Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
rastis

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od rastis »

tych poslednych 47 fotografii, viz. vyssie... boli casi, ked majitelmi fotoaparatov boli zvycajne tzv. fotografi, t.j. ludia, co sa tomu venovali a mali na to talent... na tych fotkach to hovadsky vidno, parada :)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

peteness píše:... a zřejmě je to fakt česká fotka, protože "práce" dle téhle fotky tehdy vypadala tak, že jeden stojí, vyvalený pupek, ruce v kapsách. Dva další pracovníci sedí a čumí, dva rovnou leží.
Aaale Peteness.... ty im hrozne krivdis! Pri robote sa nelezi snad uz ani u nas na Slovensku. :wink: Snad niekde v Afrike, to ano...

Toto boli turisti-dobrovolnici, nie plateni lesni robotnici.

V tej dobe sa foto prevazne stylizovalo, alebo kvazi-dokumentovalo. "Momentky" este neboli v mode...
Pri vtedajsej foto-technike ... stat minutu v strnulej polohe a imitovat pracu neni ziadna slast . :?
Exponovalo sa kludne 10 - 30 sekund... Ako by pravil Z.Sverak: Zrovna... skuste si to... postavte sa do "pracovni polohy" a nepohnete se 30 sek. :?

Btw. pri troche snahy by sme podla rozlozenia ludi a ich polohy mozno prisli na to, kto mal v skupine aku funkciu :P

biscuit

Příspěvek od biscuit »

feo, tohle je koutek pro vlastni fotky ;-) klidne zaloz jinej topic

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Už dlhšie som chcel napísať nejaký článok ohľadnej mobilnej fotografie a potom taký rýchly prierez mojou skúsenosťou, až včera som to za 2 hodiny dal, i keď reakcie sú na neho rozpačité :)

http://martindemsky.blog.sme.sk/c/37679 ... rafie.html

biscuit

Příspěvek od biscuit »

zas trochu neco jinyho od me... nejaky pokusy:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

delay

Příspěvek od delay »

demsky: díky za článek. Rád jsem si přečetl, K750 jsem měl též, ale nefotil jsem tehdy ještě vůbec cíleně, Vivaz měla zase manželka dokud ho mladej neutopil v mlíku :)
Jinak - když je to o mobilní fotografii, tak mě tam citelně chybí alespoň průřez top aplikacemi na postprodukci - je v nich obrovská síla, testuju je důkladně asi měsíc a musím říct, že některé jejich funkce dost postrádám i v profi verzi Adobe Lr 8) . Asi o tom sem něco napíšu a připojím pár demonstračních fotek... :)

biscuit: ten hrnek se mi líbí nejvíc, pěkně zachycená čistota, i světlo je symetricky, ostatní taky nejsou zlý, v podstatě fajn docu...

delay

Příspěvek od delay »

demsky: jakej máš prosím flickr a instagram? Rád kouknu - hlavně na ty starý mobilovky

biscuit

Příspěvek od biscuit »

delay: dik. vlastne jsem zkousel dve veci - jakoze produktovou fotku a potom zatmavovaci filtr a delsi expozici za denniho svetla. chtel jsem se vyvarovat takovymu tomu klise "preefektovani" totalnim rozplyznutim casti sceny, ktera se v case pohybuje. je to docela veda a az se vidam na dalsi foceni s timhle filtrem, budu porizovat svetleji i tmaveji exponovane snimky, abych si s tim pak mohl vic pohrat. ale je to casove dost narocny...

delay

Příspěvek od delay »

NO vidíš, a já si řikal, že tam ten šedej filtr cítím a zrovna jsem ti chtěl i psát, že by to k tomu sedlo, ale pak sem si i pro sebe řikal, že by to byl kýček... :)
Na druhou stranu.. proč ne, když už sis ho koupil, tak vyzkoušení je téměř povinnost. Já ho plánuju na street focení.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jj, i u me bylo matkou myslenky na tenhle filtr eliminovani, nebo rozmazani clovicku, kteri mi nekdy na nekterych mistech neuveritelne prekazeji :-D jinak samozrejme kreativni nastroj. koupil jsem vari, velmi obycejny (china) a snad krom toho, ze pri maximalnim zatmaveni dela "kriz" a samozrejme trosku celkove zhorsuje kresbu, jsem docela spokojenej. na to moje domaci zvykani a pokusy zatim uplne v pohode vyhovuje ;-)

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

salek je paradni, celou dobu premyslim, cim bych ho naplnil...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

ja myslel kolotoc, nebo aspon mozecek :D

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

delay píše:demsky: jakej máš prosím flickr a instagram? Rád kouknu - hlavně na ty starý mobilovky
https://www.flickr.com/photos/martindemsky/sets/

tu ich mas pekne podla pouziteho "fotaku" :)

Instagram mam tu, ale ten radsej nerozsirujem, zatial je v experimentalnom stadiu (sluzi hlavne mne, lebo si potom rychlejsie spomeniem na urcitu situaciu, ktoru som zazil, hlavne pri kreativnej tvorbe) a mam tam len zopar kamosov-followerov :)

https://instagram.com/martin_demsky/

Odpovědět