Bezdratova mys

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
michael

Re: Bezdratova mys

Příspěvek od michael »

Magic mouse mam uz cez dva roky. Ak to nejako nezlepsili, tak baterky v tom vela nevydrzia. Kupil som si aj tie na bezdratove dobijanie, takze to nastastie uz neriesim, ale tiez to stalo okolo 50 eur, ak si dobre pamatam. Pod windows nechodi uplne idealne, asi to nemaju uplne odladene. Musim sa priznat, ze som si na nu ale uplne nezvykol. Na macbooku robim radsej na trackpade a k iMacu som si nakoniec kupil laserovu logitech, kedze sa obcas prepinam aj do win.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mne doma vydrzia baterky tak pol roka .. v praci , kde sa pouziva omnoho viac , vydrzia tak dva mesiace .. mne to pride celkom v pohode ..

michael

Příspěvek od michael »

tak to mozno uz zlepsili nejakym updatom, alebo novou reviziou. Mne to vydrzalo tak 3 tyzdne. Preto som nakoniec kupil toto
http://www.mobeetechnology.com/the-magic-charger.html

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

diky vsem.

v nejakych testech, co jsem ruzne cetl, ta magic mouse nevychazela moc dobre, mate zkusenost treba s timhle? http://www.alza.cz/microsoft-arc-mouse- ... 196741.htm

ja docela pouzivam mousewheel s diskretnima polohama pro zmenu hodnot v softwaru (ale nesmi bejt moc tuhy). tyhle novy mysi to, pokud se spravne koukam, zadna nema. :/

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to vacsinou len suchas prstom ..

klingáč

Příspěvek od klingáč »

dendy píše: nikdy som nemal model ktoremu by baterka vydrzala viac ako 2 tyzdne intenzivneho pouzivania, no fakt ze len same problemy ked tak spominam :-))
Hm, tomu nerozumiem. Používam praobyčajnú myš http://www.alza.sk/logitech-m175-cerna-d327333.htm , baterka vydrží podľa intenzity používania min. 3 až 6 mesiacov. Detekcia bez problémov - hocikam som ju pichol.. :-)
Vyberal som ju tak, že bola lacná a bola aj v červenej variácii..

dendy

Příspěvek od dendy »

a sedis denne aj 10 hodin za pocitacom ? :-) inak presne tuto som mal tiez, tato bola asi fakt najlepsia z tych co som mal ked som este na windoze fical... ale 3 mesiace ani nahodou... ani omylom, ani polku z toho

STi

Příspěvek od STi »

mne vydrzala magic mouse cca mesiac, ale nikdy som ju nevypinal
FB | SC | T

dendy

Příspěvek od dendy »

tak to je zaklad - na noc vypinat .. alebo potom k magicmouse mat tu bezdrotovu nabijacku a odkladat na noc mysku na nu - potom ti vydrzi naveky bez nabijania :))

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Budem trocha offtopic a oponovat, ale snad nevadi. Robim s Macmi od roku 1995 a vsetky mysky co tam boli (jednotlacitkove na Macintosh Quadra 950 (Motorola 68040 CPU) alebo PowerPC (RISC CPU), potom okruhle mysky na iMac ci Mac G3/G4, neskorsie priesvitne mysky pre silver Mac G4 a G5) su najhorsie mysky s akymi som kedy robil. Tu novu bezdratovu nevynimajuc (mam asi velke ruky). Ja pouzivam tuto a som s nou maximalne spokojny uz 5 rokov:
http://www.ldlc.com/fiche/PB00022858.html

Nie je sice bezdratova, ale mam ju do monitora, takze mi nezavadza pri klavesnici alebo sa netaha dole kabel do kompu.

KonradOx

Příspěvek od KonradOx »

Používam toto
http://superapple.cz/2009/09/logitech-m ... e-bt-mysi/
žiadny lag, akurát do desktopu potrebuješ bluetooth. Na druhej strane, k notebooku nič, už majú všetky BT integrovaný. Je rozpoznávaná automaticky po štarte, baterky sú pre mňa výhoda. Dá sa prepínať tuhosť stredového kolečka, dá sa s ním listovať aj doprava a doľava a v priloženom softvéri nastaviť funkčnosť všetkého. +je tam jedno konfigurovateľné tlačidlo naviac.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

v zivote som magic mouse nevypinal .. vydrzi tak dlho , ze v tom nevidim ziaden zmysel ..

demsky : ono je to asi individualne .. mne apple mysky nikdy nevadili .. vzdy sa mi zdali fajn .. prave naopak vsetky tie logitechy mi prisli na nic ..

Settler

Příspěvek od Settler »

Ja to mam naopak.. potrebuju vetsi mys a s apple mouse bych si asi ukroutil prsty a upadly mi ruce.. tzn. resit bezdrat pro me byl obrovsky problem, protoze vsechny ty BT mysi apod. jsou jak pro maly deti.. nevim proc se male mysi rika notebookova.. jako by notebooky byly urceny pouzde detskym packam.. vse vetsi stoji tisice..
Nakonec jsem vyuzil slev poslednich Logitechu a koupil G700.. vydri par dni.. baterku zere dost.. konec koncu urceni je trochu jine, nez jen tak klikat v oknech.. je k ni ale kabel, takze ho mam vytazeny za stul a proste ji jednou za cas pripojim na 3 hodky na drat..
V kazdem pripade.. je hodne presna.. slape obecne jak hodinky.. na prvni pohled jde videt a ochmatat, ze to neni mys na pul roku.. a tlacitka, ty me bavi, protoze jsou plne programovatelna, vcetne scriptu..

dendy

Příspěvek od dendy »

settler, demsky: ide o to ze magicmouse sa drzi trosku inak ako bezna mys... pri nej naopak vacsie ruky (hlavne dlhsie prsty) su podla mna vyhodou... pri klasickej mysi som bol zvyknuty mat ruku celou vahou polozenu na mysi prsty viac zohnute... tento "zlozvyk" mi presne zo zaciatku robil pri magicke proble, az som obcas chytal krc do ruky, zdala sa mi mala, prilis plocha

potom som zistil ze ju musim drzat inak - mat ruku viac vystretu, polozenu palcom a prstenikom s malickom a zaaciatkom dlane na stole - a myska je len z polovice zasunuta pod dlan - ale dlan sa o nu neopiera.. je to prostre trosku iny styl drzania.. ked sa drzi spravne, tak s nou moze mat praveze problem clovek co ma moc malu ruku - takze ked si niekto stazuje ze ma moc velku ruku je mi jasne ze ju proste len nedrzi spravne :-)

na tomto videu to vidno to o com hovorim.. porovnajte si ako ma ruku relativne vystretu, a ta myska vpredu dost trci a vlastne celou vahou je ruka polozena na stole a nie na myske... typkovi sa to sice nepozdava ale to je len zvykom s tych ubycajnych velkych mysi- presne tento problem som mal a asi tyzden som si na tu mys zvykal, uz som sa bal ze som vyhodil 50eur zbytocne a potom sa to zrazu preplo a teraz mi to uz pride ako zdaleka pohodlnejsie drzanie nez tie klasicke velke hrube mysi

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Settler : nevadia ti tam tie tlacitka na tej mysi ? mne strasne moc vadia vsetky postranne a ine tlacitka .. vzdy ich nahodne zmacknem a daco sa dojebe .. vratim sa spat v browseri a podobne .. ja hentaku mys vzdy davam prec , a pripajam obycajny dvojtlacitkovu ..

Odpovědět