Toto je vzkaz od Anonymous pro Anonymous. Copy>Paste

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
ReaktoplazmAR

Re: Toto je vzkaz od Anonymous pro Anonymous. Copy>Paste

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Ivo píše:
dendy píše:
bavime sa teraz o com ? hovoris o distribucii fyzickych nosicov a interpretov ako Lady Gaga, Madonna alebo David Guetta ? Tento biznis je ten o ktorom hovorim ze ked skape nebude mi to vobec vadit ..
No vidíš a to jsou věci , které zajímají 90% lidí, to o čem mluvíš ty (typ hudby), zajímá 1% lidí ... A proto chceš začít určovat pravidla pro ten zbytek, resp. nepravidla, aby ten zbytek skapal ? Zvláštní ...
Lady Gaga tiež može predávat mp3 len na svojej stránke, ludia ktorých to zaujíma si to nájdu :D :D
ja si myslím že tí čo majú v portfoliu tieto typy ako Lady Gaga pochovávajú hudbu ako umenie, jasné je tam určitá cielovka a oni len dávajú to čo ludia akože chcú, ale rozhodne sa nesnažia si to komplikovat v zmysle že miesto jedného univerzálneho balastu by ponúkali niečo pestrejšie, samozrejme preto že im ide predovšetkým o finančný zisk, balast sa hodí do rádia tolko krát až sa to ludom vypáli do mozgu a nakoniec sa može stat to že moje deti budú odomna pýtat 20 € na CD Lady Gaga :shock: (čo sa chvala bohu nestane lebo moje deti majú dost vyhranený vkus). možno som primitiv že si to takto zjednodušujem ale tak to vidím ja

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

dendy píše: ty zastavas nazor ze represie su jedina spravna cesta a sucasny system distribucie diel tak ako je nastaveny je jediny mozny a spravny ..
No to vůbec ne. Současný system distribuce děl, kdy 90% si lidé v pohodě stahují ilegálně zdarma, přesto, že podmínky použití díla jsou jiné, považuju za velmi nesprávný a nemožný :wink: Zvláštní jak mi stále vkládáš do ust úplně jiné věci než jsem řekl a myslel a ještě řekneš že to je zlé a choré ... Znovu tě odkážu na Sašův příspěvek ... myslím že to řekl maximálně výstižně .. jestli tomu nerozumíš tak se nedá nic dělat.

A asi žiješ v nějakém jiném světě nebo vesmíru. V tom , ve kterém žijeme my, není skoro nic podstatného necháno na lidech, ale je tu 1000+1 zákonů díky kterým společnost funguje. Není například ponecháno na ničí uvaze jestli tě může jen tak okrást nebo zavraždit nebo odevzdat či neodevzdat danové přiznání apod. Ty věci jsou dané a at se ti líbí nebo ne, musíš je dodržovat. A je to i ve tvém zájmu. Zákony se mohou měnit - ale způsobem, který je daný v základních zákonech dané země (ústava apod.)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 10 úno 2012 11:35, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

tych 90% mas z kadial ? nejaka seriozna statistika alebo len tvoj dojem ??

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Rozlišuj mezi statistickým konstatováním nebo obrazným (obojí může být v procentech) :wink:

No nic ... vyrážím do Bratislavy :wink:

dendy

Příspěvek od dendy »

ivo s teba by bol VYBORNY politik... podla mna by si tam nasiel velke uplatnenie... mas na to take predpoklady ako malokto .. chod do toho.. :-)

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

syncro píše:Napadlo někdy vaše "idealistické křídlo", že narozdíl od místní naivně-nekomerčně-intelektuální scény je spousta míst, kde je hudba normální řemeslo a ty lidi se tím opravdu živí? Nahrával jsem se zpěváky, pro které byla hudba poukázkou na cestu z ghetta. Když se narodíš na takovémhle místě, máš zhruba čtyři možnosti - celý život v dost nedůstojné porobě, krátká kariéra hustlera, kariéra hudebníka a mizivé procento případů lidí, kteří se vlastní pílí vypracují jinak. Peníze od producenta těmhle lidem pomáhají důstojně žít a živit rodinu. Producent vydělává peníze prodejem nahrávky (a samozřejmě na tom vůbec není škodný, ale tak to tam funguje). Za nahrávku mu platí peníze ti, kdo ji chtějí poslouchat. Co se asi stane, když si ji stáhnou bez placení? Artista na konci prostě nemá na živobytí a může jít hustlit... Na jedné straně jsou samozřejmě všichni rádi, že jejich hudbu poslouchá spousta lidí, ale když u toho umírají hladem (a mnohdy nejen obrazně), tak jim to na idealismu moc nepřidá... Tohle není svět velkých korporací a nikdo se v něm nesnaží budovat novou totalitu. Takže vaše salónně levicové přesvědčení (které respektuji a neříkám to nijak pejorativně) tady naráží na poměrně drsnou realitu...

Mě osobně je jedno, jestli si někdo moji hudbu stahuje. Ale já se můžu slušně živit něčím jiným a muziku mám jako koníčka. ACTA a jakékoli další redundantní omezování svobody nepodporuji, ale dávám ke zvážení, jestli je potřeba si omlouvat krádež tím, že je to vlastně boj za svobodu a přidávat k tomu všechny ty dialektické demagogie. Není náhodou svobodou každého, jestli za výsledky své práce chce materiální odměnu a nebo je dá lidstvu volně k dispozici? Kdo jste, abyste za něj tohle rozhodli... Já tohle považuji za zásadní disrespect, bomboclaat.

Netvrdím, že nemáte svoji pravdu a rozhodně se nestavím na stranu nějakých hudebních mafií, ale zkuste se oprostit ze škatulky "hudbu dělají obývákoví nadšenci jako já z přetlaku radosti a inspirace" a popřemýšlejte nad tím, co jsem napsal. Boom!

Jen můj názor, Saša
premyslim(predpokladam ze se to tyka i me kdyz oslovujes idealisticke kridlo:) a nevidim nikde rozpor s tim co jsem napsal(popisoval jsem realne funkci system kterej dokaze dostat penize k autorum a imho lip nez jak je to dnes kdyby se stal hlavnim systemem prodeje, coz si myslim ze stejne driv nebo pozdeji prijde)..naprosto souhlasim s tim co pise ivo a ted ty aby si kazdy stanovil jestli chce svoje veci davat zadarmo nebo prodavat a zakolik... plne to respektuju...

ve skatulce "hudbu dělají obývákoví nadšenci jako já z přetlaku radosti a inspirace" nejsem coz uz jsem popisoval vejs, myslim ze tenhle system muze fungovat od tech nejmensich lokalnich kapel ktery se jenom prizivujou po popstars...a kradez si bojem za svobodu rozhodne neomlouvam, sice souhlasim s dendym, pytkinem a spol ze zkopirovani dila neni totez co kradez, ale porad si myslim ze je to spatne..jak tady ivo daval priklad s tramvaji to je presne ono...rekli by jste jizde na cerno kradez? stahovani je prave spis ta jizda na cerno. ale to je jen slovickareni, to asi neni to podstatny

zkratka v jinym systemu prodeje vidim prunik presne mezi tim nasim idealem a tvoji drsnou realitou.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

uz to inde dal EXCOM ale hodi sa to aj tu :

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/214-plan ... ijeti-acta

zaujimavy je nazor z reakcie :

#6 Pafik 2012-02-09 08:30
Kdyby jste furt všichni nevytahovali "Svobodné sdílení" a podobné kraviny a místo toho našli lepší argumenty, třeba by se tomu dalo zabránit. Tuhle jsem koukal na živou diskuzi (idnes), kde každá strana měla svůj názor a nebyli připravení na žádný kompromis. Btw: Provozovatel serveru JE zodpovědný za nelegální obsah o kterém VĚDĚL už teď. Takže pokud ho OSA nebo někdo jiný upozorní a on to smaže, je to ok, pokud nesmaže, tak má problém. ACTA to mění tak, že provozovatel je zodpovědný za veškerý obsah. Zde je ten problém, někdo Vám do komentářů hodí odkaz: http://uloz.to/xAE3n2J/machinae-suprema ... d-2010-rar dokuď o něm nevíte, je to ok. Po přijetí ACTA už máte problém teď. ISP dokonce má povinnost Vás odpojit pokud na to přijde.

Mozno uz IVO pochopi , co nam vadi na ACTA ..

dendy

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše:Mozno uz IVO pochopi , co nam vadi na ACTA ..
On to davno chape co nam vadi.. on si len mysli ze my sa mylime a on ma pravdu :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/214-plan ... ijeti-acta

dost velke peklo... ono je to s tym ACTA v skutocnosti este desivejsie a nebezpecnejsie nez som si myslel ..

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

mne jen zustava rozum stat, proc s nim ztracite tolik casu?!?, dendy do rekl dobre, idealni politik (lehce zkorumpovatelny navic...)

Symphonic

Příspěvek od Symphonic »

Souhlas se syncro+Ivo.

Také jsem v kategorii těch, na nichž parazitují černí pasažéři :D

syncro

Příspěvek od syncro »

hombrefeo: ad "lehce zkorumpovatelný" Ivo - važ slova, tohle je bez důkazů jenom hodně ubohá a zákeřná urážka. Nemáš argumenty nebo nechceš ztrácet čas - tak buď radši zticha, než plivat takhle jedovaté sliny...

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

nemam zapotrebi nikoho urazet. pockam si, az se projevi sam.
navic vychazim z logickeho predpokladu, ze politik uprednostnujici sve vlastni zajmy, je snaze temito faktory manipulovatelny, tot vse.
ostatne vetsina z nas by si v zajmu sveho vlastniho prospechu dokonce rada nechala vstipit nejakou tu "strategii" ku prospechu demokracie kdekoliv na svete.
Naposledy upravil(a) hombrefeo dne 11 úno 2012 18:01, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

syncro píše:hombrefeo: ad "lehce zkorumpovatelný" Ivo - važ slova, tohle je bez důkazů jenom hodně ubohá a zákeřná urážka.
v tomto suhlasim, tiez si myslim zase treba trosku respektu aj ked ma niekto iny nazor... to bolo fakt nemiestne...

dendy

Příspěvek od dendy »

neviem ci by sa nemal,preventivne tento thread zamknut, aby to tu neskomcilo fakt ako zumpa...

Odpovědět