Toto je vzkaz od Anonymous pro Anonymous. Copy>Paste
Re: Toto je vzkaz od Anonymous pro Anonymous. Copy>Paste
syncro: ano v tomto mas pravdu.. mohuzial uplne kazde riesenie narazi na to ze pre urcitu marginalinu skupina ludi nieje vhodne alebo je dokonca nespravodlive .. tak to je, s tym sa neda nic robit, neexistuje univerzalne riesenie vhodne uplne pre vsetkych ..
A není cestou to co jsem už naznačoval předtím ? Ať každý vlastník díla sám rozhodne jestli se za používání jeho děl bude platit nebo ne ? A pokud někdo rozhodne že ano a někdo to nebude respektovat, pak nastane oprávněná perzekuce ... (v rámci ochrany vlastníka a autora díla) Jinak to prostě nejde. A k tomu je zapotřebí definovat nějaká nová funkční a jasná pravidla, zákony a opatření, at se to někomu líbí nebo ne. To že se bude anarchisticky paušálně křičet proti čemukoliv (bez snahy se s něčím opravdu seznámit) není cesta. Kromě toho - zákony v našich typech států a definovaných demokracií netvoří (ani nedementují) lidé z ulice, ale dělá se to jinak (viz ustava). To jsou základní pilíře fungování společnosti. Každý má plnou svobodu zvolit si ty, kteří se budou vytvářením pravidel a zákonů zabývat (a vyžadovat jejich dodržování)
tak teraz ti uz verim ze veci co sem pises nemyslis vazne ale len si z toho robis sranduIvo píše: zákony v našich typech států a definovaných demokracií netvoří (ani nedementují) lidé z ulice, ale dělá se to jinak (viz ustava). To jsou základní pilíře fungování společnosti. Každý má plnou svobodu zvolit si ty, kteří se budou vytvářením pravidel a zákonů zabývat (a vyžadovat jejich dodržování)

riesenie je aby si kazdy autor distribuoval svoje diela sam ... riesenie je uplne vyhodit z retazca velke nahravacie spolocnosti, distributorov, parazitov ktori sa prizivuju na tvorivych ludoch a hadzu im len omrvinky z kolaca... a to nieje problem len velkych vydavatelstiev - aj male labely casto vlastnia svine - bavil som sa s clovekom ktory ma v psy pomerne meno, chodi hravat vsade po svete - a tiez sa mu stalo ze label cez ktory vydal svoj album ho oj*bal o peniaze a neposlal mu ani to malo co mu poslat mali .. napriek tomu ze sa vypredal do posledneho kusu (fyzicke CD-cka)
dnes naozaj nieje problem pre kohokolvek - a stale viac aj znamejsich mien si to uvedomuje - s minimalnymi nakladmi a len malou casovou narocnostou - spravit si dostatocne selfpromo na internete v komunite zanrovo podobne zameranych ludi... ked ma clovek naozaj co ponuknut a jeho tvorba je zaujimava a ma uroven - zo zakladnym self-promom formou webstranky, profilov na socialnych sietach, rozosielanim newsletterov na par vychytenych informacnych webov - sa da bez problemov upozornit na svoju tvorbu .. nasledne predaj cez vlastnu stranku kde 100% zisku ide priamo mne je to spravne riesenie ... kupit si dielo priamo od autora nemam NAJMENSI problem (aj to robim) ... ako to robi napriklad Rolf Maier Bode (byvale RMB - http://www.rolfmaierbode.com) - kedysi vydaval mormalne cez labely, nieje to ziadny niemand ale podla mna jeden z najtalentovanejsich ludi v elektronike co poznam, dnes si vsetko robi sam vratane distribucie, dokonca ked si kupis CD dostanes v obalke pekne kratke podakovanie za podporu - VELKY respekt v talentovanym ludom ktori to riesia touto cestou ..
dnes naozaj nieje problem pre kohokolvek - a stale viac aj znamejsich mien si to uvedomuje - s minimalnymi nakladmi a len malou casovou narocnostou - spravit si dostatocne selfpromo na internete v komunite zanrovo podobne zameranych ludi... ked ma clovek naozaj co ponuknut a jeho tvorba je zaujimava a ma uroven - zo zakladnym self-promom formou webstranky, profilov na socialnych sietach, rozosielanim newsletterov na par vychytenych informacnych webov - sa da bez problemov upozornit na svoju tvorbu .. nasledne predaj cez vlastnu stranku kde 100% zisku ide priamo mne je to spravne riesenie ... kupit si dielo priamo od autora nemam NAJMENSI problem (aj to robim) ... ako to robi napriklad Rolf Maier Bode (byvale RMB - http://www.rolfmaierbode.com) - kedysi vydaval mormalne cez labely, nieje to ziadny niemand ale podla mna jeden z najtalentovanejsich ludi v elektronike co poznam, dnes si vsetko robi sam vratane distribucie, dokonca ked si kupis CD dostanes v obalke pekne kratke podakovanie za podporu - VELKY respekt v talentovanym ludom ktori to riesia touto cestou ..
nedavno bol u mna kamarart .. jeden z najlepsich slovenskych gitaristov .. a hovoril mi zaujimavy prihodu .. Vybavil si nejaky grant .. Dal dokopy nejaky projekt .. Odohral nejaku seriu koncertov .. Dostal za to 6000 EUR .. A neskor sa nejakou oklukou dozvedel , ze ta firma co ten grant riesila dostala na ten grant 20.000 EUR .. takze jemu dali 6 a oni si zobrali 14 .. Nuz toto su tie veci , co treba riesit ..
dendy: To není řešení, ale sociální inženýrství. Je spousta muzikantů, kteří chtějí dělat hudbu a ne selfpromo. Já osobně jsem si hudbu (a nejen svoji) drahně let DIY systémem distribuoval sám, ale jsem docela rád, že to za mě dneska udělá nezávislý pidilabel. Mám plné zuby facebooků, soundcloudů, myspaceů a podobných nesmyslů, které mě jen zdržují od dělání hudby. Obchodních transakcí mám v práci dost, tohle je koníček. Proč nechceš přijmout jednoduchou myšlenku, že si každý svobodně může vybrat, jak to chce s obchodováním / neobchodováním své tvorby mít a ostatní to mají respektovat? Chceš to dát lidem volně ke stažení? Ok, nic ti v tom nebrání. Chceš to prodávat sám? Jdi a prodávej. Chceš, aby opruz s prodejem řešil někdo jiný? Najdi ho a poděl se s ním... Easy.
Jen můj názor, Saša
Jen můj názor, Saša
A co kdyz chce muzikant, umelec pouze tvorit, ten to ma udelat jak? Treba tomu co si napsal ani nerozumi, ani se tim treba zabyvat nechce.
Od toho tu ty labely jsou, nejsem zastancem major labelu.
Od toho tu ty labely jsou, nejsem zastancem major labelu.
syncro : no ved tu je cely problem .. ze sa ty velky vydavatelia brania zubami/nechtami .. az tak daleko to doslo , ze dali zavriet megaupload .. ktory by im uplne zabil ich biznis ..
Ty mluv něco o srandě ... Distribuce děl je dost náročná specializovaná činnost na plný úvazek. Potřebuješ tým, firmu s dost velkým kapitálem, kontakty, renomé, know how, x pracovníků profesionálů co se tím zabývají, potřebuješ dělat reklamu na všech frontách, být v kontaktu s tisíci subjekty atd atd atd. Proto aby se v té hromadě produkce tvého díla vůbec někdo všimnul ... Ůvaha o "vyžírcích" je trapná a mimo realitu ...dendy píše:riesenie je aby si kazdy autor distribuoval svoje diela sam .....
Samozřejmě to není v plné míře třeba pro člověka, který vydá 1 album za 3 roky a prodá si ho 1000ks na svých akcích ... Ale o tom se asi nebavíme.
Jinak opravdu nevím co je legračního nebo nesprávného na tom, že pokud někdo (jak píše i syncro) dělá svou práci (a je jedno v jakém oboru) a jiní mu její výsledky kradou (neplatí mu za to) - se všemi důsledky - aby lidé, kteří tak činí, byli po právu potrestáni a bylo jim v tomto konání po právu bráněno. Vysvětli mi to nějak srozumitelně. Jinak se obávám že jsi trochu mimo realitu. Přečti si několikrát co napsal Saša, to je myslím srozumitelné dost ...
Pytkin: to jsou příklady k ničemu ... všude a ve všech oborech tě někdo může napálit a je to tvoje smůla nebo hloupost, že se necháš nebo nezvolíš jiný subjekt. To jako kdyby někdo uvedl příklad, že stavěl dům,nějaká stavební firma ho trochu ošidila - a proto je celý stavební zákon a praxe stavění domů špatně (a budeme proti tomu protestovat). Tvůj problém - měl sis zvolit lepší firmu nebo na to lépe dohlédnout ...
Bez vydavatelů a celé jejich práce, by umělec akorát rozdal Cdčka svým známým. To že nahraje pěkné album je fajn věc, ale bez toho aby to někdo propagoval, prodával po celé světové distribuční síti atd, moc díru do světa neudělá ... Takže bud realista. Špičkoví populární umělci a skupiny si žijí hodně nadstandardně - kdyby si své díla měli distribuovat sami a starat se o celou agendu tak by těch děl asi moc nevytvořili ...
Můžeš mít super nápad na geniální film, ale pokud tě pod křídla nevezme renomovaná společnost a producenti, nedají ti jejich kapitál a agendu a nepostarají se o distribuci atd, je ti ten nápad uplně na nic ... Ale pokud se postarají - vyděláš na tom miliony ty i ta společnost. Jedno bez druhého nejde ...
I "solitérní" umělci (one man show) - Plíhal, Nohavica atd. mají své manažery, kteří se starají o celou agendu (a "přiživují" se na tom). Jejich alba jsou vydávána vydavatelstvími. A světe div se - všichni jsou velmi spokojeni a velmi prosperují .. Takže, hoši zpět do reality ...
bavime sa teraz o com ? hovoris o distribucii fyzickych nosicov a interpretov ako Lady Gaga, Madonna alebo David Guetta ? Tento biznis je ten o ktorom hovorim ze ked skape nebude mi to vobec vadit ..Ivo píše: Distribuce děl je dost náročná specializovaná činnost na plný úvazek. Potřebuješ tým, firmu s dost velkým kapitálem, kontakty, renomé, know how, x pracovníků profesionálů co se tím zabývají, potřebuješ dělat reklamu na všech frontách, být v kontaktu s tisíci subjekty atd atd atd. Ůvaha o "vyžírcích" je trapná a mimo realitu ...
Samozřejmě to není v plné míře třeba pro člověka, který vydá 1 album za 3 roky a prodá si ho 1000ks na svých akcích ... Ale o tom se asi nebavíme.
Ja hovorim o > digitalnej < distribucii v ramci specifickych zanrov - neriesim zumpu popmusic (aj ked nevidim ziadny zasadny problem preco by to nemalo fungovat aj v mainstreame)... fyzicke nosice su prezitok odsudeny na vymretie .. samozrejme vzdy sa najde uzka skupinka nadsencov co bude chiet mat v policke fyzicke CD ale .. to nic nema spolocne s tym ze ked dnes autor chce sirit svoje dielo > digitalnou < cestou nepotrebuje na to team, firmu s velkym kapitalom, kontakty a dalsie hluposti o ktorych pises ... uz dnes su na selfpromo pomerne silne nastroje (naprikald socialne siete) .. tvoja predstava sveta je, neber to zle, ale prdstava mastodonta ktory si neuvedomuje ze doba uz pokrocila a veci sa menia a zacinaju fungovat inak...
No vidíš a to jsou věci , které zajímají 90% lidí, to o čem mluvíš ty (typ hudby), zajímá 1% lidí ... A proto chceš začít určovat pravidla pro ten zbytek, resp. nepravidla, aby ten zbytek skapal ? Zvláštní ...dendy píše:
bavime sa teraz o com ? hovoris o distribucii fyzickych nosicov a interpretov ako Lady Gaga, Madonna alebo David Guetta ? Tento biznis je ten o ktorom hovorim ze ked skape nebude mi to vobec vadit ..
Já osobně si nějak moc nestěžuju, moje hudba je maloobjemová, ale cílová skupina ji má ráda a vyhledává ji ... a tím že si to už vydávám sám, mám z toho 100% zisky ... No ale kdyby za mnou přišel nějaký label a řekl, budeme to distribuovat a uděláme pro to megaakci a je pravděpodobné že se prodá já nevím 2 mil. alb a chceme z toho 60%. No tak si s nimi samozřejmě plácnu, protože z toho i tak budu mít 1000x víc, než doted vlastními silami a nebudu je brát za "příživníky"). (ale to je samozřejmě jen abstraktní příklad
A i v celém tomto žánru, i když je moje hudba lidmi co ji znají hodně ocenována, přesto borci ve stylu Rolanda Santé (i jeho mezinárodní obdoby), kteří jedou na jednoduchých syntákových new age padech a dávají tomu vznešená jména, obrazy a pohádky, mají za sebou distribuční labely, které se starají o propagandu, toho prodají nesrovnatelně víc ... Já ale na tuhle profesionální promo rovinu nemám čas ani kapacitu (ani schopnosti), to bych už nemohl vůbec hrát kdybych se tím musel zabývat ... (a to se podle mě týká i většiny jiných hudebníků)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 10 úno 2012 10:33, celkem upraveno 1 x.
finta je v tom ze s dnesnmi nastrojmi ktore su k dispozicii (komunitne servery, socialne siete, > DIGITALNA < distribucia), ked je tvoja tvorba dostatocne zaujimava a vycnieva z priemeru, tak predas XXXXXX kopii aj bez toho aby sa na tom prizivilo YYY ludi ktory si zhrabnu (minimalne) 60% zo zisku /tych 40% zisku pre autora, to si hodne velky optimista, realne pri vysokych nakladoch a > FYZICKYCH < nosicov ide autorovi ovela menej /
ber to tiez ako abstraktny priklad nemyslim konretne teba
ber to tiez ako abstraktny priklad nemyslim konretne teba
No to je ono: prodal BYS 2 mil. albumů, kdyby si to 1 990 000 lidí nestáhlo na warez forech ilegálně zdarma - a udělají to ne proto že by těch pár drobných neměli, ale JEN proto, že to jde a že to nikdo moc nehlídá ... Kdyby se to začalo hlídat, kdyby se udělaly opatření aby se to v takové míře nedělo, tak by na tom profitovali nejen hudebníci, ale i posluchači (hudebníci by měli víc času i prostředků na vytváření nové skvělé hudby)
- ReaktoplazmAR
toto je imho uplne v poriadku, umelec má mat tú možnost si vybrat. moj idealizmus v tejto diskusii spočíva v tom že na hudbu by sa malo v prvom rade stále pozerat ako na umenie a nie primárne ako na možnost zarobit (samozrejme sú aj "exotické" prípady, napr. to čo si spomínal v predošlom príspevku, ked človek skoro nemá na výber), rozhodne žiadne extrémy v zmysle všetko je všetkých a každý nech stahuje čo chce.. myslím že ked sa umelec rozhodne že svoje dielo dá za určitú čiastku, tak pokial sa to dá kúpit a je to v rámci mojich finančných možností tak by som si to mal kúpit a nie stiahnut. na druhú stranu ked niekto túži počúvat nejakú hudbu a nemože si ju dovolit, prípadne nemá to už kde kúpit, tak nepovažujem za trestný čin ked si to stiahne.syncro píše:dendy: To není řešení, ale sociální inženýrství. Je spousta muzikantů, kteří chtějí dělat hudbu a ne selfpromo. Já osobně jsem si hudbu (a nejen svoji) drahně let DIY systémem distribuoval sám, ale jsem docela rád, že to za mě dneska udělá nezávislý pidilabel. Mám plné zuby facebooků, soundcloudů, myspaceů a podobných nesmyslů, které mě jen zdržují od dělání hudby. Obchodních transakcí mám v práci dost, tohle je koníček. Proč nechceš přijmout jednoduchou myšlenku, že si každý svobodně může vybrat, jak to chce s obchodováním / neobchodováním své tvorby mít a ostatní to mají respektovat? Chceš to dát lidem volně ke stažení? Ok, nic ti v tom nebrání. Chceš to prodávat sám? Jdi a prodávej. Chceš, aby opruz s prodejem řešil někdo jiný? Najdi ho a poděl se s ním... Easy.
Jen můj názor, Saša
za krádež ale považujem to ked niekto cielene ripuje a zbiera kopie za účelom zisku
je to v ludoch.. ludi slusnosti represiami nenaucis, naucis ich to tak ze im poskytnes legalnu cestu ktora bude JEDNODUCHSIA nez ta nelegalna... ludia su proste hlavne lenivi... v opacnom pripade, ked pojdes len cestou represii a umelej snahy udrzat existujuci system - ludia si najdu iny sposob ...Ivo píše:No to je ono: prodal BYS 2 mil. albumů, kdyby si to 1 990 000 lidí nestáhlo na warez forech ilegálně zdarma - a udělají to ne proto že by těch pár drobných neměli, ale JEN proto, že to jde a že to nikdo moc nehlídá ... Kdyby se to začalo hlídat, kdyby se udělaly opatření aby se to v takové míře nedělo, tak by na tom profitovali nejen hudebníci, ale i posluchači (hudebníci by měli víc času i prostředků na vytváření nové skvělé hudby)
krasny priklad zaviedol Appstore .. pri tych cenach (1 EUR za hru) je piratstvo v tejto oblasti fakt MINIMALNE, v porovnani s PC hrami ktore sa pohybuju v mnohonasobne vyssich cenach ... netvrdim ze nieje vobec.. ale drviva vacsina ludi ma nahaku jailbreakovat a potom si stahovat tie hry - ked si ju mozu jednoducho za zanedbatelne malu cenu kupit .. je to vzdy o tom nastavit system tak technicky, aby nebolo uplne lahke o obist, a potom ponuknut LEGALNU cestu kde bude cena nastavena tak, ze pre cloveka bude proste jednoduchsie zaplatit a mat pokoj ...
bohuzial, cim vacsie represie zavadzas, tym zvysujes riziko ze sa najde zase niekto na strane druhej (na strane 'zakona') ktory tie represie zneuzije aj na nieco ine nez na co su primarne urcene .. aj to je v ludoch.. a specialne pravnici su VELKE k*rvy a vedia kazdu vetu v zakone 3x otocit tak ako sa im to zrovna hodi...
preto som proti ACTA ...
ty zastavas nazor ze represie su jedina spravna cesta a sucasny system distribucie diel tak ako je nastaveny je jediny mozny a spravny .. okay neberem ti ten nazor, aj ked si o nom myslim ze je uplne mimo... ja som sa tu snazil naznacit ze existuju aj ine moznosti, ktore si ty negoval.. ok.. je to tvoj nahlad na svet, ja si o nom myslim ze je komplet nespravny a uz z principu zly a chory .. to je nazor moj ..