delal nejake starosti, to se zvladne lehce, mnohem vetsi orisek bude vlastni design tech soustav, protoze na jednu stranu jsem narocny, na druhou znacne omezeny rozpoctem a budu s tim denne zit, takze jenom nejakou skatuli bych asi nevydychal. Neumis nahodit nejake odkaszy s obrazkama co se ti libi? Ava klony nebo kharma klony predem zavrhuju, nemuzu dat stovku za drevo...

atlantel

Příspěvek od atlantel »

Nunu> Odkazujes na Noble Audio, tzn. chtel bys delenou koncepci ? Eton v samostatne skrini a hlava s Accutonama ?

Odpovědět