Možná to je trochu extrémní až nevhodný příměr, ale je to jako říct "nevadí, že mě právě kousla jedovatá černá vdova, toho jedu je jen 0,1g a já mám 90kgdendy píše:Este raz .. treba si uvedomit ze europa ma tristrvrte miliardy obyvatelov .. aj keby sem v najblizsich 10 rokoch prislo 10 mega .. strati sa to ako kvapka v mori ..

Přidám svůj skromný názor - na momentální uprchlické situaci není myslím problém (zatím) v počtu uprchlíků, ale v tom, že se ukazuje, že spousta politiků a občanů EU už nemá základní smysl pro reálné uvažování a že je nedonutí začít reálně uvažovat ani situace, kdy už takříkajíc teče do bot. Celá situace ohledně Západu a Arabského světa je samozřejmě velice spletitá, nečernobílá, ale je potřeba si uvědomit, že úkol nás, občanů Evropy, není hledat nějakou vznešenou konečnou definitivní pravdu, ale přízemně sledovat vlastní zájmy, jako to dělají všichni na světě. Bohužel se v Evropě dosti rozmohla politická, nebo spíš mediální koreknost, která znemožňuje efektivní veřejnou diskuzi. Jeden moudrý člověk řekl: "Evropa musí říct, že její kultura, kde například žena je rovnoprávnou bytostí, je prostě lepší a z našeho pohledu nadřazená kultuře, kde se k ženám chovají jako k dobytku"