Toto je vzkaz od Anonymous pro Anonymous. Copy>Paste
Re: Toto je vzkaz od Anonymous pro Anonymous. Copy>Paste
mel by to tu nekdo promazat 

- MonkeyFighter
tvuj nazor...v okrajovejsich zanrech kde jsou lidi zvykli vic hledat a necekaji co jim kdo nacpe se to uz hodne zmenilo, reklamni agentury nahrazuji bloggeri(castecne plni i funkci labelu tzn to filtrovani kvalitni hudby od plev), dobry veci si mezi sebou idi siri sami na socialnich sitich(a nemyslim jenom warez sam si hudbu kupuju a vetsinu obevim pres blogy a socialni site), distribuce nebude potreba pokud budou prodejni portaly komunikovat primo s hudebnikama(nektery uz to delaji), nekteri prodavaji primo...ano jak uz tu nekde psal juanita jen malo koho zatim prodej pres takovy portaly realne uzivi(ale ty "podstatnejsi" jmena ano), samozrejme tohle neni ze dne na den...o zbytecnosti OSA intergram a spol asi nemusime debatovatIvo píše:Hudebníci zjistí že bez agentur, distributorů atd. (s jejich kapitálem, pracovníky, agendou, kontakty, know how atd,) se o nich dozví tak akorát Mařka od sousedů ... kvůli tomu že se o to budou snažit sami, nebudou mít čas a energii na tvorbu a peníze už vůbec ne ... a najednou zjistí, že práce "vyžírků" je možná i náročnější než vytvoření samotné hudby
nahrávací studia rozhodne mezi vyzirky nepocitam, to je prace ktera je nenahraditelna
nevim jak vam to jinak vysvetlit, ale mam pocit ze tomu spis jen neverite(coz je samozrejme vase plny pravo) nez ze by ste nechapali co mam na mysli,tohle je system kterej muze v realu fungovat, to zavisi jen na lidech(ostatne jako jakejkoli jinej) a nekde uz funguje(a neni to jenom hudba, ale treba i obleceni, sperk atd...)
s vasim pristupem "nechame vsechno pri starym aby to nahodou nebylo jeste horsi", sme jeste porad v jeskyni...nastesti kazdej si muze delat podle svyho a cas ukaze co odumre a co zustane...
Tak jasně, ale musíme rozlišovat jestli se bavíme o okrajových žánrech nebo o profesionálech se vším co k tomu patří ... Jinak mám pocit že "všechno při starém" by chtěli nechat právě tito "aktivisté", kteří demagogicky překrucují znění návrhů dokumentů a snahy o zavedení nějakého systému do těchto oblastí (acta apod.) a sugerují umělé poplašné zprávy - jen aby se náhodou něco nezměnilo ...
ivo uz sa na to vyser ...
bojujes vytrvalo a urputne ako keby islo o zivot...

To máš nějaké popletené - já se tím akorát upřímně bavím
Jinak je mi to celé víceméně ukradené ... (nezměníme na tom nic ani ty, ani já )

- MonkeyFighter
To že je nějaký žánr okrajový neznamená že není profesionální, nemyslím tím ložnicové hobisty, ale lidi kteri delaji muziku fulltime roky a maji pocet fanousku v milionech, i muzika kterou děláš ty je v globalním meřítku okrajový žánr a je profesionální se vším co ktomu patří(to je pro mě vše od nápadu až po zvuk, dál už ne, systém šíření a reklamy imho nevypovída nic o profesionalitě díla)...neříkal si někde že si podstatnou část svých věcí prodáváš sám přímo?(fakt nevím jestli se nepletu, ale byl si to ty mám pocit)Ivo píše:Tak jasně, ale musíme rozlišovat jestli se bavíme o okrajových žánrech nebo o profesionálech se vším co k tomu patří ...
pro mě je to právě obráceně, acta je imho snaha nechat moc v rukou velkých nahrávacích společností, ale problém stejně neřeší jak už tu psalo několik lidí stahovat se bude dál, snaha řešit situaci represí už tu byla mnohokrát a nikdy nepomohla, vyřešit se to dá jenom tak že se změní systém prodeje...
asi nemá cenu to dál rozebírat každý máme svůj názor a navzájem se nepřesvědčíme, chtěl sem jsem jenom dovysvětlit na co jste se ptali(jak si představuju vypuštění vyžírků)
ano, je to jenom taková zábavná hra:)Ivo píše: já se tím akorát upřímně bavím
zase mne pride naivne si mysliet , ze ked sa prijme nejake opatrenie , ze sa nieco zmeni .. V dedine mame podla zakona jazdit 50 a schvalne sleduj , kolko ludia jazdia ..Ivo píše: kteří demagogicky překrucují znění návrhů dokumentů a snahy o zavedení nějakého systému do těchto oblastí (acta apod.) a sugerují umělé poplašné zprávy - jen aby se náhodou něco nezměnilo ...
takze ak to dobre chapem,veci co tu pises ze za nimi v skutocnosti nestojis a pises to len pre zabavu ? Cize nie su to tvoje skutocne nazory a postoje ale ide ti len o to robit si srandu, provokovat ci prudit a nasierat inych ? Pytam sa len aby som pre buducnot vedel ako vazne a relevantne mam brat tvoje nazory a postoje tu v diskusiach ... ked viem ze niekto pise len pre zabavu hocico hned k tomu pristupujem trochu inak ..Ivo píše:To máš nějaké popletené - já se tím akorát upřímně bavím![]()
Dendy, ty všechno stále tlačíš do extrémů - podsouváš jiným že buď bojují o život nebo jen prudí atd. Neřeš to, resp. přines raději nějaké myšlenky k tématu ...
Jasně že to co říkám jsou moje pocity, myšlenky a zkušenosti, ale beru to celé i s úsměvným nadhledem - jak říkáš, nejde o život
Jasně že to co říkám jsou moje pocity, myšlenky a zkušenosti, ale beru to celé i s úsměvným nadhledem - jak říkáš, nejde o život

- ReaktoplazmAR
Ivo, ja by som bol zvedavý čo je podla teba profesionálny hudobník so všetkým čo k tomu patrí a čo už nie ?
Tak základní parametr je asi to, že profesionální hudebník je ten, kdo se své hudbě věnuje na plný uvazek (nedělá mimo to žádnou jinou profesi) a poskytuje mu to dost příjmů na základní nebo nadstandarní obživu
Pak ale většinou má kolem sebe i příslušný tým, který všechno co s tím souvisí zabezpečuje (ale není to podmínkou, i když je to často tak)

pre mna je tiez profesionalny hudobnik ten , ktory sa hudbou/hranim zivi (a uzivi ho to) .. ale tim okolo seba nemusi mat ..
Slovo "profesionál" mám spojeno i s jakousi nadstandardní kvalitou odvedené práce.
Bohužel se mi tohle spojení čím dál více ztrácí, takže už to vnímám jen jako toho, který si za práci bere peníze bez ohledu na kvalitu.
Bohužel se mi tohle spojení čím dál více ztrácí, takže už to vnímám jen jako toho, který si za práci bere peníze bez ohledu na kvalitu.
- ReaktoplazmAR
takže v tomto sa zhodujeme, tiež to tak vidím
jackies: "časy pink floyd" už sú bohužial preč.. pekne to prirovnal vangelis: chut coca-coly musí byt všade na svete rovnaká
jackies: "časy pink floyd" už sú bohužial preč.. pekne to prirovnal vangelis: chut coca-coly musí byt všade na svete rovnaká
Napadlo někdy vaše "idealistické křídlo", že narozdíl od místní naivně-nekomerčně-intelektuální scény je spousta míst, kde je hudba normální řemeslo a ty lidi se tím opravdu živí? Nahrával jsem se zpěváky, pro které byla hudba poukázkou na cestu z ghetta. Když se narodíš na takovémhle místě, máš zhruba čtyři možnosti - celý život v dost nedůstojné porobě, krátká kariéra hustlera, kariéra hudebníka a mizivé procento případů lidí, kteří se vlastní pílí vypracují jinak. Peníze od producenta těmhle lidem pomáhají důstojně žít a živit rodinu. Producent vydělává peníze prodejem nahrávky (a samozřejmě na tom vůbec není škodný, ale tak to tam funguje). Za nahrávku mu platí peníze ti, kdo ji chtějí poslouchat. Co se asi stane, když si ji stáhnou bez placení? Artista na konci prostě nemá na živobytí a může jít hustlit... Na jedné straně jsou samozřejmě všichni rádi, že jejich hudbu poslouchá spousta lidí, ale když u toho umírají hladem (a mnohdy nejen obrazně), tak jim to na idealismu moc nepřidá... Tohle není svět velkých korporací a nikdo se v něm nesnaží budovat novou totalitu. Takže vaše salónně levicové přesvědčení (které respektuji a neříkám to nijak pejorativně) tady naráží na poměrně drsnou realitu...
Mě osobně je jedno, jestli si někdo moji hudbu stahuje. Ale já se můžu slušně živit něčím jiným a muziku mám jako koníčka. ACTA a jakékoli další redundantní omezování svobody nepodporuji, ale dávám ke zvážení, jestli je potřeba si omlouvat krádež tím, že je to vlastně boj za svobodu a přidávat k tomu všechny ty dialektické demagogie. Není náhodou svobodou každého, jestli za výsledky své práce chce materiální odměnu a nebo je dá lidstvu volně k dispozici? Kdo jste, abyste za něj tohle rozhodli... Já tohle považuji za zásadní disrespect, bomboclaat.
Netvrdím, že nemáte svoji pravdu a rozhodně se nestavím na stranu nějakých hudebních mafií, ale zkuste se oprostit ze škatulky "hudbu dělají obývákoví nadšenci jako já z přetlaku radosti a inspirace" a popřemýšlejte nad tím, co jsem napsal. Boom!
Jen můj názor, Saša
Mě osobně je jedno, jestli si někdo moji hudbu stahuje. Ale já se můžu slušně živit něčím jiným a muziku mám jako koníčka. ACTA a jakékoli další redundantní omezování svobody nepodporuji, ale dávám ke zvážení, jestli je potřeba si omlouvat krádež tím, že je to vlastně boj za svobodu a přidávat k tomu všechny ty dialektické demagogie. Není náhodou svobodou každého, jestli za výsledky své práce chce materiální odměnu a nebo je dá lidstvu volně k dispozici? Kdo jste, abyste za něj tohle rozhodli... Já tohle považuji za zásadní disrespect, bomboclaat.
Netvrdím, že nemáte svoji pravdu a rozhodně se nestavím na stranu nějakých hudebních mafií, ale zkuste se oprostit ze škatulky "hudbu dělají obývákoví nadšenci jako já z přetlaku radosti a inspirace" a popřemýšlejte nad tím, co jsem napsal. Boom!
Jen můj názor, Saša