Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
to neni moje fotka, ale kamarad by mel radost, kdyby vedel, ze ten sentiment muze zaletnout y do checoslovaquia...
fajn, skoda ale ze to neni kvalitnejsi technikou. tyhle fotky jsou imho hlavne o tom (pro me je to dulezity prakticky u vseho - miluju detail).
taky dám nějakou nedávnou srandu, ať to tady trochu žije 

Nelíbí se mi tu ten jeden vlas, který visí ze spodního víčka.
Zkazilo to fakt celou fotku!
Zkazilo to fakt celou fotku!

muzikant
jackies es tiquis-miquis, tak by se to reklo tuna 

tvl
ten ostrej? a já si říkám, že se moc seru s detailama, že na to zkažený lidi stejně čuměj na mobilech a já házím perly sviním...
je to otázka minuty, asi to udělám časem.
btw. kdyby vám to uniklo, tak camera raw má po novým updatu k dispozici novej algoritmus na zvětšování. zatím nejlepší upscalling, jakej jsem kdy viděl - pomalu se to už blíží těm kriminálkovejm zvětšeninám, kdy z 480p čb cctv záběru udělaj portrét jak ze 100 MP mid format mašiny
říkal jsem "pomalu" 

je to otázka minuty, asi to udělám časem.
btw. kdyby vám to uniklo, tak camera raw má po novým updatu k dispozici novej algoritmus na zvětšování. zatím nejlepší upscalling, jakej jsem kdy viděl - pomalu se to už blíží těm kriminálkovejm zvětšeninám, kdy z 480p čb cctv záběru udělaj portrét jak ze 100 MP mid format mašiny

To aj ten jeden vlas je upscaleovany ???

tady u tý fotky není nic upscalovanýho
ale včera jsem dělal pro jednoho člověka takovej test, tak to hodím i sem. doporučuju stáhnout obrázek a prohlížet si ho ve 100 % velikosti, jinak to ztrácí referenčnost:
https://drive.google.com/file/d/1G02j45 ... sp=sharing
ve výsledku je pak z 24 MP fotky 96 MP. samozřejmě podmínkou kvalitní zvětšeniny je téměř bezkomprimisní raw na vstupu - iso 100, skvělý snímač, skvělý objektiv.

ve výsledku je pak z 24 MP fotky 96 MP. samozřejmě podmínkou kvalitní zvětšeniny je téměř bezkomprimisní raw na vstupu - iso 100, skvělý snímač, skvělý objektiv.
hlavne nic nemaz! jen tam ted ten vlas pekne nechej... 

REAL MONASTERIO DE SANTA MARIA DE LA VALLDIGNA
Neviem sa rozhodnut, ci je to ostrost, alebo len hra s kontrastom. Mne to pride ako vyrazne kontrastnejsie, nez original.biscuit píše: ↑13 bře 2021 14:21tady u tý fotky není nic upscalovanýhoale včera jsem dělal pro jednoho člověka takovej test, tak to hodím i sem. doporučuju stáhnout obrázek a prohlížet si ho ve 100 % velikosti, jinak to ztrácí referenčnost:
Mne sa lubi viac ten bezny Adobe resample. (sorry, som analog old school...)
"... The image seemed just as sharp (if not a little sharper) than the original image file ... "
Sorry, no. Mam vo Photoshope nabehanych tisice hodin, takze to vidim okamzite.
Na fotke su daleko dolezitejsie veci (aj technicky aj kreativne).
Je to samozrejme super vec. Ale pre prakticke vyuzitie je podstatnejsie, co to dokaze s mensim rozlisenim. Menit Hi-Res na Super-Hi-Res ... co ja viem. Pride mi to trosku malo uzitocne.
P.S. Keby sme nahodu chceli spustit diskusiu o uzitocnosti pri tlaci velkych vytlackov, tak pred casom som predaval firemnu Canon iPF9000. Nikto ju nechcel - neni na to dopyt ...
Sorry, no. Mam vo Photoshope nabehanych tisice hodin, takze to vidim okamzite.
Na fotke su daleko dolezitejsie veci (aj technicky aj kreativne).
Je to samozrejme super vec. Ale pre prakticke vyuzitie je podstatnejsie, co to dokaze s mensim rozlisenim. Menit Hi-Res na Super-Hi-Res ... co ja viem. Pride mi to trosku malo uzitocne.
P.S. Keby sme nahodu chceli spustit diskusiu o uzitocnosti pri tlaci velkych vytlackov, tak pred casom som predaval firemnu Canon iPF9000. Nikto ju nechcel - neni na to dopyt ...