Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
biscuit

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od biscuit »

jo samozrejme :-) a jako mezikus mezi telefonem a stativem shoulderpod s1. chtel jsem zkusit, co to dokaze.
ma to samozrejme i ve srovnani s moji obycejnou a obstarozni 500d porad spoustu musek a much, ale jako kapesni zbran je to fakt prima. umi to i 4k video, coz taky neni spatny, jen soudruzi musi trochu zapracovat na software, protoze ta cast na video je jen pro totalni primitivy (absolutne zadna nastaveni). je to dost smutny, protoze to stejny sw rozhrani pro foceni je "semi pro" a da se s tim opravdu rozumne a prijemne pracovat.

jinak ten "objektiv" ma teda skutecne paradni svetlenost f1,8, takze vecerni casy na iso 50 i klidne jedna nebo dve vteriny, coz na vyssi iso znamena pohodlny foceni i z ruky a fotka je pak porad relativne pouzitelna. vystup do raw taky potesi, precejen se z toho pak da vymacknout jeste vic, i kdyz i vystupni jpegy vypadaji v pohode, kdyz se predem vse dobre nastavi. displej je hodne cool a hodne pravdivej a platnej uz pri samotnym foceni - to je oproti zrcadlovce komfort velikej (i kdyz ja uz jsem si na foceni ze stativu zvyknul na spolupraci s tabletem pripojenym k zrcadlovce pres usb).

vasek: ;-)

Vlad

Příspěvek od Vlad »

dnes z lesa . . . .
zkousel jsem protisvetlo rovnou do cb.
Ten prednastavenej cb mod ma hodne kontrastu - viz 3 fotka, coz mi spiz nevadi.
Nicmene pri vetsim rozdilu ve svetle je to hodne prepaleny - tady treba vlasy
Sony RX100. Mam fotak kratce, na experimenty nebyl cas zatim. ale jsem rad ze uz nemusim tahat Nikon D70 + 2 objektivy :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ty fotky nejsou v moc referencni velikosti, navic v cb to myslim taky rekne jen pulku o fotaku. osobne vnimam to, ze cb fotka je v mnoha ohledech milosrdnejsi a to nejen vuci sumu, ale i vuci prepalum. jak si mel zacloneno u tech prvnich dvou?

jinak ten ufon je ti strasne podobnej teda :-D

Vlad

Příspěvek od Vlad »

jestli te to nebude otravovat tak si ty obrazky uloz a je tam plnej exif s veskerejma informacema :)
nebo - otevrit obrazek v novem okne a zvetsit a mas to 1:1.
V opacnem pripade
prvni - f2,5 1/250 ISO320
druha - f2,8 1/100 ISO125
treti - f2,5 1/100 ISO125

a takhle teda barevne v automatu bez uprav
f1,8 1/60 ISO125
Obrázek

jinak je to neskutecnej clovicek ten nas ufon malej :lol:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Vlad: jo rx100 mam uz par let a porad spokojenost. Na dovolenou a rodinne fotky naprosto idealni.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Ja jsem odkojenej kinofilmovej Nikonak + digital D70 s ruznejma objektivama. Ale jak pises, tahej to s sebou na vylety, men objektivy a filtry kdyz ta prtava RX100 foti paradne. Jsem taky nadsenej, hlavne i kvuli tomu videu. Puvodne jsem chtel jit do D90 z druhy ruky a pouzivat stary objektivy, ale jsem rad ze jsem to neudelal. Casem az zlevni RX100 IV tak do ni pujdu - f1.8 na celym rozsahu - parada.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

jj, mam MK I a takovej upgrade uz taky trochu planuju:)

delay

Příspěvek od delay »

Vlad: Co se týče fotek, zvážil bych FUJI, třeba X30 je plnomanuální kompakt s f 2.0 až 2.8, produkuje fakt hodně skvělý a přitom přirozený barvy a hlavně má neuvěřitelný zrno namísto šumu (prostě film) - to píšu, pač jsi zmínil focení klasikou a tohle je tomu hodně blízko, až na to, že to je miniaturizovaný :). Na video to je ale průměr *- ovšem zase můžeš zoomovat a ostřit sklem, uplně do kapsy nee. SONY jsem měl taky v užším výběru, ale nakonec jsme si Fuji zamiloval a namísto zrcadlovky si někdy koupím jejich bezrcadlovku s velkým čipem na výměný objektivy ;)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Vlad: RX100 IV nema 1.8 na celym rozsahu ;) Ale jinak peknej kousek, to jo :)

Vlad

Příspěvek od Vlad »

a jo mas pravdu, zil jsem v domeni ze se jim to uz povedlo. Tak si asi pockam na RX100 mark V :)

Delay: zoomovani sklem mi chybi, nicmene na rodinne momentky jsem rad za kompakt. RX100 je i pomerne rychla.
Ale diky za tip. Kouknu na dpreview

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Vlad píše:a jo mas pravdu, zil jsem v domeni ze se jim to uz povedlo. Tak si asi pockam na RX100 mark V :)...
Aby si necakal az na Mark X. Sklo, to neni snimac. :wink:

Ale inak super. Tusim sa fakt pomaly blizi doba, ked vsetko zahodim a kupim si jeden, dobry, drahy kompakt...

delay

Příspěvek od delay »

Vlad píše:Delay: zoomovani sklem mi chybi, nicmene na rodinne momentky jsem rad za kompakt. RX100 je i pomerne rychla.
Ale diky za tip. Kouknu na dpreview
Jo, koukni, navíc EF hledáček, a to perfektní :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Taky par momentek z RX100

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek