Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
dendy

Re: Debata o politice - vazne aj nevazne

Příspěvek od dendy »

MDudas píše:ze normalna praca na rozdiel od "politickej" obnasa
myslim si ze vobec nazyvat cinnost v politike "pracou" je urazka kazdeho cloveka kto si peniaze naozaj pracovanim zaraba... to potom praca je aj to co robi zlodej, vypalnik alebo nejaky podvodnik... no ano, v sirsom zmysle slova mozno je :mrgreen: ...

cinnost v politike by som pracou nenazyval..

zasadnou ulohou politika dnesnej doby je proste aby co najmenej skodil a rozbijal hodnoty vytvorene ludmi ktori naozaj pracuju.. ocakavat dnes od politika nieco viac je naivne :-)

peteness

Příspěvek od peteness »

Adam píše: Kdo na tohle skočí : ) moc mu to nemyslí .
Tvuj nazor, jenom bych te rad uporzornil, z tady je eZone, ne diskuse na Novinky.cz.
Nechci tady propagovat Babiše, ale treba tady se celkem slusne snazi popsat, jak je to s potravinama v Cesku (i kdyz ty tomu asi rozumis lip): http://www.impuls.cz/clanek/video-andre ... vin/235299

Settler

Příspěvek od Settler »

Adam píše:je to kšeftař na všech urovních - řepka vs dotace EU
Jojo.. promin, ze jsme zapomeli, ze kdyz prijde unie s prikazem pokryt repkou procento plochy a da ti za to prachy, ty reknes NE.. Radeji krach.. a zavres firmu s tim, ze zadnou repku nechces ani videt a o dotacich, no fuj.. an slyset nechces.. :roll:

O tom, ze pod AGF patri asi 250 firem, o kterych ani nevis a vesele je dlabes, se snad nemusim zminovat.. :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Klasika - člověka už přestanou bavit peníze a hmotné požitky a začne toužit po moci :wink:

dendy

Příspěvek od dendy »

ivo: alebo i povie ze penazi uz ma tolko ze si moze dovolit zacat tlacit do politiky to co povazuje za spravne... jednoducho ten pocit spravit nieco co tu po nom ostane v nejakej pozitivnej forme...

moj nazor je taky ze stat by mali viest najma ludia z biznisu, ktori vybudovali a uspesne viedli velke firmy - u nich je rozhodn vacsi predpoklad ze to nedokurvia tak ako pravnici a ina leniva neschopna verbez...

takze ja megauspesnych podnikatelov ako je babis v politike vitam

samozrejme niektori ste tu iste odiplomovni psychologovia takze presne poznate jeho motivacie aj jeho osobnost a tiez mate urcite detailne nastudovanu celu jeho karieru a vsetky jeho dolezite biznis rozhodnutia aj zo suvislostami ktore k nim viedli... A verim ze pri tvorbe svojho nazoru a silnych vyjadreni na jeho adresu necerpate len z bulvaru pripadne vecerneho spravodajstva na komercnej televizi - ved to vy spravil len hlupak a taki tu verim nie su

len medzi nami - fakt by som chcel zit v state fungujucom a uspesnom tak ako je firma tipu Agrofert..

Len tu je zvykom, ked sa ukaze niekto za kym su vysledky vo forme perkektne fungujucej mega firmy, hned nechat plavat na povrch zavist a podobne vlastnosti tak tipicke pre nase konciny... a potom v krcme pri pive nadavat na korupciu a neschopnost politikov viest stat k plusovemu hospodareniu...

bassline

Příspěvek od bassline »

Nech kazdy zacne od seba. Potom zacne aj spolocnost fungovat lepsie.

Settler

Příspěvek od Settler »

No.. tak to je asi jako prat si svetovy mir.. :)

bassline

Příspěvek od bassline »

Tak potom sa nestazujte, tym vyriesite hovno :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Když každý začne doopravdy od sebe, tak všechny tyhle ptákoviny přestanou být pro něj podstatné a přestane se v nich angažovat :wink:

Nedávno jsem slyšel pěknou myšlenku: "bojovat za mír je jako šukat za panenství" :)

bassline

Příspěvek od bassline »

Spolocnost tvoria jednotlivci. Ja neviem preco maju ludia tendenciu rozdelovat ludi do skupin - politici, byznysmeni, lekari,elektrikari, pekari, atd... To je bullshit. Ma to vyznam iba v kontexte rozlisovania profesii. Ale pokial sa bavime o ludoch samotnych, o ich chovani, tak sa to vsetko zacina od konkretneho jednotlivca nezavisle na tom do akej profesnej skupiny patri. A tiez nechapem, ze vseobecne ludia maju potrebu neustale hodnotit chovanie a zivoty druhych ludi, o ktorych vedia vlastne uplne hovno :). Pretoze to co sa o nich dozvedia ''sprostredkovane'' nemusi byt realita :)

Settler

Příspěvek od Settler »

Ivo píše:Když každý začne doopravdy od sebe, tak všechny tyhle ptákoviny přestanou být pro něj podstatné a přestane se v nich angažovat
Tomuhle se ale rika spise ohlizet se jen na sebe.. vazne si myslis ze kdyby tady nebyli Lutherove Kingove, Masaryci apod., ze by jsi dneska sedel v pohodli sveho studia, obyvaku a klikal sem neco na nejaky forum jo..
Nevsimat si niceho a delat mrtvyho brouka s vymluvou jak jsem tim udelal dobre a ziju uzasny zivot beru jako typicke cechastvi a zbavovani se zodpovednosti za veci verejne, coz nase zodpovednost proste je.. opak je tak trochu vychcanost, cechum vlastni..
Tim samozrejme nechci rict, ze by jsi mel jit kandidovat, ale obecne mi tohle zbavovani se zodpovednosti za svet, kterou proste vsichni nezpochybnitelne mame, pripada ubohe.. uz jen to, ze vychovavas deti je zodpovednost.. co kdyby ses na ne nahodou taky uplne vykaslal abys nahodou neco nezkazil.. takhle by to slo rict taky..
bassline píše:Ale pokial sa bavime o ludoch samotnych, o ich chovani, tak sa to vsetko zacina od konkretneho jednotlivca nezavisle na tom do akej profesnej skupiny patri.
To je omyl, protoze dle onoho zamestnani mas usporadan zbytek sveho zivota.. svuj volny cas.. atd.. jinymi slovy, zatimco 90% zedniku si nebude mit s chirurgem moc co rici (samozrejme nechci generalizovat), lekar k zednikovi cestu nalezne daleko casteji snaze..
Delnici jsou prevazne volici levice, tech co slibuji blahobyt zdarma, vzdelani naopak tech, co slibuji blahobyt za drinu a ustupky.. to taky poukazuje na to, kdo je jaky.. jaka media sleduje.. co si z nich dokaze vzit..

Obecne jsi tim, co jsi rekl, poprel tu hlavni vec a to je kontext vzdelanosti.. kdyby to bylo tak jednoduchy jak pises, v Africe by dnes nebehali idioti s kalasnikovama proti vesnicanum s ostepama v ruce...

Tim vsim vas nenutim tlacit se do politiky, ale proste jsou tady veci, ktere se vas tykaji i kdyby se vam to nelibilo ja nevim jak.. minimalni zodpovednost je chodit pravidelne k volbam a vyjadrovat se k verejnym vecem, jak mi je mistni urady predkladaji.. tzn. treba hlasovat ve verejnych pruzkumech mesta o stavbe tamhle toho a tohohle apod..
Vyhybat se alespon temto zakladnim elementarnim vecem je srabarna a svinstvo na vsechny lidi v tehle zemi.. takto to beru.. hlasovani je jedina zakonna moznost kterou mi zakon uklada a beru jako elementarni povinnost se jich ucastnit, bez ohledu na nazor a vec/osobu, pro kterou hlasuji..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

bassline píše:Nech kazdy zacne od seba. Potom zacne aj spolocnost fungovat lepsie.
Ja uz som zacal pred rokmi. Uplne vazne. Zmenu na slovenskej spolocnosti som zatial nepostrehol. Snad neskor. :wink:

Ivo píše:.... "bojovat za mír je jako šukat za panenství" :)
To je hippiesacke este z cias Vietnamu :) -" Bombing for peece is like fucking for virginity"
http://www.google.sk/search?q=Bombing%2 ... CQ#imgdii=_

bassline

Příspěvek od bassline »

Dudas:

Zacal si od seba a nema to ziaden pozitivny dopad pre tvoje najblizsie okolie ?

Tak asi nieco robis zle :)

dendy

Příspěvek od dendy »

bassline: To co pises su pekne idealy ale bohuzial trosku naivne ... Realita je taka, ze vysledkom takeho snazenia je len to, ze si k sebe pritiahnes viac takychto slusnych ludi - potom mas pocit ze sa to vsetko zlepsuje globalne .. ale nezlepsuje.. proste len v tvojom okoli su najma ludia podobne zmyslajuci a konajuci ako ty - to je normalna teoria zhlukov .. vacsina ludi z ktorymi ale prichadzas do styku tym padom malo (pretoze vacsinou socialnych prepojeni si vedome a podvedome pokryjes tymi 'lepsimi' ludmi) su proste zmrdi ktory myslia len na to ako koho ojebat, kde koho okradnut a co spravit pre vlastny prospech .. ludia to maju v DNA .. Na druhej strane vzdavat to je tiez blbost.. ono je to tazke.. treba hladat kompromis, strednu cestu ..

Urcite si hlboko vazim ludi ktori dokazu vsetko v sebe obetovat preve pre to aby bojovali s tou ludskou hlupostou a obmedzenostou a nikdy to nevzdavaju - ja by som na to nemal energiu asi ..

settler: velky suhlas .. este k tomu " typicke cechastvi " by som len doplnil ze si nemysli ze ste v tomto nejak vinimocni, v tejto oblasi je jasne vidiet ze sme boli dlhe roky 1 stat :-) u nas je to presne to iste :-)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Tohle stezovani bych jeste pochopil za komousu, kdy kazdy jednotlivec brzo narazil na limity systemu.

V soucasnem politickem zrizeni se tak rozhodne nedeje a kdo chce zit dobre, tak si zije a nikdo mu v tom nebrani.

Navic vetsina popisovanych problemu je videno velmi povrchni optikou navic s minimalni znalosti souvislosti. Defakto jsou pro jednotlivce virtualni - osobni zkusenost s nimi nema, zije jen z informaci z medii "jedna pani povidala" a ve skutecnosti se ho vubec nedotykaji ani nedotknou.

Komu z vas se snizila zivotni uroven a muzete jednoznacne rict, ze vam v tom zabranila soucasna politicka situace? Ja si myslim, ze nikdo to rict nemuze.

Nenechte se manipulovat, pouzivejte selskej rozum a cerpejte z vlastni zkusenosti.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Odpovědět