Vaše deska roku 2010!
Vaše deska roku 2010!
Ahoj, Rok 2009 je definitivně za námi a tak mě napadlo udělat toto téma.
Myslím že za minulý rok se vyklubalo hodně slušných desek a když se dělají ankety u Pitchfork apod. proč ji neudělat tady.
Jistě máte každý nějakáho svého favorita, kterého jste měli v přehrávačích nejvíce a zajímá mě který to u Vás vyhrál.
Za mě je to Debutová deska Fever Ray. Edit 2011: přepsal jsem název threadu o jedno čísilko, abych nezakládal zbytečně nový.
Pokračování za 2010 je na čtvrté straně.
Myslím že za minulý rok se vyklubalo hodně slušných desek a když se dělají ankety u Pitchfork apod. proč ji neudělat tady.
Jistě máte každý nějakáho svého favorita, kterého jste měli v přehrávačích nejvíce a zajímá mě který to u Vás vyhrál.
Za mě je to Debutová deska Fever Ray. Edit 2011: přepsal jsem název threadu o jedno čísilko, abych nezakládal zbytečně nový.
Pokračování za 2010 je na čtvrté straně.
Naposledy upravil(a) c9000 dne 11 led 2011 19:54, celkem upraveno 1 x.
Re: Vaše deska roku 2009!
Uz sem ho tu parkrat cpal... ale on se mi udrzel v playlistech dlouho a furt me bavi jako jedna z mala veci posledni doby.
Jon Hopkins : Insides
http://www.freemusic.cz/clanky/6675-jon ... sides.html
Jon Hopkins : Insides
http://www.freemusic.cz/clanky/6675-jon ... sides.html
Tafrob - Sup
Zdejší osazenstvo to asi nenadchne, ale mě tohle album baví už měsíc a ještě asi tak půl roku bude
Tenhle rapper prostě rapuje o životě, bez nadsázky. Co říká, tomu věřím. Nevymýšlí si, atd.
Což se o albu Rytmus - Král vůbec říct nedá... To je zklamání roku 2009 pro mě.
Zdejší osazenstvo to asi nenadchne, ale mě tohle album baví už měsíc a ještě asi tak půl roku bude

Což se o albu Rytmus - Král vůbec říct nedá... To je zklamání roku 2009 pro mě.
air: love 2. nijak nevycnieva nad ostatne radovky, ale mam pocit ze v 2009 som fakt nic lepsie nezachytil. dost chudobny rok, aspon u mna.
- ReaktoplazmAR
mna dost baví "Urban Night Motifs" od Heimstatt Yipotash
http://www.discogs.com/Heimstatt-Yipota ... se/1963430
http://www.discogs.com/Heimstatt-Yipota ... se/1963430
Pro me je absolutni vitez Dredg
Deathstars - Night Electric Night
Jsou to komedianti a zdá se, že se (díky bohu) neberou moc vážně. Popmetal, ale hezky se mi to poslouchá...
Jsou to komedianti a zdá se, že se (díky bohu) neberou moc vážně. Popmetal, ale hezky se mi to poslouchá...
Ja som tiež nič nové nezaznamenal, čo by ma nejako zvlášť zaujalo. A tak som objavoval dávno objavené. Konkrétne som si dával dokopy platne Pink Floyd a každej som sa venoval zvlášť. Objavil som na nich viac nového, ako dosť...
aj na momentary lapse of reason?dano píše:Ja som tiež nič nové nezaznamenal, čo by ma nejako zvlášť zaujalo. A tak som objavoval dávno objavené. Konkrétne som si dával dokopy platne Pink Floyd a každej som sa venoval zvlášť. Objavil som na nich viac nového, ako dosť...

z toho co se mi dostalo k usim a co si vybavuju:
minus8 - slow motion
minus8 - slow motion
Hmmm
ked sa tak zamyslim, 2009 ma fakt moc nezaujal. Co je vsak zaujimave, dal som sa viac na pocuvanie amaterskych kapiel. Mnohe su prave odtialto z ezone, nielen kapely, ale aj jednotlivcov a pod. Nechcem a nemam v umysle aby to vyznelo nejak blbo alebo inak "nepochopene", pripadne vtieracsky. Hoci ani jeden z tych projektov nevysiel ako "deska" istym sposobom obohatili a dali ten zazitok z poslechu ako kedysi mi davali kapely, muzikanti, producenti, djs apod., ktori su profici s deskami.
Zacal som pocuvat a ten zazitok mi dali napr. Kexikov Spaceorder, Danov Arwen, Amorph-ovnarez, Dendyho psytrial, Lunar5 a ost. co tu dali svoje ukazky. Facsinuje ma kombinacia svojskej originality a zaroven akasi snaha (alebo zamer) neuniknut do dimenzii ponatia vlastnej tvorby bez ohladu na bezneho posluchaca. Viac ma inspiruje, "sebazlepsuje" pocuvanie takejto muziky ako profikov. A preco?
pretoze originalitu profikov pozna vela ludi, a ked si nieco "vezmem", nejaky kusok inspiracie, nik mi nepovie "znie to ako xyz" co ma vie vzdy nasrat
Tolko strucne odo mna
ked sa tak zamyslim, 2009 ma fakt moc nezaujal. Co je vsak zaujimave, dal som sa viac na pocuvanie amaterskych kapiel. Mnohe su prave odtialto z ezone, nielen kapely, ale aj jednotlivcov a pod. Nechcem a nemam v umysle aby to vyznelo nejak blbo alebo inak "nepochopene", pripadne vtieracsky. Hoci ani jeden z tych projektov nevysiel ako "deska" istym sposobom obohatili a dali ten zazitok z poslechu ako kedysi mi davali kapely, muzikanti, producenti, djs apod., ktori su profici s deskami.
Zacal som pocuvat a ten zazitok mi dali napr. Kexikov Spaceorder, Danov Arwen, Amorph-ovnarez, Dendyho psytrial, Lunar5 a ost. co tu dali svoje ukazky. Facsinuje ma kombinacia svojskej originality a zaroven akasi snaha (alebo zamer) neuniknut do dimenzii ponatia vlastnej tvorby bez ohladu na bezneho posluchaca. Viac ma inspiruje, "sebazlepsuje" pocuvanie takejto muziky ako profikov. A preco?

Tolko strucne odo mna

Ja ani neviem , ci som pocul daku dosku z roku 2009 .. ja tak nejak ked sa mi nieco paci , tak to pocuvam a ked sa mi nepaci tak to nepocuvam .. a neriesim z akeho roku to je ..
Zajímavý názor,
Je fakt že se dle mého názoru pár lidí tady z fora posunulo slušně dopředu za poslední rok ale nespozoroval jsem skoro u žádné ze skladeb tady, to že bych si ji kdy pustil sám od sebe znovu a to je u mě naprosto zásadní. A to se dík bohu děje u jiných desek a nemusí být nijak profi ani světová jména, například Machinarium Soundtrack od T. Dvořáka, nebo Mythematicu poslouchám často. A to jsou české louky a háje. O to větší z toho mám radost, že se i v naší malé zemičce dělá el. hudba na úrovni. Tím nechci nijak atakovat Tommyho názor, v podstatě s ním souhlasím.
Je fakt že se dle mého názoru pár lidí tady z fora posunulo slušně dopředu za poslední rok ale nespozoroval jsem skoro u žádné ze skladeb tady, to že bych si ji kdy pustil sám od sebe znovu a to je u mě naprosto zásadní. A to se dík bohu děje u jiných desek a nemusí být nijak profi ani světová jména, například Machinarium Soundtrack od T. Dvořáka, nebo Mythematicu poslouchám často. A to jsou české louky a háje. O to větší z toho mám radost, že se i v naší malé zemičce dělá el. hudba na úrovni. Tím nechci nijak atakovat Tommyho názor, v podstatě s ním souhlasím.