Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
delay

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od delay »

Děti jsou kouzelný a někdy uměj bejt krásně bláznivý...

ObrázekKIDS FROM THE WALL (1)
ObrázekICE C R E A M MADNESS (2)
ObrázekTASTE OF TREE

by Lukkë Røøfersson, on Flickr

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja uz na ty tvoje dva psychouse koukal na flickru. by me zajimalo, po kom jsou tak ujeti ;-)

neco ze vcerejska:
http://500px.com/photo/172242373/adel-by-biscuit

delaye mozna potesi simulace provia 100 i s nejakym tim sumem.

delay

Příspěvek od delay »

Máš tam super kusy. Takže jsi utekl z FLICKRU na 500px? Jsem zjistil, že sem tam kdysi něco dával... Koukám, že to tam asi více žije?

Ta pevná padina f1.4 je super. Kdybych se vy*ral na hudbu, tak jdu do Fuji XR 65 mm 1.2 :), ale spíš budu muset žít se zoomem nebo zvážit levnější portréťák f1.4 35 mm nebo novější f2.0...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

dekuju. hudba sla u me tak trochu na vedlejsi kolej letos a vic jsem se zakousnul do foceni.

ja mam flickr spis jako takovej prostor pro nejaky galerie z foceni aut, nebo nejaky srandy. na 500px se snazim to mit takovy serioznejsi (nesnasim slovo portfolio :-) ). urcite je to tam z hlediska ohlasu i inspirace zivejsi a zajimavejsi. fotky to rekomprimuje, takze ta kvalita tam nekdy jde pomerne smutne dolu, hlavne u tmavejch fotek. "preostreni" to zvlada docela slusne. svym zpusobem jsou ty fotky i tou rekompresi vlastne castecne chraneny i bez vodoznaku, coz je zase dobry :-)

ta pevna padesatka je moc prima, na lidi uz si ani nic jinyho neberu. ma jen nepatrnou vadu v tom, ze ma pomerne znatelnou aberaci v neostrosti, ktera se post blbe odstranuje - resp. da se jen potlacit, tam kde ta zelena nebo fialova tluce do oka. na f/2.0 uz to ma i krasnou ostrost. vzhledem k tomu, ze jsem ji zanovni koupil za sestku, je to parada. ta Lkova 1.2 je za nesmysl a i ta 85mm portretni. takze pro me tohle byla jasna volba. ostreni je dostatecne rychly. nema stabilizaci, ale nemam s tim problem... canonacky skla nejdou napasovat na fuji? pres nejakej speedbooster, nebo tak? :-)

delay

Příspěvek od delay »

Canon na FUJI jde, ale jen s FIXNI clonou, nebo nějaký manuály co maj clonovej kroužek... ty co nemaj si musiš nastavit a prasácky odmontovat ze zapnutýho těla, aspoň tak sem to četl :/
Ale já počítám s investicí do FUJINON objektivů, tak nějak postupně... Láká mne i 28 mm f2.0. To je taková ostrá Oreo sušenka, která važí 0.0nic a i s fotakem sem pak na 400g + total skladný... street, momentky. Snažím se zatím nebláznit :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

neblaznit je nekdy hrozne tezky :-)

peteness

Příspěvek od peteness »

Biscuit, docela pekny fotky nektery. To je nejaka Canon padesatka? U te nizke clony mi to pozadi prijde takovy trochu na nervy, jakoby to nekam ujizdelo. To jsou modelky? Kolik jim davas?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mas to tam napsany - gear i setup. u portretni fotografie je abstraktni pozadi docileny nizkou hloubkou ostrosti prece uplnej standard. je to stokrat zabavnejsi nez studiovy pozadi, pokazdy je to uplne jiny, s bokehem a jeste zadarmo :-)

jinak "docela" a "nektery" - tos posral :-)

fotim zasadne bez penez. modelka je hodne zavadejici pojem :-) je to tak zavadejici pojem, jako fotograf, nebo profesional :-D

peteness

Příspěvek od peteness »

To je mi jasny, ale treba ten muj Nikkor 50 mm 1.8 kdyz dam nizkou clonu, tak to neostry pozadi vypada o dost jinak. takovy "pevnejsi", takovej klidnejsi dojem z toho mam.
Jinak ja ty tvooje fotky nejdriv videl na mobilu a to mi prisly uplne bomba. Ted na notasi uz se zas tak neposiram, ale pekny to mas

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tak pak je dalsi level - na zkalibrovanym monitoru :-)
ne vazne - ta hloubka ostrosti je dana hlavne tim vetsim snimacem - o tom ta cela hra je. navic nevim, podle jakejch kriterii ty fotky beres jako jestli jsou super, ok, nebo spatny - jestli nejakym celistvym dojmem z ty barevny naloze bez rozvahy, nebo mas nejaky rafinovanejsi meritka. ja se momentalne nesnazim, chran buh, o zadne umeni, ani nejakou myslenkovou hloubku. spis mi jde o relativne jednoduchou, libivou a hlavne remeslne dobre udelanou fotku. porad se ucim a momentalne me bavi tohle. navic mam dojem, ze na svete jsou tri prdele umelcu, na jejichz fotky se neda koukat - toho se chci, alespon zatim to tak cejtim, vyvarovat ;-)

kdybys chtel poradit s tema holkama, kdyby te to zajimalo, je to jednoduchy, poradim... jinak ja rad fotim i chlapy, bavi me to s nima uplne stejne :-)

peteness

Příspěvek od peteness »

No tak ja jsem docela fotogenicky, i kdyz nejake to kilo navic, to vis .... tak dej vedet :-D
...s holkama samozrejme poradit chci, pis do pm

Tys me vlastne videl naposledy, kdyz jsem byl docela hubeny, ale za posledni dva roky se to hodne zmenilo.
Naposledy upravil(a) peteness dne 12 zář 2016 20:14, celkem upraveno 1 x.

jackies

Příspěvek od jackies »

Jak jako PM ??!! :wink:
muzikant

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jackies: ty bys zase fotil jestedy, co? :-)

peteness

Příspěvek od peteness »

To jsou slusne holky ;-)

jackies

Příspěvek od jackies »

Žádný ještědy.
Zkusím zase jinou stranu.
Teď mám v hlavě narýsované zátiší s nějakým nádobím.
Asi to bude Martini s olivou :)
muzikant

Odpovědět