Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
Not mine:
Strávil jsem 2 odpoledne pořizováním videí a asi 2000 snímků a pak všechno to spojil dohromady do malého “timelapse” videa (traileru )
pololo: pekne! K te hudbe by i pasovalo, kdybys tam zakomponoval par starych neudrzovanych (ale zajimavych) nemeckych baraku, co jich tam mate v Jablonci a okoli furu.
ja mam spis kritiku nepozitivni. ackoliv taky fascinovan mracny, prijde mi to na dnesni pomery slabe. vadi mi taky postprodukcne dodelavany ultrasirokouhly format, a to proto, ze na prave dolni strane prosvita obraz pod cernym pasem (asi nedokonalost software, ale vypada to hloupe). skoda, ze ses nepokusil o nejaky zaber s pohybem kamery. vim ze je to piplacka, ale posune to timelapse do uplne jine dimenze. obraz mi mimojine prijde bez jiskry, na to cims to porizoval, povetsinou dokonce neostry.
samozrejme jestli to byl prvni pokus...
samozrejme jestli to byl prvni pokus...
Byl to první pokus Na to že ten obraz prosvítá v pravém dolním rohu jsem přišel až když jsem to měl na youtube a opravdu se mi nechtělo to znova editovat, exportovat a znova dát na youtube. Taky bych chtěl zkusit pohyb s kamerou ale nevím jak to udělat plynule bez použití těch profesionálních sliderů. Kdybys měl nějaký nápad rád to vyzkouším. Co bych měl s tím obrazem udělat aby to mělu tu jiskru ? Asi dvě videa z toho timelapsu jsem zaostřil na mraky a měl jsem clonu 2.8 (chyba) takže proto to asi nevypadá tak ostře. Kromě toho moc světla venku nebylo. Budu rád za každou radu aby příští pokus vypadal líp.
dost se toho da udelat i bez pojezdu. samozrejme je to otrocina a ne kazdymu ten stravenej cas a usili za to stoji
co se tyce toho ostreni a vubec snimani casosberu, je asi nejlepsi nastavit vse plne manualne. ohledne obrazu, osobne bych fotky pred slozenim do videosekvence nejak hromadne "ozivil". nekdy pomaha pridani zretelnosti, nastaveni kontrastu, pridani barevny sytosti, treba nejakej barevnej filtr... to vsechno bych asi delal jeste s raw formatem a ve video editoru uz bych nedelal nic, nez jen slozeni sekvenci, "strih" a pridani zvukove stopy. dokonce bych si fotky i predem orezal (batch procesem spolu s ostatni pozadovanou obrazovou editaci)...
co se tyce toho ostreni a vubec snimani casosberu, je asi nejlepsi nastavit vse plne manualne. ohledne obrazu, osobne bych fotky pred slozenim do videosekvence nejak hromadne "ozivil". nekdy pomaha pridani zretelnosti, nastaveni kontrastu, pridani barevny sytosti, treba nejakej barevnej filtr... to vsechno bych asi delal jeste s raw formatem a ve video editoru uz bych nedelal nic, nez jen slozeni sekvenci, "strih" a pridani zvukove stopy. dokonce bych si fotky i predem orezal (batch procesem spolu s ostatni pozadovanou obrazovou editaci)...
Naposledy upravil(a) biscuit dne 03 srp 2015 08:01, celkem upraveno 1 x.
- ReaktoplazmAR
super video ten hyperlapse návod
Dnešní dopolední malá makro procházka v Košické Belé ... (všechno foceno z ruky, bez stativu)
jednoznacne progres
Na "bez stativu" je to dost ostre. Nejaka postprodukcia ?
Minimální ...
Pro představu - třeba tohle je originál foto bez jakýchkoliv úprav
Je ale pravda že tenhle skvělý makro objektiv má celkem slušnou stabilizaci http://www.canon.cz/for_home/product_fi ... ro_is_usm/
Pro maximální rychlost uzávěrky jsem použil i vyšší ISO (800-1600)
Pro představu - třeba tohle je originál foto bez jakýchkoliv úprav
Je ale pravda že tenhle skvělý makro objektiv má celkem slušnou stabilizaci http://www.canon.cz/for_home/product_fi ... ro_is_usm/
Pro maximální rychlost uzávěrky jsem použil i vyšší ISO (800-1600)
postprodukcne jsi podle myho docela dost zesilil i sum, kterej na puvodni fotce vypada daleko privetiveji. jinak se rika zaverka, uzaverka je neco jinyho (4x4).
No tak když to silně vyřízneš, tak i molekuly šumu se trošku zvětší No ale moc jsem se s tím nepatlal, měl jsem na to čas jen o polední přestávce kurzu ... Je jasné že kdyby si s tím člověk opravdu hrál, tak bude řešit zvlášt detaily mouchy (i jejích částí), zvlášt pozadí atd
tak vyrezy a ostreni vrstev to uz jsou casto hodiny prace... tak jsem to ani nemyslel. spis, ze se to ostreni da delat jemneji. ale on to taky bude dost prznit ten blaznivej facebook.
btw. ta nezprocesovana fotka je mymu oku libivejsi - prirozenejsi a proste vubec hezci, cistejsi...
btw. ta nezprocesovana fotka je mymu oku libivejsi - prirozenejsi a proste vubec hezci, cistejsi...