Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

rastis

Re: Debata o politice - vazne aj nevazne

Příspěvek od rastis »

blbe je, ked niekto v mene strachu zo straty svetonazoru strati radsej sudnost.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

hombrefeo píše:
27 dub 2018 10:42
ziadne mensie zlo neexistuje, neklickuj, lebo skoncis ako politik!
v tejto vete chyba uz len slovo jezis..

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Postujem príspevok Zuzany Kovacic Hanzelovej (RTVS).
Vetu o zvracaní už opakovať nebudem.

...Dnešným dňom ohlásilo vedenie prepúšťanie externistov. Teda, prepáčte, ako to povedalo naše vedenie, nie prepúšťanie, ale ukončenie spolupráce. Predpokladám, že argument bude, že chceme posilniť interné kapacity. Prečo ľudí, ktorí už roky pracujú pre RTVS, nechcú v internom stave, môžeme hádať. Kladiem si otázku, či je náhoda, že v redakcii máme 10 externistov, a všetci podpísali náš otvorený list.

Výpoveď zatiaľ stihla dostať Janka Masárová, ktorá už v pondelok nemusí prísť do práce, má si zbaliť veci a odovzdať vstupnú kartu. Je to kultúrna redaktorka, ktorá si robí svoju prácu už 5 rokov nadštandardne. Dôvody jej vraj vedenie nemusí hovoriť. Pretože je externistka. Ostatní kolegovia idú hore v priebehu dnešného dňa.

Výpoveď už má aj Matúš Dávid, mimoriadne šikovný zahraničiar. Vraj verejne povedal, že nedôveruje vedeniu, a preto oni nedôverujú jemu.

EDIT: Vrátil za zhora aj Matúš Baňovič. Konkrétne výhrady nedostal, vraj ich majú editori. Má si zbaliť veci, dnes je tu posledný deň. Po troch rokoch. Len tak.

Čakáme dnes na ďalšie výpovede. Predpokladám, že ich bude štyri, až päť.

Namiesto toho ale ohlásili príchod napríklad Igora Zemanoviča. Príde na post editora. Je to človek, ktorý pretláčal do vysielania v minulosti Pavla Ruska. Dvaja moderátori O 5 minúť 12 Michal Dyttert a Beata Lipšicová preto na protest odišli a pracoval u nás aj v 90tych rokov, keď televíziu ovládal Vladimír Mečiar.

V RTVS je normalizácia. Normálna tvrdá normalizácia. Možno sme to doteraz mierne komunikovali, možno sme stále chceli byť korektní a opatrní. Mali by ste ale vedieť pravdu. Už týždňe sa nám naše vedenie snaží pretláčať hlúposti do vysielania. Naposledy dnes ráno, keď náš šéfredaktor navrhoval, aby sme vysielali nezmyselné neoverené konšpirácie. Presadzoval do vysielania, že sýrskym deťom mali dávať šumivé tablety, aby nafingovali na záberoch penu z úst a vyzeralo to ako chemický útok.

Môj prvý kontakt s mojou šéfkou bol, že mi napísala mail, že sa hanbí za moju prácu, a že verejnoprávnosť nie je bezbrehé insitné umenie. Moderovanie Správ a komentárov mi znížili z dvoch týždenne na dve mesačne. Máme tradíciu v redakcii, že dostávame menšiu zložku výplaty ako výkonnostné odmeny. Už niekoľko mesiacov mi tam svieti obrovská nula, pretože moja práca vraj nedosahuje kvality na odmeny. Ak by som si čítala v príručke ako vyzerá mobbing a šikana, myslím, že by sa to mohlo nápadne podobať.

Nejde o žiadnu radikálnu menšinu. V televízii sme drvivá väčšina. Chceme si robiť svoju prácu a nemať nad sebou nekompetentných ľudí neschopných diskusie. Vôbec nejde o to, že necítime verejnoprávnosť. Práve naopak. Všetci cítime, že toto, čo sa tu deje, nemá nič spoločné s verejnoprávnosťou. Je to vykastrovanie spravodajstva na suché informácie, ktoré nikoho nenahnevajú.

Opakovane sme vyzývali manažment, aby s nami začal diskutovať. Aby sme upokojili situáciu, v ktorej sa dlhodobo jednoducho nedá pracovať. Aj s Jaroslavom Rezníkom sme chceli uzatvoriť kompromis a nejakým spôsobom sa konštruktívne dohodnúť na spolupráci. Mali sme sa preto včera večer stretnúť v užšom kruhu. Jaroslav Rezník nás tam nechal pol hodinu sedieť, aby nám potom napísal, že nepríde. Takto vyzerá ten dialóg, o ktorom hovoril aj včera na Rade RTVS. Riaditeľ už ale zrejme včera vedel, že čo dnes v spravodajstve nastane.

Kolegovia novinári, koncesionári, priatelia, kamaráti, teraz je čas, aby ste nám pomohli. V RTVS našlo toto vedenie funkčnú a stabilnú redakciu. Stačilo prísť, normálne diskutovať a zlepšovať to, v čom robíme chyby. To sa bohužiaľ nestalo. Prišli, a idú to tu komplet celé rozbiť. A ja sa pýtam vás, aj nás. Necháme ich?

klingáč

Příspěvek od klingáč »

dendy

Příspěvek od dendy »

Dano, Harabin, Chmelar, Kotleba - no kokot to bude riadna fraska tieto volby .. kandiduje uz vobec aspon 1 normalny volitelny clovek ??

ciste peklo..

a este toto : https://slovensko.hnonline.sk/1754963-d ... -fegyveres

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dendy : Tu debatu co som vcera streamoval si nepozeral ?

https://www.facebook.com/projektn.sk/vi ... J5WyTWYrxM

dendy

Příspěvek od dendy »

nepozeral, da sa to niekde kuknut ? Na tomto linku co si dal to nevidim...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : aha .. tak si kukni dennik N a v nom videa .. niekde hore to bude ..

lavender

Příspěvek od lavender »

@dendy: tam od vas - Zuzana Caputova. Moj jednoznacny favorit. Zacala v case, ked aeronety a jlavne spravy neexistovali. A robi dobre veci.

rastis

Příspěvek od rastis »

v momente ako vymenuje 3 politicke strany, ktorych podporu si rozhodne neprosi a tieto 3 politicke strany maju pravdepodobne podporu takmer polovice volicov, tak tato pani akurat tak polarizuje spolocnost, este ani nezacala riadna kampan. nehovoriac, co to je za debilnu strategiu urazit vopred tak siroku vrstvu volicov. podla mna - nema sancu. ale aspon ze je za tych slusnych a spravnych, to je treba nechat :)

dendy

Příspěvek od dendy »

lavender píše:
02 čer 2018 18:23
@dendy: tam od vas - Zuzana Caputova. Moj jednoznacny favorit. Zacala v case, ked aeronety a jlavne spravy neexistovali. A robi dobre veci.
Jo ta je asi zatial najzaujimavensi kandidat, no uvidime az zacne realna kampan, ci sa jej (alebo niekomu inemu) podari presvedcit ma ze je dostojny nastupca Kisku :-) Ked nie, tak sa naserem a hodim to tam Jakubcovi. Nech je aspon sranda :-D

lavender

Příspěvek od lavender »

@rastis - ako vzdy ocakavas, ze svet sa bude tocit podla toho ako ty chces :) ja sa jej necudujem, ze nevhce podporu sas, olano a sme rodina/kdh (asi tie 3as na
mysli?)
hentie tri strany - co si budeme nahovarat - su prosto babraci. s profiluju sa rozne postupom casu. ja si narp myslim ze sulikovi obcas pekne jebe.
btw - vznikla dohoda, ze kandidati sa budu vzdavat voci uspesnejsiemu kandidatovi. a pristala na to aj cpautova.

dendy

Příspěvek od dendy »

nie, ona nechce podporu tych stran pretoze je z Progresivneho Slovenska... proste konkurencia... :-))

Sulikovi nejebe obcas ale pomerne casto, zial. Napriek tomu je SaS strana s najlepsim programom a najvacsim poctom odbornikov ktori zaroven (aspon top 20tka) maju aj nejaku charizmu (co sa o PS povedat neda)

Skoda toho Sulika, strane vyslovene skodi, verimze bez neho by mala SaS aj a 20% vo volbach...

Odpovědět