Bezdratova mys

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
klingáč

Re: Bezdratova mys

Příspěvek od klingáč »

dendy píše:a sedis denne aj 10 hodin za pocitacom ? :-) inak presne tuto som mal tiez, tato bola asi fakt najlepsia z tych co som mal ked som este na windoze fical... ale 3 mesiace ani nahodou... ani omylom, ani polku z toho
10 hod denne nie. Ved to. Intenzita pouzivania je premenliva.. Nevypinam ju nikdy.
Kolega hovori, ze ma taku istu, a pri dennodennom pouzivani v praci mu vydrzi cca 2 mesiace.

Settler

Příspěvek od Settler »

dendy píše:settler, demsky: ide o to ze magicmouse sa drzi trosku inak ako bezna mys...
K tomuhle ti reknu jen tolik, ze uz me ty jejich mysi, ktere se drzi jinak a telefony, ktere se nejlepe nesmi drzet vubec, nejak prestavaji bavit..
30 let pracuju s pocitacem a ted se budu kvuli jednomu extravagantnimu blaznovi, ktery za kazdou cenu musel vsechno delat jinak, znovu ucit drzet mys, abych za rok, za dva, az ji vyhodim, zase resil, jak jsem to 30 let drzel mys, ne.. :)
Pytkin píše:Settler : nevadia ti tam tie tlacitka na tej mysi ? mne strasne moc vadia vsetky postranne a ine tlacitka .. vzdy ich nahodne zmacknem a daco sa dojebe .. vratim sa spat v browseri a podobne .. ja hentaku mys vzdy davam prec , a pripajam obycajny dvojtlacitkovu ..
Nevadi, ale pozor.. mam stejny problem jako ty, moc to nemusim. Ze zacatku jsem obcas drbnul do uplne prvniho nad palcem. Kdyz se na ni podivas z boku, jsou tam 4.. tak otravovalo to vlevo dole. Po dvou tydnech uz ale vubec.. beze snahy.. proste si na ni ruka nejak zvykla a v pohode. Dalsi vec je, ze kdyz jsem do toho tlacitka takhle obcas drbnul, radeji jsem ho v aplikaci k mysi uplne zakazal a byl klid.. alespon bylo neaktivni. Ale jak rikam.. velmi rychle jsem si zvykl, a to ne nejak nasilne.
V kazdem pripade jsem to psal spise proto abych tak nejak vyjadril svuj pohled na zbozi na trhu, protoze jsem bezdrat mys vybiral cca rok. Za boha jsem nemohl najit nic, co by mi sedelo, tedy vetsi mys s kvalitnim senzorem a 2,4GHz a ne nejakym BT. Priorita pro me nejsou hry, ale photoshop a podobne aplikace.. samozrejme i music. A prave v grafice jsem nadseny. Ta mys je proste (co se tyce senzoru) bezchybna a nechutne presna. DPI senzoru prepinas tlacitkem rovnou na mysi, takze kdyz napr v grafice potrebuju oznacit mensi veci, vyrez, cokoli, zmacknu tlacitko a muzu s ni mavat pul metru aby se na monitoru pohnula o 5cm. Tlacitka nakonec vitam, protoze na nich mam scripty prave pro photoshop.

I tak ale uznavam, ze pro vetsinu z vas to asi terno nebude. V nepretrzitem provozu (tzn. bezdrat a senzor jedou na plno) ma vydrzet nejakych 6, 8h. Neco takovyho, coz je v realu 3 dny. Nabijeni je v papirech napsano na 5h pres USB kabel, ale ja bych v provozu rekl spise 3h. Vysledkem tedy je, ze ji jednou za 3 dny musim na chvili pichnout na kabel (je v ni klasicka Ni-Mh AA - mys funguje vlastne jen jako nabijecka). Zadny zazrak, ktery vydrzi dlouhe tydny to tedy neni..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ozivim tady jednu polomrtvolu. zacinaji mi naskakovat pupinky ze soucasneho dratoveho hlodavce (nekolikrat rozebrana, cistena, opravovany kabel... uz zacina navic i nudit :-) ). pomalu zacinam premyslet, jestli uz neporidit bezdratovyho skudce, ale nejak v tom stale plavu a na a ne se zorientovat. samozrejmosti laser, promenne dpi tlacitkem potesi (vlastne skoro nutne). ergonomie je pro me taky dulezita, drive mi vsechny wireless potvory pripadaly desive tezke, tzn. vyvazeni a jedna baterka, asi taky dulezitej faktor (ale to snad pro kazdyho...).

diky za tipy ;-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poradit ti neviem .. ale ma zaujima .. ako sa prejavuje to premenne DPI ? kupil som do studia taky set klavesnica a mys .. a mys ma to prepinanie DPI .. a tak nejak vlastne necitim ze by to nieco robilo .. mala by sa menit citlivost ? alebo ako sa to prejavuje ?

Vlad

Příspěvek od Vlad »

ja bych pri vyberu mysi jeste neopomenul alespon pro me dulezitou vlastnost - ze mys neklika, tzv silent mouse.
Mam ji ve studiu, dratovou verzi a k ntb kopim zene tohle:
https://www.tsbohemia.cz/nexus-sm-9000b ... word=nexus
to cvakani je fakt otravny, zvlast vecer. Obcas si beru tu silent ze studia (ted tam moc casu netravim) k ntb a je to super.
Tak zvaz i tuto moznost :)

edit. ted jsem si vsiml, ze nema postranni tlacitka. Tak jina moznost:
https://www.alza.cz/speed-link-calado-s ... 505847.htm

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pytkin: s prepnutim dpi se meni umera mezi tim, kolik cm mys urazi na stole, vuci tomu, kolik cm urazi na monitoru - proste citlivost. jestli ti to nedela nic, je nekde chyba...

vlad: ahoj a diky za tipy. postranni tlacitka by mi snad ani tolik nechybela - vicemene pouzivam jen ta tri horni. ale co 2 x AAA? není to pak prave tezke a ergonomicky nepohodlne? precejen jem zvyklej na ultralighty na spagatu a posledni bezdrat, kterou jsem zkousel, jsem dal pryc prave pro to nepohodli zpusobene vahou :-) tam to bylo dokonce 2 x AA :-) ale bylo to jak koulet tezkej balvan.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

biscuit : no tiez som si myslel ze to by malo robit .. su tak 3 moznosti .. aj sa meni svetielko na tlacitku , ked to prepinam .. ale nemam pocit , ze by sa ta citlivost nejak menila .. alebo to je len velmi jemne :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

:-) kdyz se meni svetylko, tak je to asi ok... ja teda pri prepinani vnimam rozdily takove, ze v extremnim nastaveni hnu mysi o malinkej kousek a jsem na druhy strane displeje a v druhem extremu mam pocit, ze o kolik hnu v realu, o tolik se to hne na displeji (samozrejme prehanim).

klingáč

Příspěvek od klingáč »

biscuit píše:pytkin: s prepnutim dpi se meni umera mezi tim, kolik cm mys urazi na stole, vuci tomu, kolik cm urazi na monitoru - proste citlivost. jestli ti to nedela nic, je nekde chyba...
Veď tuším takéto nastavenie bolo už vo win95 vyššie v control panel/mouse/pointer speed...

Akákoľvek menšia bezdrôtovka (dá sa aj 1xAA) - sadne do ruky a ťažká nie je..
Za pár korún napr. táto. Má len 75g. Väčšie peniaze by som zbytočne nevyhadzoval.
http://support.logitech.com/en_gb/produ ... mouse-m175

biscuit

Příspěvek od biscuit »

dekuju. ja jeste chvilku pockam co se tady objevi a pak neco vyberu. prinejhorsim to vratim, kdyz to nebude koser ;-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

pytkin, musis to nastavit niekde v ovladacoch k tej mysi - tam by mala byt tabulka alebo nejake nastavenia DPI a speed.
je mozne, ze original Windows driver co sa sam nainstaluje, to nema, takze budes musiet stiahnut iny.
inak ked to dobre nastavis, tak je to SUPER vec. fakt jedna z tych lepsich.

biscuit, ja by som do mysi za par Korun nesiel. kedysi som to tak robil (ze ved spotrebak), ale uz si radsej kupim strednu triedu. zbytocne som sa furt rozculoval.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mdudas : ziadne ovladace som neinstaloval .. ani tusim k tomu nic nebolo ..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

tak je mozne, ze Ti to vobec nefungiruje.... :wink: (predpokladam, ze nastavenie msyi v oblubenom Control Paneli si pozeral)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ved preto som sa pytal , ako sa to ma prejavit .. lebo som mal pocit , ze to nic nerobi :)

ZaKNeR

Příspěvek od ZaKNeR »

Zdravím....Používa tu niekto Trackball? Má to nieaké výhody/nevýhody?
Díky.

Odpovědět