V poslední době Thomanna dost skřípali (naposledy co vím dostal ultimatum od Quested a za pár dní se zcivilizoval

takže už nedělají takové cenové podlézání ...
Showroom s mikrofony, preampy atd. nemá samozřejmě až takový smysl. Mít si možnost v dobré akustice a v klidu poslechnout a porovnat různé monitory už myslím zajímavé je ... a řekl bych že často dost vzácné ...
Já osobně mám při jakémkoliv nakupování rád osobní přístup někoho zkušeného a velmi rád ho ocením. Když jsem chtěl v zimě upgradovat lyže, tak jsem zavolal do pár shopů, ve dvou toho moc nevěděli a ve třetím mi člověk 20 min nadšeně líčil jak ty lyže všechny testovali atd. a které by mi z těch všech doporučoval. V jiných shopech ty lyže měli levněji, ale rád jsem to koupil tam ... Podobně když jsem pořizoval foťák, TV atd.
Co mi u českých atd. shopů trochu chybí je reálná zkušenost a nadšení prodávajících. Když jsem si kdysi slavnostně kupoval svůj první velký mikrofon (U87) tak mi oznámili, že
zboží mi pošlou v úterý ... Říkal jsem si jaké "zboží" ? Snad krásný mikrofon ne ? Pro tyhle prodejce jsou to položky v ceníku a posílání krabic. Když bych zavolal do mega firem jako Prodance atd. tak se dovolám na nějakou sekretářku nebo obchodního referenta a o dané věci se nedozvím nic, dostanu jen fakturu, automatické maily o zasílání atd. ... Konekonců ani v Thomannovi ... to jsou pro ty lidi všechno položky, krabice, zboží, shipping atd. Kdysi jsem se kdysi v Thomannovi na něco chtěl zeptat ohledně věci o kterou jsem měl zájem ... moc jsem se toho nedozvěděl., resp. nic. Nebo Praha Music Center když ještě byli distributoři REMO - kdykoliv jsme něco potřebovali, tak nám poslali excelový soubor s kódy. Co ty jsou nástroje jsou, jak vypadají, jak se od sebe liší atd. neměli ani tušení. Ani jak se jmenují. Bylo třeba jen zadat kód, skladník to vyskladnil a bylo

Takže když třeba potřebuju poradit o věcech, o kterých sám moc nevím (třeba něco na live atd.), zavolám safovi, ten mi podá skvělé zkušené informace a samozřejmě to od něj koupím. A nebudu surfovat kde to mají levněji
Nedávno jsem chtěl koupit USBpre2, zkusil jsem nejdřív od CZ zástupce, ale zjistil že tudy cesta opravdu nevede, objednal v Anglii a bez problému to tady za chvíli bylo ...