Někam zmizela moje odpověď, asi se to nakonec neposlalo, pač mám pocit že se ti už odepisoval...biscuit píše:delay: on nekdy staci i malinkej vaneka tech par mm je pak strasne videt. jinak nemyslim, ze je ta vcela neostra, ale vim cos myslel. a pravdou je, ze vetsi hloubka ostrosti by to rozhodne resila..
jinak clona 5.6, cas 1/40s a iso 200.
Já tomu rozumím, spousta fotek se právě nepovede kvůli nějakému detailu, ale myslím, že to je zároveň i odpověď pro Petenesse... prostě dobrá fotka nebo série vyžaduje hodně času, zažil jsem to pouze jednou, ale nebylo to typické focení. Navíc, když se vrátím třeba k té nedávné sérii z lesa co jsem sem dával, tak je to typický výsledek hodinového focení, kdy jsme prostě neměl možnost strávit na jednom místě třeba půl hodiny nebo čekat na světlo, fotit na dlouhej čas ze stativu, z tohodle pohledu ty fotky trpěj a jsou nezajímavý, o to víc z rukou amatéra. Byl sem asi moc okouzlenej tím místem, proto se tam chci vráti a počkat na magic hour.
Zpět k tobě - zkrátka je ta fotka tou dorbnou neostrostí, kteoru už nijak nenahoníš zkažená nebo jí to minimálně shodí o levela dolů... nevadilo by mi to, kdyby tam byla třeba atmosféra, tady ty makra asi vyžadujou velkou trpělivost, štěstí a vybavení + zkušenosti, který určitě zkracujou čas pro pořízení nejlepšího snímku, asi jako když mixuješ a přesně víš, co tam teď dát abys docílil čeho potřebuješ...