Ja mam rad kvalitni pivko (jako treba muj novy objev - malinove pivo z pivovaru Rohozec. Krasne horke a pritom malinove sladke). A je pro me utrpeni si ho vychutnat, kdyz se dusim. a pritom staci to co maji v nemecku - kuraci si chodi zapalit ven pred hospodu. Podle me elegantni reseni, ktere je ale taky zavisle na toleranci obou taboru. nemel jsem tam pocit, ze by kuraci byli nastvani, ze musi chodit ven. Ve Frankfurtu v jednom rockovym klubu byla hlava na hlave a samozrejme bez koure. Nality pubertaci sporadane chodili na couda ven.
Kdyz jsem byl naposledy v Roxy na Cinematic orchestra, pred koncem jsem musel odejit, protoze moji sousedi, snad od te radosti z lichych rytmu, palili jednu za druhou.
Ale ted me napadlo jedno kulantni reseni, nebo spis takovej pokus. Co misto nejakeho zakazu koureni toto naopak povolit, rekneme vsude - v autobusech (jako v Indii), v nakupnich centrech a samoskach (pred lety v Barcelone to byl pro me sok, dama s cigarem u zeleniny), na uradech, v metru, v kine (vychutnat si novy filmecek s cigarkem) v Uvolnete se prosim, atd. Myslim ze po mesici bychom meli jasno, jestli nam to vadi nebo ne. Ja v tom mam jasno uz ted a nerozlisuju mezi soukromym a verejnym prostorem.
Jinak Jendo, jestli si xkrat videl na zastavce nekoho kourit a vadilo ti to, mohls mu to rict, ze te to sere

Me kdyz nekdo podkuruje v dobe obeda, tak se ozvu. Musis ty zobaky trochu usmernovat

A zajdu s tebou na kulec docela rad