Ivo píše:Dendy, já zarputile nebojuju, jen se celkem logicky a přirozeně ptám ... Zmíněné analýzy (z okruhu "anonymous") nejsou myslím úplně nestranné a jsou asi trošku (dost) přizpůsobeny vlastním zájmům a snaží se to sugerovat jiným

existují zase jiné analýzy, které říkají něco úplně jiného (a jsou z celkem nezávislých zdrojů).
LOL ja uz sa len smejem

))) to je tvoja obvykla forma argumentacie - analyza ktora je v rozpore s tvojim presvedcenim je zaujata, analyza ktora podporuje tvoje prescedcenie je nestranna

)))) hehe ty si to asi neuvedomujes ale toto robis vzdy a stale v kazdej diskusii ... to je naozaj tvoj standartny argument, ja uz vzdy len cakam kedy to vytiahnes preto sa uz ani nesnazim pastovat ti nejake linky a citaty ... to je ako hadzat hrach o stenu...
Ivo píše: A přitom v porovnání s mnoha jinými, opravdu nefér, svinskými a odírajícími věcmi z našeho denního života, je tohle jen nepodstatný detail .
v tom sa jedoducho nezhodneme.. dokazes pochopit ze jednoducho existuju ludia pre ktorych na rozdiel od teba toto NIE JE nepodsatny detail ?
Ivo píše:
Tys to nezažil, ale připadne mi to úplně stejný osvědčený styl a princip jako svého času Charta 77. Všichni to odsuzovali, bojovali proti tomu, dělali petice, poukazovali na zlé štvavé vysílačky Hlasu Ameriky a Svobodné Evropy atd.
nezazil ale velmi presne viem o com bola Charta 77 - a ak sa tu snazis spravit metaforu medzi komunistami organizvoanym akozeodporom k charte a medzi prirodzenym odporom ludi co maju vstak k slobode informacii na insternete k Acte, tak to je VELMI nepodarene prirovnanie ...
Ked uz sme pri tom, ovela rozumnejsie by bolo pouzit oznacenie ako urcite forma Charty77 pre dnesne hnutie Anonymous (aspon tu jeho cast ktora sa venuje problemom ako Acta a dalsim)...
Ivo píše:
Ale vůbec to neřeší nic z toho co by se mělo řešit - tj. jak nově a rozumně postupovat v případě autorsky chráněného obsahu a jeho sdílení. Tak aby to bylo i v zájmu autorů (těch , kteří to vytvořili) a aby se na tom nelegálně a pokrytecky neobohacovali parazité a handlíři. Ty si myslíš že tato situace je dobrá, já si myslím že z mnoha reálných důvodů není ...
nieje dobra.. problem je ze ACTA to neriesi tiez.. pre ACTA je to len zamienka na uplne ine velmi nebezpecne riesenia ...
Ivo píše:
Můžeš naznačit co ty osobně bys konstruktivně v této oblasti konkrétního navrhoval, jaká pravidla a praxi (já už jsem to dost podrobně naznačil před nějakou dobou)
Urcite by som nesiel formou represii ktore dokonca moze vykonavat priamo nejaka organizacii mimo ramec policie, prenasia dokazneho premena na obvineneho (defacto prezumpcia viny), atd atd... (presne o tom je ACTA)
ja by som siel cestou zjednodusit sposoby ako si moze clovek legalizovat diela (hudbu/filmy), nizsie ceny, jednoduchsi sposob ako nakupovat ... ludia su lenivi.. ak bude sposob a cena rozumna a kompromisna a nebude sa im uz oplatit hladat po forach tu stpravnu linku na werez verziu a potom po stiahnuti nadavat ze to nieje ono alebo to nieje v dobrej kvalite - tak ten sposob vyuziju...
uz som to tu raz povedal - Appstore co sa tyka aplikacii ukazal spravnu cestu, skutocne nizke ceny neznamenaju pre vyrobcu nizsi zisk, skorej naopak vdaka enromnemu narastu predajnosti (desiatky milionov predanych kopii Angry Birds) a tiez extremne jednoduchy sposob nakupu... v iTunes music store sa im to nedari az tak dobre - moj nazor je ze koli cene - (aby bola cena 1 skladby porovnatelna s cenu 1 aplikacie mi pride absolunte neprimerane)... 10 EUR / album mi pride neprimerana cena, ked mozu byt v appstore aplikacie ktorych vyvoj trva porovnatelne (alebo viac) ako vytvorit 1 album za 0.75 EUR potom nechapem preco aj ten album by nemohol stat rovnako...
takze ak to mam zhrnut :
- zrealnenie ceny autorsky diel (prosimta nevytahuj ze je vec autora kolko si za dielo zapyta, realne rozumny clovek vie ze o tomto autor pokial si neriesi distribuciu sam nerozhoduje)
- presunutie podiel na zisku z predaja vacsinovo k autorovi - to by pre mna osobne bola najzasadnejsia motivacia - keby som videl ze autorovi pride povedzme 70% z ceny (ako je to pri aplikaciach), tak mi mozno ani nevadi o nieco vyssia cena .. takto ked viem ze 80-90% z ceny 'zozeru' paraziti a autorovi konecnemu sa dostane len mala ciastka, fakt nemam chut financovat tychto parazitov ..
- zjednodusenie dostupnosti, formy, sposobu nakupu (nastroje uz su naznacene, niektore viac ci menej funguju, je len treba dotiahnut detaily.. appstore je dobry vzor)
- motivovat k nakupu pridanou hodnotou (autori mozu poskytovat k legalnej kopii pristup k nezverejnenym dielam, nahlady k zatial rozpracovanym dielam, zlavy na dalsie diela, moznost hodnotit diela/bodovat diela priamo v mieste/prostredi kde realizujem nakup ... atd atd - opat technicky sposob realizacie to by bolo na velmi dlhu diskusiu ja len predostieram napad - tak sa toho prosim nechyt a nezacni tahat za slovicka ako sa to neda)