Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
mistergo

Re: Debata o politice - vazne aj nevazne

Příspěvek od mistergo »

dendy píše:Este raz .. treba si uvedomit ze europa ma tristrvrte miliardy obyvatelov .. aj keby sem v najblizsich 10 rokoch prislo 10 mega .. strati sa to ako kvapka v mori ..
Možná to je trochu extrémní až nevhodný příměr, ale je to jako říct "nevadí, že mě právě kousla jedovatá černá vdova, toho jedu je jen 0,1g a já mám 90kg :)

Přidám svůj skromný názor - na momentální uprchlické situaci není myslím problém (zatím) v počtu uprchlíků, ale v tom, že se ukazuje, že spousta politiků a občanů EU už nemá základní smysl pro reálné uvažování a že je nedonutí začít reálně uvažovat ani situace, kdy už takříkajíc teče do bot. Celá situace ohledně Západu a Arabského světa je samozřejmě velice spletitá, nečernobílá, ale je potřeba si uvědomit, že úkol nás, občanů Evropy, není hledat nějakou vznešenou konečnou definitivní pravdu, ale přízemně sledovat vlastní zájmy, jako to dělají všichni na světě. Bohužel se v Evropě dosti rozmohla politická, nebo spíš mediální koreknost, která znemožňuje efektivní veřejnou diskuzi. Jeden moudrý člověk řekl: "Evropa musí říct, že její kultura, kde například žena je rovnoprávnou bytostí, je prostě lepší a z našeho pohledu nadřazená kultuře, kde se k ženám chovají jako k dobytku"

rastis

Příspěvek od rastis »

dendy - debate kto je vlastne IS, a pre koho som podradnejsi, ci pre sunita, siita alebo Kurda, by som sa rad vyhol uplne, pretoze tam moja znalost ozaj nesiaha... faktom je, ze aj ti umierneni alaviti su schopni za istych okolnosti robit teror na takmer bratoch vo viere... o kompatibilite arabskych krestanov s tymi nasimi si tiez myslim svoje... cim sa samozrejme nechcem stavat na stranu toho myslienkoveho prudu, aky tu predstavuje Ivo / Oxygen ...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mistergo: opravdu je treba resit veci z pohledu nadrazenosti? ja nevim, opravdu se na tom ptam. mam zakorenenej pocit, ze je spatne veskera nadrazenost mezi lidmi. tak se prece chovaji oni, pro islamske fundamentalisty jsme jen neverici, nebo prinejlepsim (u tech vericich evropanu) krestansti, psi. jak se k nim vlastne chovat? podle tech nejlepsich z nich, nebo tech nejhorsich, kdyz musime pausalizovat (musime?).

mistergo

Příspěvek od mistergo »

biscuit: jen pro upřesnění, slovo nadřazenost použil autor výroku (resp. to tak bylo přeloženo) - Dan Schueltan.

Po pravdě jsem počítal s tím, že se právě tohoto slova někdo chytně, i já jsem se u něj maličko zarazil, když jsem četl ten rozhovor. :-)
"Nadřazenost" je slovo, rozhodující je, jak se projeví v praxi. My ho dobře známe z kontextu německých nacistů, kde vedlo k vyvražďování celých ras. Takto bych ho ve výše zmíněném výroku nechápal. "Nadřazený" se používá i v jiných souvislostech, třeba že právní předpis A je nadřazen jinému předpisu B apod. Tak nějak tomu rozumím v případě toho Schueltanova výroku. Pro mě jako Evropana je nadřazena moje kultura na úkor Araba a jeho kultury v tom smyslu, že u sebe doma si budu primárně praktikovat západní kulturu a nemám ani trochu zájem praktikovat jeho, dokonce bych i požadoval, aby se z velké části přizpůsobil té mé, pokud tu chce se mnou bydlet. V tomto směru tedy považuji moji západní kulturu, zde u mě doma, za nadřazenou Arabově arabské. S tím, že u něj doma je to zase naopak.

dendy

Příspěvek od dendy »

na tom videu... tam robi bordel odhadom tak par sto ludi... vraj ich tam caka na cestu do nemecka tisice.. tisice mi tam jaksi chybaju.. kde su ti zvysni ?

samozrejme tych co robia bordel by som okamzite pozatykal, napchal na lod a poslal naspat do syrie.. je to dobra selekcia, ti co sa takto prejavia nemaju co v EU hladat..

lavender

Příspěvek od lavender »

@dendy: suhlasim. aj ked si zoberiem, ze kolko rovnakych dementov sa pohybuje v uliciach pocas fotbalu a to su v pozore vsetci polisi aj kuklaci... a platime to...

dendy

Příspěvek od dendy »

jasne... alebo tisic kokotov na posledom kotleba-zraze v BA.. ludska jebnutost proste prekvita vsade.. tychto zmrdov treba vsetkych vyviest do antarktidy nech sa navzajom zahlusia este nez stihnu umrznut...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : ale ved ty ludia sa len chcu dostat do nemecka .. vcera si tu inak pisal ..

dendy

Příspěvek od dendy »

pytkin ano ale henti sa nespravaju civilizovane a slusne - hadzat flase a kamene a vykrikovat alahu agbar ? kde sme .. tych poslat domov, to je prave tych 20% kokotov co sme tu rozoberali stranu dozadu ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To je přesně ono ... řešení asi není přijímat tady statisíce lidí, kteří utíkají ze svých zemí (což je dříve nebo později neudržitelné), ale tu energii a finance věnovat směrem k řešení situace v těch daných zemích, aby ti lidé nemuseli utíkat ... Myslím že zdroje (finanční i technické) na to s přehledem jsou ... proč ne snaha, je otázka

http://echo24.cz/a/iC8mY/evropa-nemuze- ... -dalajlama

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

hombre: jo, Žižek je dobrý, mám rád jeho prednášky a výroky, ale skor ako satirickú inscenáciu než niečo vážnejšie.. tvrdí že hlása marxizmus, o sebe tvrdí že v súkromí je totalitný fašista, je vášnivým fanúšikom a zberatelom rasistického humoru a rasistických vtipov, lebo podla neho je to spoločensky velmi osožné a pod.. ale hlavne je to filozof na úrovni podla mna príliš izolovano duševnej čo može byt fajn ale do praktickej politickej debaty nepatrí..
..oprava: to čo tam hovorí je celkom k veci.. hlavne:
Neuniklo naší pozornosti, že nejbohatší státy Blízkého východu (Saúdská Arábie, Kuvajt, Emiráty, Katar) byly vůči uprchlíkům otevřené podstatně méně než ty méně bohaté (Turecko, Egypt, Írán). Saúdská Arábie dokonce navrátila „muslimské“ uprchlíky do Somálska. Je to tak, že Saúdská Arábie je fundamentalistická teokracie, která nedokáže tolerovat zahraniční narušitele? Ano, ale závislost Saúdské Arábie na ropě z ní činí zcela integrovaného ekonomického partnera Západu. Měl by být vytvořen silný mezinárodní tlak na Saúdskou Arábii, stejně jako na Kuvajt, Katar a Emiráty, aby přijaly velkou část uprchlíků, především proto, že díky podpoře syrských rebelů proti Assadovi, nesou významný díl odpovědnosti za současnou situaci v Sýrii.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Ivo píše:Myslím že zdroje (finanční i technické) na to s přehledem jsou ... proč ne snaha, je otázka
nechci tady v zadnem pripade obhajovat ameriku a mluvit o tom, z jakych duvodu se do konfliktu podobneho typu drive zapojovala. duvody jsou castecne ty kritizovane a dle meho soudu i ty, castecne uslechtile (minimalne nastoleni nejakeho radu blizkeho demokracii - ano, snazim se na vecech hledat i pozitiva a vidim je tam, kde je nekteri videt jaksi nechteji).

no a ted se dobre zamysli nad tim, co amerika za sve snahy drive sklidila za kritiku. netvrdim, ze se nedopustila chyb, ale ono kritizovat z pozice nekoho, kdo si nikdy nic podobneho nevyzkousel, je strasne jednoduche. americani se podle me uz drzi dal a nechteji do toho jit moc zostra, spis zaujali vice evropsky pristup. no a ted se od lidi z evropy, drive vylozene kritizujicich jakekoliv intervence us, najednou zacina ozyvat - zlikvidujte ten problem "tam". pro me osobne je to ukazka toho, jak pomateni dneska lidi jsou a jak dokazi vsechno jen kritizovat.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

a co ked moderna politika je satiricka inscenacia? sak zatvorme hranice, naco si budu madari kazit statistiky, ked ty ludia mozu pozdochat kludne v srbsku, lebo tam su zvyknuty...

Odpovědět