Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
tych poslednych 47 fotografii, viz. vyssie... boli casi, ked majitelmi fotoaparatov boli zvycajne tzv. fotografi, t.j. ludia, co sa tomu venovali a mali na to talent... na tych fotkach to hovadsky vidno, parada 

Aaale Peteness.... ty im hrozne krivdis! Pri robote sa nelezi snad uz ani u nas na Slovensku.peteness píše:... a zřejmě je to fakt česká fotka, protože "práce" dle téhle fotky tehdy vypadala tak, že jeden stojí, vyvalený pupek, ruce v kapsách. Dva další pracovníci sedí a čumí, dva rovnou leží.

Toto boli turisti-dobrovolnici, nie plateni lesni robotnici.
V tej dobe sa foto prevazne stylizovalo, alebo kvazi-dokumentovalo. "Momentky" este neboli v mode...
Pri vtedajsej foto-technike ... stat minutu v strnulej polohe a imitovat pracu neni ziadna slast .

Exponovalo sa kludne 10 - 30 sekund... Ako by pravil Z.Sverak: Zrovna... skuste si to... postavte sa do "pracovni polohy" a nepohnete se 30 sek.

Btw. pri troche snahy by sme podla rozlozenia ludi a ich polohy mozno prisli na to, kto mal v skupine aku funkciu

feo, tohle je koutek pro vlastni fotky
klidne zaloz jinej topic

Už dlhšie som chcel napísať nejaký článok ohľadnej mobilnej fotografie a potom taký rýchly prierez mojou skúsenosťou, až včera som to za 2 hodiny dal, i keď reakcie sú na neho rozpačité 
http://martindemsky.blog.sme.sk/c/37679 ... rafie.html

http://martindemsky.blog.sme.sk/c/37679 ... rafie.html
zas trochu neco jinyho od me... nejaky pokusy:

demsky: díky za článek. Rád jsem si přečetl, K750 jsem měl též, ale nefotil jsem tehdy ještě vůbec cíleně, Vivaz měla zase manželka dokud ho mladej neutopil v mlíku 
Jinak - když je to o mobilní fotografii, tak mě tam citelně chybí alespoň průřez top aplikacemi na postprodukci - je v nich obrovská síla, testuju je důkladně asi měsíc a musím říct, že některé jejich funkce dost postrádám i v profi verzi Adobe Lr
. Asi o tom sem něco napíšu a připojím pár demonstračních fotek...
biscuit: ten hrnek se mi líbí nejvíc, pěkně zachycená čistota, i světlo je symetricky, ostatní taky nejsou zlý, v podstatě fajn docu...

Jinak - když je to o mobilní fotografii, tak mě tam citelně chybí alespoň průřez top aplikacemi na postprodukci - je v nich obrovská síla, testuju je důkladně asi měsíc a musím říct, že některé jejich funkce dost postrádám i v profi verzi Adobe Lr

biscuit: ten hrnek se mi líbí nejvíc, pěkně zachycená čistota, i světlo je symetricky, ostatní taky nejsou zlý, v podstatě fajn docu...
delay: dik. vlastne jsem zkousel dve veci - jakoze produktovou fotku a potom zatmavovaci filtr a delsi expozici za denniho svetla. chtel jsem se vyvarovat takovymu tomu klise "preefektovani" totalnim rozplyznutim casti sceny, ktera se v case pohybuje. je to docela veda a az se vidam na dalsi foceni s timhle filtrem, budu porizovat svetleji i tmaveji exponovane snimky, abych si s tim pak mohl vic pohrat. ale je to casove dost narocny...
NO vidíš, a já si řikal, že tam ten šedej filtr cítím a zrovna jsem ti chtěl i psát, že by to k tomu sedlo, ale pak sem si i pro sebe řikal, že by to byl kýček... 
Na druhou stranu.. proč ne, když už sis ho koupil, tak vyzkoušení je téměř povinnost. Já ho plánuju na street focení.

Na druhou stranu.. proč ne, když už sis ho koupil, tak vyzkoušení je téměř povinnost. Já ho plánuju na street focení.
jj, i u me bylo matkou myslenky na tenhle filtr eliminovani, nebo rozmazani clovicku, kteri mi nekdy na nekterych mistech neuveritelne prekazeji
jinak samozrejme kreativni nastroj. koupil jsem vari, velmi obycejny (china) a snad krom toho, ze pri maximalnim zatmaveni dela "kriz" a samozrejme trosku celkove zhorsuje kresbu, jsem docela spokojenej. na to moje domaci zvykani a pokusy zatim uplne v pohode vyhovuje 

salek je paradni, celou dobu premyslim, cim bych ho naplnil...
ja myslel kolotoc, nebo aspon mozecek 

https://www.flickr.com/photos/martindemsky/sets/delay píše:demsky: jakej máš prosím flickr a instagram? Rád kouknu - hlavně na ty starý mobilovky
tu ich mas pekne podla pouziteho "fotaku"

Instagram mam tu, ale ten radsej nerozsirujem, zatial je v experimentalnom stadiu (sluzi hlavne mne, lebo si potom rychlejsie spomeniem na urcitu situaciu, ktoru som zazil, hlavne pri kreativnej tvorbe) a mam tam len zopar kamosov-followerov

https://instagram.com/martin_demsky/