Podla medii dnes vraj mame nejaky specialne velky mesiac. Zrejme to inspirovalo kade-koho, nedaleko od domu som videl chlapika so zrkadlovkou - tresne fotku, cumi do displeja... tresne fotku, cumi do displeja... tresne fotku, cumi do displeja ... a furt nejaky nespokojny. OK, nemal stativ - kazdy nema. Ale ze mu nepomohol ani ten blesk, co mal stale zapnuty... to sa divim...
Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
Haluzoidna foto-prihoda dnes vecer:
Podla medii dnes vraj mame nejaky specialne velky mesiac. Zrejme to inspirovalo kade-koho, nedaleko od domu som videl chlapika so zrkadlovkou - tresne fotku, cumi do displeja... tresne fotku, cumi do displeja... tresne fotku, cumi do displeja ... a furt nejaky nespokojny. OK, nemal stativ - kazdy nema. Ale ze mu nepomohol ani ten blesk, co mal stale zapnuty... to sa divim...

to, ze vlastnis fotoaparat neznamena, ze jsi fotograf 
To, ze vlastnis fotoaparat, znamena presne to, ... ze si si kupil fotoaparat. A to, ze si si kupil fotoaparat, znamena ... ze si na neho mal peniaze.
A kedze penazi obycajne nemame neobmedzene, tak dokopy to mozno znamena ... ze ked vyrasties, tak sa chces stat fotografom.
Pan mal zrkadlovku, tak by mohol skusit aj ine rezimy, nez len to zelene policko. Napr. to s tym mesiacikom a hviezdickami, alias nocny rezim.
V kazdom pripade - blyskal do oblohy, takze nevidel odraz toho blesku - a zrejme mu to fakt nedoslo, lebo bol hodne vytrvaly. A bolo vtipne - naokolo to museli vidiet vsetci aspon tak na 100m.
A kedze penazi obycajne nemame neobmedzene, tak dokopy to mozno znamena ... ze ked vyrasties, tak sa chces stat fotografom.
Pan mal zrkadlovku, tak by mohol skusit aj ine rezimy, nez len to zelene policko. Napr. to s tym mesiacikom a hviezdickami, alias nocny rezim.
V kazdom pripade - blyskal do oblohy, takze nevidel odraz toho blesku - a zrejme mu to fakt nedoslo, lebo bol hodne vytrvaly. A bolo vtipne - naokolo to museli vidiet vsetci aspon tak na 100m.
výbornépeteness píše:Pec pod Sněžkou
kdyz uz jsme u tech blesku...

zadni blesk ma zlatavej gel, predni byl neutralni. je s tim barevne hejbano "kreativne", abych trosku podtrhnul atmosferu. pak jsem to jen dotahoval, aby ton kuze byl jakztakz prirozenej. no mam asi pet verzi a porad nevim, ktera se mi zda nejlip vyvazena. jak do toho clovek furt cumi, je z toho za chvili zmatenej. i vizual je dobry s nekym konfrontovat, ne jen zvuk 
jinak jsme to fotili se dvema ceskoslovenskejma vlcakama, ale byly to fenky, takze byly drobnejsi. poradnej vlk vypada jeste trochu jinak. ale byly skvely, i kdyz trochu roztrzity. foceni se jim potvoram zacalo nejvic libit az ve chvili, kdy ja uz byl ko
btw. nemelo to bejt uplne tematicky foceni ve stylu karkulka (na tyhle veci uz jsem starej
)
jinak jsme to fotili se dvema ceskoslovenskejma vlcakama, ale byly to fenky, takze byly drobnejsi. poradnej vlk vypada jeste trochu jinak. ale byly skvely, i kdyz trochu roztrzity. foceni se jim potvoram zacalo nejvic libit az ve chvili, kdy ja uz byl ko
Nijak zvlášt nefotim, ale zabiják hezky seděl v průjezdu v proužku sluníčka, tak jsem to zmáčknul. No a teď, když je z něj omylem hvězda instagramu, tak se podělim....
Tak já dám taky něco, co se líbí lidstvu a hlavně maminkám 
Bylo to dělané podle hlášky " jéééé koukni tady na ten obrázek, ty vóóčičkááá !! tak to chci taky vyfotit !!!"
A tak se tedy stalo

Bylo to dělané podle hlášky " jéééé koukni tady na ten obrázek, ty vóóčičkááá !! tak to chci taky vyfotit !!!"
A tak se tedy stalo

muzikant
biscuit, a co to vlastne malo byt ? Pretoze na stylizovanu fotku je to (IMHO) trosku malo stylizovane. Take nejake ... ako by to nedrzalo dokopy. Slecna stoji, nevie co s rukami, pes kuka na majitela za fotakom a vzadu to istia mimozemstania so svetlom. A este je to cele uletene na stranu.biscuit píše: btw. nemelo to bejt uplne tematicky foceni ve stylu karkulka (na tyhle veci uz jsem starej)
Vyvazenie bielej by mi tu vadilo uplne najmenej - aspon to ide k tomu kabatu...
Ale ked uz, tak aspon tie pohlady mali smerovat jednym smerom. Mozno by bol super nejaky naznak pohybu vpred.
Samozrejme, doma od pocitaca sa mi lachko machruje, ale ako nezaujaty pozorovatel to tak vidim...
kompozicne mi to prijde v poradku. to ostatni jsi mistama vystihnul, ale ber v potaz, ze to bylo silne experimentalni. menili jsme na posledni chvili misto, vsude bylo mokro, blato, klouzalo to. psi pobihali, blejskali na ne blesky, byli s cizimi lidmi - proste chaos. kazdej cvak byl vlastne nahoda. stylizace tam zadna neni - proste jen holka a psi.
ani jsem to sem nedal jako nejakou svou ultimatni fotku, ale spis jen jako ukazku prace s bleskama v terenu, kdyz jsi psal o blejskani na mesic
ani jsem to sem nedal jako nejakou svou ultimatni fotku, ale spis jen jako ukazku prace s bleskama v terenu, kdyz jsi psal o blejskani na mesic
Dudas, mě teda ten superúplněk taky zlákal, ale noční režim na to není. Naopak to chtelo kratky cas, pokud nechces bily kruh. Na třetí pokus manuál, teleobjektiv:
Přepočtená ohnisková vzdálenost 450mm (300 x 1,5)
clona f/5.6
čas 1/400
ISO 100

Přepočtená ohnisková vzdálenost 450mm (300 x 1,5)
clona f/5.6
čas 1/400
ISO 100