"Vidite" zvuk jako barvy?
Obcas ve me hudba vyvolava pocit barvy, vyjimecne tu barvu pak mam i v zornem poli, jako kdyz se vzbudite ze sna a porad vidite snove obrazy (za strizliva, pokud se do poslechu opravdu polozim).
Nenazval bych to halucinaci, je to spis relaxacni zazitek ze ktereho se velmi snadno "proberu".
Co ve me hudba vyvolava vzdy je nejaky pocit - libi, nelibi, nabiji, vysava, uklidnuje, inspiruje, vytaci....ale rec byla o barvach.
Nenazval bych to halucinaci, je to spis relaxacni zazitek ze ktereho se velmi snadno "proberu".
Co ve me hudba vyvolava vzdy je nejaky pocit - libi, nelibi, nabiji, vysava, uklidnuje, inspiruje, vytaci....ale rec byla o barvach.
A jejda zas jeden vyucenej machr...slami píše:Ahoj, ja jsem malir a 5. rokem studuji klasickou malbu. Skladam si take svoji vlastni hudbu. Ale nikdy se mi nestalo abych pri poslechu urcite frekvence(nastroje) videl nejakou barvu. Ja hudbu vnimam zasadne abstraktne podle pocitu. Je ale fakt, ze pri nizkych frekvencich (traba u mocne basove pasaze v drum and bassu) mam pocit, jakoby se vsechno zserilo a potemelo, zatimco pri vyssich pasazich je vse jasnejsi. Pro ty, co si mysli, ze jsem barevny amater: www.marek-slavik.cz (me stranky s obrazy)