Jo ja kym som nemal auto ani vodicak , tak som jazdil na cierno .. Bol to v podstate moj konicek ..Ivo píše:Pytkin: vzniká újma dopravci (vlak, autobus, atd) když někdo jede načerno ? Podle tebe nevzniká, protože by ten vlak/autobus stejně jel a nikdo ho neukradl. Vzniká újma pořadateli koncertu nebo v kině, když někdo podvodně nezaplatí vstupné ? Podle tebe nevzniká, protože ten koncert/kino by se stejně konalo a ani promítačku, ani nástroje nikdo neukradl. Totéž si aplikuj na vstupné kamkoliv , poplatky za cokoliv. Když ti cena za mp3 apod. nepřipadá správná, vyplývá z toho - nekupuj si to, ale nevyplývá z toho ukradni si to
Ale tak ten autobus ma urcite vacsiu spotrebu , ked sa tam vezie viac ludi .. takze ujma vznika .. A ked je autobus plny ciernych pasazierov , tak tam nemozu nastupit ty ludia , co si chcu platit .. takze zase vznika .. na ten koncert a kino ta casto usporiadatel pusti po zaciatku , ked uz nikto nepride , ze by si kupil listok .. takze mu skoda asi nevznika .. atd atd ..
V kazdom pripade , pre mna osobne je rozdiel ukradnut nieco fyzicke , a stiahnut nejake data od niekadial ..
Za MP3 som v zivote nezaplatil ... Ja si kupujem CDcka a to si natiahnem do itunes , aby som si to mohol pustit na notebooku ..