Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Debata o politice - vazne aj nevazne

Příspěvek od Pytkin »

klingáč píše: Už sa aj stalo do frče červenej. V mojom blízkom okolí sa sFicovateli typy, ktoré mu donedávna nevedeli prísť na meno.
Stáva sa z neho modla, ktorá nás opäť raz zachráni. Spájajú si všetko dohromady a už sa im začínajú pozdávať aj "sociálne balíčky".
Jeden hnus, velebnosti. :palec-:
Zasadny problem u nas ale je , ze na scene neni nikto iny pouzitelny ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To je naprosto přesně, výstižně a pravdivě řečeno, bohužel, a pokud to někdo nevidí, tak má asi zavřené oči...

dendy

Příspěvek od dendy »

Podla mna ten clanok je hovadina od A do Z :-)

Samozrejme auto je republikan, tym logicky smrdi liberalizmus, to su ti co resadzuju velkoplosne odpocuvanie, policajne represie, vojenske utoky na cudzie staty a "rezimy" ktore im nevyhovuju ...

Co bude za 50 rokov to NIKTO netusi.. nikto si to nedokazi ani len predstavit a ten kto tvrdi ze ano tak bud klame alebo je totalne mimo .. to ze Europa vymiera je holy fakt ale nemozu za to moslimovia ale Europania sami - nemaju dostatok deti .. Ale za 50 rokov bude svet tak odlisny, ze riesit dnes co bude za 50 rokov z pohladu migracie narodov je totalny nezmysel ..

2 poznamky k vete
"Ďalej sú to 2 milióny alawitov a 2 milióny kresťanov, ktorí zo Sýrie utečú po páde Asada."

1/ alawiti su najviac umiernena vetva moslimov (to je aj dovod preco zvysnym ortorxnejsim moslimom vadia) - dokonca tusim veria v urcitu formu reinkarnacie - takze ti v europe naozaj zlobuy robit nebudu.. a krestania ? ti by tu predsa nemali vadit nikomu nie ?

2/ aky si je sudruh z ameriky isty ze "po pade Asada" .. samozrejme americanom a ich spojencovi saudskej arabii by sa strasne hodilo keby Assad padol.. ale ja verim ze nepadne

Este raz .. treba si uvedomit ze europa ma tristrvrte miliardy obyvatelov .. aj keby sem v najblizsich 10 rokoch prislo 10 mega .. strati sa to ako kvapka v mori ..

lavender

Příspěvek od lavender »

@pytkin: a naco niekoho volit? preco nezmenit system podla seba? nemam pocit, ze by medzi nami nebolo dostatocne mnozstvo sikovnych ludi, ktori sa vedia fakticky a rozumne vyjadrit k x temam, ktore zastupcovia ludu vzdy dojebu a este k tomu nas aj okradnu. zodpovednost do vlastnych ruk. a zlodejov pozatvarat a majetky skonfiskovat. a zrazu by zacali veci fungovat aj bez kokotov darmozracskych.

dendy

Příspěvek od dendy »

hej.. minimalizovat prava politikom (uplne zrusit vladu / parlament asi nejde, ale riadne im okresat prava a kompetencie ano) .. a tak ako je to v svajci.. na vsetko referenda .. zaviest elektronicke hlasovanie, uplne rusit papierovu formu ... a hlavne zrusit 50% kvorum. .a je to vybavene.. kto chce, vyjadri sa... kto bude mat v pici, nemoze si potom stazovat ze sa rozhodlo bez neho ..

podla mna takyto system by vela veci napravil ... a nieje utopia ho zrealizovat ..

keby sa zefektivnilo fungovanie statu, usetri sa hrba prachov .. vyhadzat 70% statynch uradnikov/zamestnancov, vsade zaviest digitalizaciu .. a dane by mozno stacili potom aj jednociferne na ufinancovanie statneho aparatu .. to len ti kokoti hore sa snazia ludi presvedcit ze by to neslo.. slo, a fungovalo by to krasne .. len ojebavacom a tunelarom by sa skoncili zlate casy ..

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

mam par veci k zamysleni:
- v Cechach zije temer pul milionu lidi jine narodnosti.
- kolik znate lidi, kteri jeli za praci a zivobytim na zapad od nasich hranic (ja i z okruhu svych znamych celkem dost)? Meli tady nejake existencni problemy, nebo sli proste zkusit stesti do zeme, ktera nabizi vyssi zivotni uroven? Jsou to ekonomicti uprchlici? Darmozrouti, ktere by nam meli vratit? Nebo je to tak, ze dokud odsud jezdi lidi, kteri jsou v pohode, tak je vsechno ok a kdyby odsud zacali prchat lidi s probelmy, tak by nam je meli posilat zpatky?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : snazili sa o to ty gorilisti .. a uplne to vysumelo ..

Amorph : my sme sucastou EU .. Tu je volny pohyb .. Neni dovod aby k nam dakoho vracali ..

Stan

Příspěvek od Stan »

Ja vidim jen pouze jeden problem. Az se v Evrope vsechno posere na kterou stranu se postavi za muslimy nebo za evropany.

rastis

Příspěvek od rastis »

dendy píše:...

1/ alawiti su najviac umiernena vetva moslimov (to je aj dovod preco zvysnym ortorxnejsim moslimom vadia) - dokonca tusim veria v urcitu formu reinkarnacie - takze ti v europe naozaj zlobuy robit nebudu.. ..
az tak jednoducho by som to nevidel. alaviti boli voci sunitom starocia podradni, po sv. vojne ich mocnosti vyzbrojili, lebo sa im to hodilo. vdaka tomu sa dostali Assadovci k moci a drzali to tam 1/2 storocia zbranami prave alaviti. si predstav vacsinovych sunitov, ako sa im paci, ked im vladne dynastia podradnejsich moslimov. atd... tam je tych dovodov k nepokojom medzi sebou podstatne viac, ako nejaka bieda. skromne tam zili starocia. akurat moderne dejiny a zapad im tam vyhranicili statne utvary, ktore nekoresponduju s etnicitou a zapadne "riesenia" su uz desiatky rokov o tom, ze vyzbrujuju sa rozne frakcie podla toho, ako sa to komu v danom momente hodi...

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Amorph: kolik znas cechu, kteri nelegalne prekracovali hranice, ignorovali zakony a hlavne pozadovali davky? Co se tyce davek tak ja jen ty, co onehda cestovali do UK a Kanady..:-) A taky jim to rychle utli.

Normalni ekonomicky emigrant zazada legalne o azyl, ihned si sezene praci i za cenu podradne a je rad ze je rad a v pripade selhani je vyhosten.
To mas pocit, ze je to ted ten samy pripad, kdyz to davas do analogie s ekonomickou "migraci" vychodniho bloku po roce 89?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

dendy

Příspěvek od dendy »

Oxyygen píše:To mas pocit, ze je to ted ten samy pripad, kdyz to davas do analogie s ekonomickou "migraci" vychodniho bloku po roce 89?
Ono sa to neda zrovnat ani s ludmi co z vychodneho bloku utekali ilegalne PRED rokom 89 - pretoze aj ti to mali NESROVATELNE lachsie tam kde zili, od kial utekali, mali ovela mensi dovod ilegalne utekat, nez ti co utekaju teraz zo syrie alebo afghanistanu ..

Inac oxy prepac ale ty si tosku nazorovo mimo.. pre teba ja pausalne kazdy ekonomicky imigrant.. ako co ti ludia maju cely zivot prezit v uteceneckych taboroch v libanone, v otrasnych podmiankach, kdei sice preziju, dostaniu najest, ok, ale cely ich zmysel zivota bude len v prezivani ?? No ano, ak to vidis v tomto kontexte tak ano su vsetci ekonomicky migranti.. idu za pracou, za miestom kde by mohli dostojnejsie zit .. kde by ich zivot mal aj vacsi zmysel ako len prezit ..

Zaujimalo by ma ako by si sa postavil ty k tomu keby si koli vojne musel utiect z CR, nemal zianu viziu ze sa tam niekedy budes moct vratit, a mal by si zit niekde v uteceneckom tabore v katastrofalnych podmienkach - s viziou ze tam mozno skysnes roky .. tak by si sa zodvihol, vybral na miesto kde budes mat aspon sancu zit lepsie, a tam by sa k tebe postavili ze "teba nechceme, ty si ekonomicky migrant, mars naspat do toho uteceneckeho tabora a prezivaj tam roky, sak bud rad ze nie si mrtvy"

fakt by ma zaujimalo.. ako by si potom vnimal kto je ekonomicky migrant.. a kto utecenec pred vojnou ..
Naposledy upravil(a) dendy dne 16 zář 2015 12:28, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

rastis píše:
dendy píše:...

1/ alawiti su najviac umiernena vetva moslimov (to je aj dovod preco zvysnym ortorxnejsim moslimom vadia) - dokonca tusim veria v urcitu formu reinkarnacie - takze ti v europe naozaj zlobuy robit nebudu.. ..
az tak jednoducho by som to nevidel. alaviti boli voci sunitom starocia podradni, po sv. vojne ich mocnosti vyzbrojili, lebo sa im to hodilo. vdaka tomu sa dostali Assadovci k moci a drzali to tam 1/2 storocia zbranami prave alaviti. si predstav vacsinovych sunitov, ako sa im paci, ked im vladne dynastia podradnejsich moslimov. atd... tam je tych dovodov k nepokojom medzi sebou podstatne viac, ako nejaka bieda. skromne tam zili starocia. akurat moderne dejiny a zapad im tam vyhranicili statne utvary, ktore nekoresponduju s etnicitou a zapadne "riesenia" su uz desiatky rokov o tom, ze vyzbrujuju sa rozne frakcie podla toho, ako sa to komu v danom momente hodi...

rastis stou syriou a vladou assadovskej dynastie to neiej tak jednoduche.. skus si precitat toto, original ako to vidi syrijcanka .. je to poucne .. je to velmi zlozite .. ale osobne si myslim ze tak ako pre Lybiu bol Kaddafi lepsi ako to co tam je teraz, tak isto pre Syriu je Assad vyrezne lepsi ako to co tam je teraz alebo co by tam bolo keby Assada amici a SA, tak ako o tom snivaju, zlikvidovali ..

http://svobodneforum.cz/jak-vnima-situa ... nka-rukia/

rastis

Příspěvek od rastis »

to som ani nechcel rozoberat, ci je Asad lepsi / horsi. nevidim do toho. ja som sa len vyjadril k tomu, ze alaviti su v pohode, lebo su umierneni dobraci :)

dendy

Příspěvek od dendy »

rastis píše:to som ani nechcel rozoberat, ci je Asad lepsi / horsi. nevidim do toho. ja som sa len vyjadril k tomu, ze alaviti su v pohode, lebo su umierneni dobraci :)
no ale si sa nevyjadril :)) napisal sio len ze pre vacsinovych sunnitov su podradni.. no pre talibancov aj ISIL sme my vsetci podradni neveriaci psi :))) to nevylucuje to co som povedal ze je to etnicko/nabozenska skupina ktore imigracie sa EU naozaj bat nemusi, pretoze ma postojovo/naozrovo velmi vysoku uroven prieniku s tym co sa bere ako 'norma' v europe ...

ten clanok nieje len o tom ci je asad lepsi / horsi - je celkovo o situacii v sirii, presne aj o tom co si hovoril kto tam vladne, preco a ako.. nikdy neni na skodu cerpat informacie od zdroja

Odpovědět