Ivo píše:Když každý začne doopravdy od sebe, tak všechny tyhle ptákoviny přestanou být pro něj podstatné a přestane se v nich angažovat
Tomuhle se ale rika spise
ohlizet se jen na sebe.. vazne si myslis ze kdyby tady nebyli Lutherove Kingove, Masaryci apod., ze by jsi dneska sedel v pohodli sveho studia, obyvaku a klikal sem neco na nejaky forum jo..
Nevsimat si niceho a delat mrtvyho brouka s vymluvou jak jsem tim udelal dobre a ziju uzasny zivot beru jako typicke cechastvi a zbavovani se zodpovednosti za veci verejne, coz nase zodpovednost proste je.. opak je tak trochu vychcanost, cechum vlastni..
Tim samozrejme nechci rict, ze by jsi mel jit kandidovat, ale obecne mi tohle zbavovani se zodpovednosti za svet, kterou proste vsichni nezpochybnitelne mame, pripada ubohe.. uz jen to, ze vychovavas deti je zodpovednost.. co kdyby ses na ne nahodou taky uplne vykaslal abys nahodou neco nezkazil.. takhle by to slo rict taky..
bassline píše:Ale pokial sa bavime o ludoch samotnych, o ich chovani, tak sa to vsetko zacina od konkretneho jednotlivca nezavisle na tom do akej profesnej skupiny patri.
To je omyl, protoze dle onoho zamestnani mas usporadan zbytek sveho zivota.. svuj volny cas.. atd.. jinymi slovy, zatimco 90% zedniku si nebude mit s chirurgem moc co rici (samozrejme nechci generalizovat), lekar k zednikovi cestu nalezne daleko casteji snaze..
Delnici jsou prevazne volici levice, tech co slibuji blahobyt zdarma, vzdelani naopak tech, co slibuji blahobyt za drinu a ustupky.. to taky poukazuje na to, kdo je jaky.. jaka media sleduje.. co si z nich dokaze vzit..
Obecne jsi tim, co jsi rekl, poprel tu hlavni vec a to je kontext vzdelanosti.. kdyby to bylo tak jednoduchy jak pises, v Africe by dnes nebehali idioti s kalasnikovama proti vesnicanum s ostepama v ruce...
Tim vsim vas nenutim tlacit se do politiky, ale proste jsou tady veci, ktere se vas tykaji i kdyby se vam to nelibilo ja nevim jak.. minimalni zodpovednost je chodit pravidelne k volbam a vyjadrovat se k verejnym vecem, jak mi je mistni urady predkladaji.. tzn. treba hlasovat ve verejnych pruzkumech mesta o stavbe tamhle toho a tohohle apod..
Vyhybat se alespon temto zakladnim elementarnim vecem je srabarna a svinstvo na vsechny lidi v tehle zemi.. takto to beru.. hlasovani je jedina zakonna moznost kterou mi zakon uklada a beru jako elementarni povinnost se jich ucastnit, bez ohledu na nazor a vec/osobu, pro kterou hlasuji..