zvazujes, ze bys dodelal skladbu? :]Cyril píše:jako kurvy? nebo jak tomu mam rozumet?Fractal píše:pořadatel jim zaplatí ... holky
Vývoj hudebního trhu - téma v HN 24.1.11
-
- Profesionál
Re: Vývoj hudebního trhu - téma v HN 24.1.11
Fractal: Predpokladam, ze mluvis o kapele typu No Name nebo Rybicky 48, protoze mala punkova (opravdu punkova) kapela bude rada, kdyz ji poradatel zaplati tu cestu a pivo. A bude jeste velice rada, ze si muze zahrat nekde jinde nez ve svym rodnym meste 

Fractal: 100 Eur na hlavu v malé punkové kapele? Buď jsou na tom malé punkové kapely zatraceně dobře, nebo říkáme punk něčemu diametrálně odlišnému. Znám pár HCčkářů, hrajou za cesťák a zvou se víceméně navzájem. Na reggae scéně to není o mnoho lepší. I v ostatních žánrech lokální kapely tady na karlovarsku v podstatě nedostávají ani 100 Eur na kapelu, natož na hlavu... I většina celostátně známých kapel se svým hraním rozhodně neuživí... Něco málo reálných peněz je v barovkách a svatbovkách/zábavovkách, ale to je úplně jiná story.
Mám docela dost známých muzikantů ze zahraničí, nadávají vlastně úplně stejně. Z hudební branže se prostě kompletně vypařily výnosy. Sice se hodně snížily i náklady, ale kde nejsou tržby, není ani zisk...
Jen můj názor, Saša
Mám docela dost známých muzikantů ze zahraničí, nadávají vlastně úplně stejně. Z hudební branže se prostě kompletně vypařily výnosy. Sice se hodně snížily i náklady, ale kde nejsou tržby, není ani zisk...
Jen můj názor, Saša
jestli pocitam dobre, tak 100 EUR je zhruba 2 a pul tisice kč... no dobre myslel jsem opravdu kvalitni punk... jasne ze v pripade nejakych nedospelych tankistu punkistu, kteri opravdu hrat neumi a delaji jenom svandu ze sebe a dobre bavi, tak je ta 5tistoFka pak zaslouzena (tj cesta a pifka plus nejaky ten cesky rumicek)
jinak si nemyslim ze by to byla nejaka tragedie, tezko se jakykoliv muzikant uzivi pouze hudbou pokud neni:
phil collins
hrac filharmonie a ti si taky berou puluvazky v hudebkach
psavec nespavec.. jako ja (:D)
atd...
no kazdopadne pokud si opravud dobrej (a na tomhle foru par svetovych djju a producentu je - nebudu jmenovat, vime vseci o kterych zhruba mluvim), tak ti ne-moc-vysoky-aninemaly-vydelek z prodeje desek a z vytrzku na akcich dovoli soustredit se jenom na tvorbu
je ale mit dobre neco v zaloze, muzou se ti zesrat usi, oslepnes, nevim, prejede ti ruce parni valec no a si v riti
taky ti muze rupnout v bedne a nekoho poslat do dálav komatu v hospodske pitce.. nebo rvacce (to se stava casto)
- takze pak muzes byt jeste: zpevak (existuje autotune a kompressor s eqalizaci, fakt!), bubenik (s parnevalcovyma rukama se placa dobre), violista (kdyz budes hrat oslepen a uplne hluchy nikdo nic nepozna), matematik (ve skutecnosti se v matice jenom pricita) nebo ucitel - kdo umi ten uci!
jinak si nemyslim ze by to byla nejaka tragedie, tezko se jakykoliv muzikant uzivi pouze hudbou pokud neni:
phil collins
hrac filharmonie a ti si taky berou puluvazky v hudebkach
psavec nespavec.. jako ja (:D)
atd...
no kazdopadne pokud si opravud dobrej (a na tomhle foru par svetovych djju a producentu je - nebudu jmenovat, vime vseci o kterych zhruba mluvim), tak ti ne-moc-vysoky-aninemaly-vydelek z prodeje desek a z vytrzku na akcich dovoli soustredit se jenom na tvorbu
je ale mit dobre neco v zaloze, muzou se ti zesrat usi, oslepnes, nevim, prejede ti ruce parni valec no a si v riti

taky ti muze rupnout v bedne a nekoho poslat do dálav komatu v hospodske pitce.. nebo rvacce (to se stava casto)
- takze pak muzes byt jeste: zpevak (existuje autotune a kompressor s eqalizaci, fakt!), bubenik (s parnevalcovyma rukama se placa dobre), violista (kdyz budes hrat oslepen a uplne hluchy nikdo nic nepozna), matematik (ve skutecnosti se v matice jenom pricita) nebo ucitel - kdo umi ten uci!
jo a jeste muzikolog, muzikoterapeut, muzikpoustec, muzejnik, muzikologista, muzikopraxeolog, muzikopsychopat a muzikovyvrhel (trochu si prihreju slepici polivcicku - mam to stesti ze jsem od vseho trochu)
... jo a stesti! no malem bych na tu kurvu nevdecnou zapomnel
jo a kura vedeliste ze hudba je komunikacni prostredek, dokonce funguje jako dohodnuty (vetsinou predem) dynamicky se rozvijejici protokol, jazykovy kod, socialni konstrukt... tedy kazdy druhy muzikant funguje jako prekladatel, nejlepe jako odbornik pro preklady v bribuznych oblastech (IT, MATIKA, JAZYKY, ROMANY, PIczOVINY)Fractal píše:jo a jeste muzikolog, muzikoterapeut, muzikpoustec, muzejnik, muzikologista, muzikopraxeolog, muzikopsychopat a muzikovyvrhel (trochu si prihreju slepici polivcicku - mam to stesti ze jsem od vseho trochu)
jo a za preklad treba jenom 50ti stranek neni malo penez, si predstav, ze si beres 250 za stranku!
zacal si trpiet samomluvou ?!?!? Fakt vyrad rychlost , ako ti uz inde radil Kermitak ..
Hele ty !! Vylez z Fractala a vrať ho zpátky !
me furt nekdo posila do doktora, to je hruza... minule sem rozbrecel psychologa, pak sem udelal zkousku z psychologie bez pripravy za jedna a rozbrecel jsem ho znovu nedavno, uz tam nejdu ma ze me strach
toz slibuju ze uz budu hodny, nebo mi dejte rovnou ban at tu nemusim uz ztracet cas
toz slibuju ze uz budu hodny, nebo mi dejte rovnou ban at tu nemusim uz ztracet cas

-
- Profesionál
hehe, docela se mi to tvoje srotovani zacina libit, je to zabavny. i kdyz si umim predstavit, ze tvoje offtopikalni rozsafnost ti nebude u moderatoru trpena..Fractal píše:me furt nekdo posila do doktora, to je hruza... minule sem rozbrecel psychologa, pak sem udelal zkousku z psychologie bez pripravy za jedna a rozbrecel jsem ho znovu nedavno, uz tam nejdu ma ze me strach
jasne ze jde o srandu.. o co jineho
Fractal: o manickou fazi? (to byla jen sranda - co jinyho)
Co asi bude onen tajemný "dárek" PirateBay pro mezinárodní hudební průmysl? Tipuji VELKOSTAHOVNU 
http://www.diit.cz/clanek/the-pirate-ba ... rek/37719/
Saša

http://www.diit.cz/clanek/the-pirate-ba ... rek/37719/
Saša