Torrenty pro hudební "fajnšmejkry"
http://www.psynews.org/ co sa tyka goa/psyOxyygen píše:Ještě víte o nějakém internetovem magazinu, ktery se primarne venuje novym deskam z elektronicke sceny? Treba neco jako pitchfork v kytarovkach
aha. asi si musim vygooglovat princip fungovania torentov. lebo zreje neviem tie najvacsie zaklady... ak mate nejaky link kde sa o tom da dozvediet viac, dajte pls vediet...
no nic. idem studovat lebo som tupy jak pata
v com je problem? ze nejaka cast mojho disku je tym padom pristupna verejnosti?hondzykk píše:dano - torent je o sdílení , raději to celé odinstaluj a hledej třeba na rapidu nebo skrze FTP .. taky se dá když člověk ví
no nic. idem studovat lebo som tupy jak pata

torrent je náhodou dobrej...dano, na disk ti nikdo nečumí, ty seeduješ jenom to, co jsi sám stáhnul a nechal to potom puštěné (jakmile po dostahování torrent smažeš nebo stopneš, nic se nikam neseeduje)...některé servery mají kontrolují tzv. RATIO, což je poměr mezi tím, kolik jsi stáhnul a kolik naseedoval (poslal dál) a právě že když jenom stahuješ a neseeduješ, většinou tě zabanují, nebo dostaneš hrozně pomalé rychlosti...takže u torrentu je to o fair-play...
a náhodou, mě se torrent líbí víc než nějaký P2P typu DC++ - tam jsem neustále čekal na volné sloty a když už jsem nějaký dostal, uživatel se jednoduše za půl hodiny odpojil a já musel čekat dál, to bylo absolutně o nervy...a na tomhle DC++ člověk MUSÏ seedovat, jinak ho ani nepustí do místnosti, musíš při "registraci" vybrat adresář na disku (většinou to musí mít 20GB a víc), kde všechny soubory si bude kdokoliv moct stáhnout...a tak dále...tohle vysoce nedoporučuju, torrent je oproti tomu paráda...
a náhodou, mě se torrent líbí víc než nějaký P2P typu DC++ - tam jsem neustále čekal na volné sloty a když už jsem nějaký dostal, uživatel se jednoduše za půl hodiny odpojil a já musel čekat dál, to bylo absolutně o nervy...a na tomhle DC++ člověk MUSÏ seedovat, jinak ho ani nepustí do místnosti, musíš při "registraci" vybrat adresář na disku (většinou to musí mít 20GB a víc), kde všechny soubory si bude kdokoliv moct stáhnout...a tak dále...tohle vysoce nedoporučuju, torrent je oproti tomu paráda...
uz som si o tom nastudoval vsetko podstatne. len stale nerozumiem jednej veci. stiahnem si nejaky torrent subor. ten nacitam v torrent programe a ked program najde nejakeho usera ktory ma potrebny suber, tak ho zacne stahovat.
ale kedy zacnem vysielat ja? akonahle to stiahnem? a kde ten subor bude u mna ulozeny?
ale kedy zacnem vysielat ja? akonahle to stiahnem? a kde ten subor bude u mna ulozeny?