Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
biscuit

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od biscuit »

hlavne jeste nemel hlavu vyfetovanou uplne na sracky a mel motivaci a elan... rekl bych, ze to bude hlavne o tom ;-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To jsou trošku uvahy ve stylu liška a hrozny :) Je jasné že s lepší technikou se ve stejném případě dosáhne lepších výsledků (hudebně i fotograficky). I nejlepší fotograf na světě udělá lepší fotku zrcadlovkou než na starém mobilu. Je zároveň jasné, že když někdo neumí nebo nemá talent, tak mu technika sama o sobě moc nepomůže ... Ale když stejný člověk na stejném místě udělá fotku mobilem, kompaktem, průměrnou zrcadlovkou, špičkovou zrcadlovkou, ta poslední bude vždycky nejlepší ;)

delay

Příspěvek od delay »

Technika je potřeba, myslel jsme to spíše tak, že jsem si nikdy focení nechtěl kazit nějakejma ambicema, proto mne může stačit i ten mobil... hlavně tam člověk kouká po jinejch kompozicích, protože na smysluplný focení to samozřejmě není :)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

delay píše:Jinak už jsem půl roku nefotil zrcadlovkou či kompaktem ani neotevřel Adobe Lr, používám jen fotomobil a dvě aplikace v něm, zjistil jsem, že mne to uspokujuje zhruba stejně :)
Skus ju zase raz vytiahnut. Mozno budes prijemne prekvapeny. :wink:

dog

Příspěvek od dog »

Fotí tu někdo starými manuálními objektivy?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pouzival jsem jednu dobu akorat zenitar fisheye, ale nebyl jsem spokojenej s kresbou a vratil jsem ho zpet kamaradovi.
ukazka:
Obrázek

proc se ptas?
Naposledy upravil(a) biscuit dne 23 srp 2015 23:05, celkem upraveno 1 x.

rastis

Příspěvek od rastis »

dog píše:Fotí tu někdo starými manuálními objektivy?
mam Pancolar 50mm/1,8 zavit M42, pouzivam to s redukciou a medzikruzkami na makro. ten objektiv ma neuveritelnu ostrost a kresbu, bohuzial dost nahovno MC vrstvy, cize takmer nezvlada protisvetlo.

mam Pentacon 135mm/2,8 tiez M42 zavit. na digitele je to zaujimavy mierny tele, ale opticky nic extra, MC vrstvy tiez nahovno, vobec ho nepouzivam.

dlhe roky som tuzil po Flektogon 20mm/2,8 alebo aspon 20mm/4, ale tie ceny su dnes tak ujebano vysoke, ze to nestoji zato. spravil som chybu, ze som zavahal, ked boli este len "mierne" drahe, dnes su to nasobky, mohol som zarobit :)

mam este Oreston 50mm/1,8, dokonca 2kusy - zavit M42 a bajonet Exakta. lepsie, ako ten lacny Canon 50mm, ale viditelne hosrie, ako Pancolar 50mm, protisvetlo tiez nezvlada, nepouzivam ho...

dog

Příspěvek od dog »

Já měl kdysi Flektogon 50...ale s 350D se v hledáčku nedalo moc ostřit manuálně... s 6D mě to zase začalo lákat....a spíš mě na tom baví ty optické "vady".... tak jsem zkusil 50/2,8 tessar s Altix bajonetem někdy z kraje 50' let a má to svoje kouzlo... :-)
...ceny některých těch starých skel jsou šílené...

delay

Příspěvek od delay »

Nemáte někdo zkušenosti s FUJI X20 / X30, uvažuji o X30 coby špičkovém rodinném fotoaparátu, ačkoli raději bych to doma "zlomil" až FUJI X-E2 apod. Na X30 mi vyhovuje vše (konstukce, ovládání) kromě menšího čipu a pevného skla, který je sice skvělý, ale na tradiční portréty to prý nemá takovou hloubku...

rastis

Příspěvek od rastis »

dog píše:... tak jsem zkusil 50/2,8 tessar ...
aj ja som mal takyto historicky Tessar, tiez to mohol byt prelom 40/50 rokov, ale mal tak zapavucinovane a nevycistitelne skla, ze sa s nim nedalo fotit. ani neviem, kam som ho potom dal... tie objektivy, co mam teraz su cca prelom 70/80, krasne ciste, mechanicky bezchybne...
dog píše: ...ceny některých těch starých skel jsou šílené...
http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40 ... 0&_sacat=0

10-15 rokov dodazdu sa dal Flektogon kupit tak za 2-3 tisic korun a zdalo sa mi to nejako moc. dnes to uz nema vobec ziadny zmysel, uzitna hodnota tam nie je takmer ziadna. jedine, ze by tie ceny mali este rast, cize ako "investicia", ale dost pochybujem, podla mna to casom zase klesne...

peteness

Příspěvek od peteness »

Camera body mount - Jak byste tohle řešili a nezruinovali rodinný rozpočet? Potřebuju "jen" ten držák.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

napis presne na co. da se pouzit stativ, delaji se zavesy na telo (prevazne na akcni kamery), selfie tycky.. steadycam...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

A proč nedržet v ruce ?

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

krovinorez...

peteness

Příspěvek od peteness »

no jako da se drzet v ruce, da se pouzit selfie tycka, ale kdyby nahodou :-) se nekdo vytasil s necim lepsim (samo da se poslat ze zahranici profi technika, ale bylo by to bolestive, ted kdyz skudlim kazdou kacku) ....
....nebo aspon pucit. :-)
Mam takovou predstavu, ze si pustim na mobilu polovicni rychlosti svuj track a s takhle pripevnenou kamerou budu zpomalene zpivat a prochazet ruzny mista vcetne ruznych tunelu, der apod....a to vsechno tak 10x...a pak to cele zrychlim a nastriham z toho videoklip. (zacalo me to totiz naramne bavit - nabrat nejaky video, ruzne to strihat, filtrovat, zpomalovat, napasovat to na hudbu...)

Odpovědět