Špičkové DIY 3 pasmove monitory - průzkum
Špičkové DIY 3 pasmove monitory - průzkum
Shanim do tohoto projektu lidi kteri by radi hodne slusne 3p. monitory a nemaji finance aby si poridili neco ze stavajici produkce svetovych vyrobcu. Umim zajistit menice za relativne zajimave ceny, tim mam na mysli nizsi nez na e-shopech. Osobne uz reproduktory pro sebe mam nakoupene, cili vyber je definitivni a neni mozne jej zmenit. Podobne osazeni jsem nekolikrat slysel a velka spokojenost.
Eton 12-680/50 HEX
Accuton C90-T6-89
Accuton C25-6-12
Ceny za tyto menice nejsou zrovna nejnizsi, ovsem hotove soustavy se s osazenim na takoveto urovni pohybuji v radech statisicu. Vyvoj vyhybky bude stat taky neco penez, a to je duvod pros shanim dalsi lidi, protoze na vice kusech se daji rozlozit naklady. O vyhybku by se mi postaral clovek v nasi republice snad nejpovolanejsi a tim je RNDr. Bohumil Sýkora, ktery je myslim dostatecnou zarukou ze projekt dopadne vic nez dobre.
Taktez umim zajistit vyrobu ozvucnic v rozumne kvalite, to znamena takove, aby se na to dalo divat a nedelalo to ostudu v zadne mistnosti. Pokud by si je chtel nekdo vyrobit sam, neni zadny problem, spis bych to uvital.
Vse je tady dodano oficialni cestou, cili s fakturou a moznosti odpoctu dph.
Cenu nelze rict presne na korunu, ale vychazelo by to za menice a hotove vyhybky zhruba okolo 55000Kč vcetne dph.
Nedelam si prilis iluze ze se budou hlasit tisice nadsencu, ale kdyby mel nekdo zajem o nejake podrobnosti rad odpovim.
Eton 12-680/50 HEX
Accuton C90-T6-89
Accuton C25-6-12
Ceny za tyto menice nejsou zrovna nejnizsi, ovsem hotove soustavy se s osazenim na takoveto urovni pohybuji v radech statisicu. Vyvoj vyhybky bude stat taky neco penez, a to je duvod pros shanim dalsi lidi, protoze na vice kusech se daji rozlozit naklady. O vyhybku by se mi postaral clovek v nasi republice snad nejpovolanejsi a tim je RNDr. Bohumil Sýkora, ktery je myslim dostatecnou zarukou ze projekt dopadne vic nez dobre.
Taktez umim zajistit vyrobu ozvucnic v rozumne kvalite, to znamena takove, aby se na to dalo divat a nedelalo to ostudu v zadne mistnosti. Pokud by si je chtel nekdo vyrobit sam, neni zadny problem, spis bych to uvital.
Vse je tady dodano oficialni cestou, cili s fakturou a moznosti odpoctu dph.
Cenu nelze rict presne na korunu, ale vychazelo by to za menice a hotove vyhybky zhruba okolo 55000Kč vcetne dph.
Nedelam si prilis iluze ze se budou hlasit tisice nadsencu, ale kdyby mel nekdo zajem o nejake podrobnosti rad odpovim.
Re: Špičkové DIY 3 pasmove monitory - průzkum
menice a vyhybky...to pocitas 55tis menice a vyhybky do dvou repro, nebo do jednoho? pocitam, ze stavis pasivni bedny...kolik by stal par repro, osazeny, s vnitrnimi zesiky jako u aktivnich monitoru? proste dve aktivni tripasmovky...staci cenu zhruba, jen pro predstavu...nunu píše: Cenu nelze rict presne na korunu, ale vychazelo by to za menice a hotove vyhybky zhruba okolo 55000Kč vcetne dph.
ja beztak ted 55 tisic nemam, ale celkem by me tohle zajimalo do budoucna...jde o dlouhodobou nabidku?...pocitam s nakupem lepsich monitoru tak za dva za tri roky...a necemu sestavenemu od tebe bych veril vic, nez radove drazsim bednam z fabriky...
jinak vyborna iniciativa nunu, thx

- Jens Ludwig
docela zajmavá nabídka - taky teda uplně si nejsem jistej, jestli ta cena je za jednu bednu, nebo za obě, ale i tak mi stojí nad tim zauvažovat
k jakým monitorů by se tyto daly pak případně přirovnat???
k jakým monitorů by se tyto daly pak případně přirovnat???
tech 55 je za obe, ten eton se normalne da poridit za cca 400€ v nemecku a ty keramicke Accutony za cca 1100 USD, k cemu je treba pripocist dopravu a dph ze statu. V tuto chvili bych je asi jeste umel sehnat levneji, zda to bude dlouhodoba zalezitost , tezko rict, nejspis asi ne.
Ja se na bedny vubec necitim, tato problematika mne moc nezajima, a jelikoz na vyhybce zalezi uplne stejne jako na menicich, tak radeji zaplatim Bohoušovi a budu doufat ze se najde nekdo kdo se o naklady na vyhybku se mnou podeli. A kdyz nepodeli, stale mne to vyjde setsakra dobre.
Dobre aktivy jsou zase cenove nekde jinde, a to ne zrovna malo. Je pravda ze jeden z nejvetsich zazitku mam z jednoho aktivu ktery je nainstalovany v Bratislave, ale tak vysoko v tuto chvili neplanuju. Ja koncim pri biampingu, cili jeden stereo konec napaji jednu bednu, jeden kanal basy a druhy kanal stredy s vyskama. Nejak nemam potrebu jit vys.
Ja se na bedny vubec necitim, tato problematika mne moc nezajima, a jelikoz na vyhybce zalezi uplne stejne jako na menicich, tak radeji zaplatim Bohoušovi a budu doufat ze se najde nekdo kdo se o naklady na vyhybku se mnou podeli. A kdyz nepodeli, stale mne to vyjde setsakra dobre.
Dobre aktivy jsou zase cenove nekde jinde, a to ne zrovna malo. Je pravda ze jeden z nejvetsich zazitku mam z jednoho aktivu ktery je nainstalovany v Bratislave, ale tak vysoko v tuto chvili neplanuju. Ja koncim pri biampingu, cili jeden stereo konec napaji jednu bednu, jeden kanal basy a druhy kanal stredy s vyskama. Nejak nemam potrebu jit vys.
Prirovnani zatim neni moc na miste, nejde striktne rict bude to hrat takto jako tady toto. Ale urcite neco napovi ze trebas Etonacke basy a accutony na zbytek pouzivaji firmy jako je http://www.avalonacoustics.com nebo http://www.kharma.com rada ceramique a jiste cela rada dalsich. Mne ta keramika sedi pro svuj nenasilny a velmi detailni prednes a 12" bas te takovy rozumny do stredni mistnosti aby to hralo... A ty etonacke 11" nebo 12" se pouzivaji ted hodne, je to velmi slusny reproduktor za zaplatitelnou cenu. Taky jsem si na nej hezky musel pockat, jelikoz nejak nevyrabeji na sklad...
Kazdopadne u techto firem se plati neskutecne prachy za design, znacku, provedeni a zpracovani, to je proste neco o cem si muzu nechat jenom zdat. Nikdy nebudu mit design na takove urovni, osobne je budu mit odyhovane v ockovem javoru, do studia se jiste daji snest i cerne matne ve stylu adam audio. Mimochodem adam pouziva samozrejme u svych modelu etonacke reproduktory, nicmene jejich stredy nejsou to co mi sedi. Sel bych i do stare rady focalu, ty je ale naprosto nemozne sehnat. Takze proto padla volba na eton a accuton, protoze accuton je neco co mne svou jemnosti, brilantnosti a vernosti nekolikrat dostalo na kolena, az mi behal mraz po zadech...
Rad bych upozornil na to, ze to budou bedny ktere nic neodpusti, neskryjou, nezamaskujou... Poustet si na nich mnohe veci je utrpeni a za trest, nemilosrdne odhali co se do nich pusti. A navic budou hrat i basy, ne se o to jen pokouset -))
Kazdopadne u techto firem se plati neskutecne prachy za design, znacku, provedeni a zpracovani, to je proste neco o cem si muzu nechat jenom zdat. Nikdy nebudu mit design na takove urovni, osobne je budu mit odyhovane v ockovem javoru, do studia se jiste daji snest i cerne matne ve stylu adam audio. Mimochodem adam pouziva samozrejme u svych modelu etonacke reproduktory, nicmene jejich stredy nejsou to co mi sedi. Sel bych i do stare rady focalu, ty je ale naprosto nemozne sehnat. Takze proto padla volba na eton a accuton, protoze accuton je neco co mne svou jemnosti, brilantnosti a vernosti nekolikrat dostalo na kolena, az mi behal mraz po zadech...
Rad bych upozornil na to, ze to budou bedny ktere nic neodpusti, neskryjou, nezamaskujou... Poustet si na nich mnohe veci je utrpeni a za trest, nemilosrdne odhali co se do nich pusti. A navic budou hrat i basy, ne se o to jen pokouset -))
Naposledy upravil(a) nunu dne 10 kvě 2009 15:46, celkem upraveno 1 x.
Vaznym zajemcum bych byl asi schopny demostrovat co podobny system dokaze a co od nej lze ocekavat. Nebude to investice kterou by bylo nutno uhradit okamzite, protoze jak na etony, tak na accutony jsem musel nejaky cas cekat. Uhradil jsem zalohu a az dosly reproduktory do ceska, uhradil jsem zbytek.
Nyni jsem ve fazi kdy je treba udelat merici bedny ktere prijdou nakonec asi spalit. Jakmile budou hotove, poputujou na odmereni a pak bude nasledovat vypocet a oprimalizace vyhybky,pote urcite jeste nekolikrat nejake korekce. Neverim ze cela operace bude driv nez za 3 mesice hotova, tim to muze byt zajimave i pro nekoho kdo na to v prubehu nekolika mesicu dokaze nasetrit.
S prvnim clovekem bych byl ochotny konzultovat i vlastni design tech soustav, mne nejblizsi reseni je neco takoveho jako je tady.
http://www.volny.cz/n.a/titulka.htm
V podstate jde o velmi podobny projekt. ( mam o 2" vetsi basovy reproduktor a k nemu lepe navazujici stred. ) Lze si tam i neco pocist
Nyni jsem ve fazi kdy je treba udelat merici bedny ktere prijdou nakonec asi spalit. Jakmile budou hotove, poputujou na odmereni a pak bude nasledovat vypocet a oprimalizace vyhybky,pote urcite jeste nekolikrat nejake korekce. Neverim ze cela operace bude driv nez za 3 mesice hotova, tim to muze byt zajimave i pro nekoho kdo na to v prubehu nekolika mesicu dokaze nasetrit.
S prvnim clovekem bych byl ochotny konzultovat i vlastni design tech soustav, mne nejblizsi reseni je neco takoveho jako je tady.
http://www.volny.cz/n.a/titulka.htm
V podstate jde o velmi podobny projekt. ( mam o 2" vetsi basovy reproduktor a k nemu lepe navazujici stred. ) Lze si tam i neco pocist

Wow, skvely napad, Nunu. Fandim ti.
Pro me osobne v tom vidim dva hacky: K 55 tisicum za pasivky bych musel pripocist jeste cenu za nejaky hodne dobry komercni zesilovac a to uz se cenove blizime ke 100 tisicum a navic na takove bedny je treba mit dost velkou mistnost, kterou nemam.
Nebudes realizovat i nejakeho mensiho/orezanejsiho brasku?
Pro me osobne v tom vidim dva hacky: K 55 tisicum za pasivky bych musel pripocist jeste cenu za nejaky hodne dobry komercni zesilovac a to uz se cenove blizime ke 100 tisicum a navic na takove bedny je treba mit dost velkou mistnost, kterou nemam.
Nebudes realizovat i nejakeho mensiho/orezanejsiho brasku?

- Jens Ludwig
co se designu týče, líbilo by se mi, kdyby to možná bylo všechno v jedný bedně, ale to je otázka náročnosti výroby....
pak třeba mě osobně by semi líbilo, kdyby to mělo zaoblený hrany, něco jako maj B&W...
... aletohle už by fakt asi bylo na to sednout si a dát o tom řeč rozsáhlejší...
pak třeba mě osobně by semi líbilo, kdyby to mělo zaoblený hrany, něco jako maj B&W...
... aletohle už by fakt asi bylo na to sednout si a dát o tom řeč rozsáhlejší...
ja bych byl spis pro mensi verzi jak jsi davno psal(Eton 7-360/37HEX a ACCUTON C²12-6). Myslim,ze na to by se tu poskladalo vice lidi...
Spis jsem se nedostal k netu... Mensi bratricci pro mne nejsou zajimavi. 8" jsem uz mel a je to malo, to je proste jenom nejaky nazhak basu, jsou to porad velke kompromisy, protoze fyzika odrbat nejde. A male dvoupasma pro mne vubec nepripadaji v uvahu, k pocitaci mam trhuthy ktere mi naprosto staci a z velkeho aparatu chci mit radost, ne byt permanentne nasrany.
Co se tyce jedne velke bedny, neni to v zasade zadny problem, akorat ten chudak ktery to bude delat se z toho asi posere, protoze to uz je hodne tezke a manipulace s tim je priserna. I ve stolarine se da udelat leccos, ovsem stoji to prachy a ne zrovna male. Kdyz jsem byl na soukrome audienci v aconu, malem mi vypadly oci z dulku kdyz jsem se dozvedel na kolik prijde vyroba ozvucnic v takovem stylu a hlavne jak dlouho to trva nez se narodi. prozradim to, pokud si to dobre pamatuju, tak na jednom paru delaji dva lidi mesic den co den.Proto pujdu asi cestou nejmensiho odporu, a to je reseni jake ma N.A. v odkazu vyse. Zaoblene hrany jsou prkotina ktera se da bez problemu, ovsem tvary jako maji trebas B&W 800D uz takova sranda nejsou. Ne ze by to neslo, nejde to akorat za prachy ktere jsem ochotny do toho nalit...
Co se tyce jedne velke bedny, neni to v zasade zadny problem, akorat ten chudak ktery to bude delat se z toho asi posere, protoze to uz je hodne tezke a manipulace s tim je priserna. I ve stolarine se da udelat leccos, ovsem stoji to prachy a ne zrovna male. Kdyz jsem byl na soukrome audienci v aconu, malem mi vypadly oci z dulku kdyz jsem se dozvedel na kolik prijde vyroba ozvucnic v takovem stylu a hlavne jak dlouho to trva nez se narodi. prozradim to, pokud si to dobre pamatuju, tak na jednom paru delaji dva lidi mesic den co den.Proto pujdu asi cestou nejmensiho odporu, a to je reseni jake ma N.A. v odkazu vyse. Zaoblene hrany jsou prkotina ktera se da bez problemu, ovsem tvary jako maji trebas B&W 800D uz takova sranda nejsou. Ne ze by to neslo, nejde to akorat za prachy ktere jsem ochotny do toho nalit...
to je skoda... ja vim ze velke bedny jsou velke bedny,neslo by alespon paralerne pracovat na tech mensich bednach
. Klidne bych si ty male bedny dal dohromady,ale dobre vyladit vyhybku je pro me velky problem(uz jsem nejake chrastitka stavel...).

ad vyhybka - pro mne taky, to neni sranda, vyhybkou jde ten potencial spickovych menicu zabit velmi lehce. Proto shanim dalsi dva tri lidi aby bylo na zaplaceni toho nejlepsiho z nejlepsich a aby vyhybka byla dokonala.
Zni to moooc zajimave, ale pokud to chapu dobre, tak tech 55k je pouze za menice a vyhybku. Dal je potreba pripocist bednu samotnou, vynasobit to dvema, pak jeste dva spickovy zesilovace a to se dostavame nekam mezi 150-200k, je to tak? Au...
Jo jednou mozna, kdybych tak nepotreboval byt...
BTW co nunudac, jak to vypada s hlasitosti, wc a spol? (kdyztak PM)

- Jens Ludwig
jestli sem to dobře pohcopil psáno někde vejš, tak těch 55K má bejt za výhybky a repro do obou beden... s penězma na škatuli okolo tak nějak počítám
- Jens Ludwig
a co se týče těch tvarů - B&W800 máme ve studiu, takže tam sem se inspiroval - ale měl sem na mysli jen podobný zaoblení rohů, případně pak i povrchovou úpravu - rozhodně nepočítám, že by někdo chtěl počitat a pak vyřezávat kulatou škatuli